Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: «Χαστούκι» με το... καλημέρα του 2024 για τους Πειραιώτες!

bet365

Ποδαρικό με το... αριστερό ο Ολυμπιακός στο 2024, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 (Σλίβκα) στη Λαμία από την εξαιρετική ομάδα του Βόκολου. Κακό πρώτο ημίχρονο και ευκαιρίες στην επανάληψη για τους Πειραιώτες. Χαμένο πέναλτι από τον Φορτούνη, ντεμπούτο για Ναβάρο, σπουδαίες επεμβάσεις από Πασχαλάκη που... κράτησε το ένα παθητικό.

Για πρώτη φορά μετά το 2018 και την ήττα με τον ΟΦΗ και μετά από 43 ματς και 5 χρόνια ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ήττα στην επαρχία. Ηττήθηκε κάνοντας γκέλα με 1-0 από τη Λαμία σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος.

Λαμία - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η γηπεδούχος Λαμία είχε τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια για αρχή. Από εκεί και πέρα οι δύο στόπερ ήταν οι Κορνέζος και Τζανετόπουλος και στα 2 άκρα της άμυνας ο Αμαράλ με τον Σιμόν. Οι Νούνιες και Τζανδάρης ήταν στον άξονα και στα 2 άκρα ήταν οι Σλίβκα και Τσιλούλης. Τέλος στη γραμμή κρούσης ο Μαρτίνεθ ήταν κοντά στον φορ Ακούνια.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Μαντί Καμαρά και Εσε και τριάδα πίσω από τον φορ Γιόβετιτς με Μασούρα, Φορτούνη και Ποντένσε.

Γκολ στο 4' η Λαμία με τον Σλίβκα, κάκιστος ο Ολυμπιακός

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έβγαλε κάκιστο πρόσωπο. Μάλιστα έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ με 1-0. Μόλις στο 4' μετά από συνεργασία των παικτών της Λαμίας από τα άκρα και σουτ του Σλίβκα μετά από διώξιμο του Ροντινέι.

Στο 7' ο Μασούρας είχε πολύ μεγάλη χαμένη φάση με σουτ λίγο έξω. Στο 12ο λεπτό η Λαμία είχε μεγάλη χαμένη φάση και μάλιστα διπλή. Ο Ροντινέι έκανε το λάθος, ο Μαρτίνεθ έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά και στο ριμπάουντ του Ακούνια, ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε ξανά!

Στο 16ο λεπτό ο Φορτούνης είχε ένα σουτ εκτός στόχου. Λίγο αργότερα ο Φορτούνης χτύπησε σε σύγκρουση με τον Τζανδάρη και αιμορράγησε από τα δόντια του (έχοντας χτυπήσει).

Η Λαμία θα είχε και άλλες στιγμές λίγο πριν το τέλος του α' μέρους. Στο 37' ο Πασχαλάκης είχε νέα μεγάλη επέμβαση πάνω στην προσπάθεια του Ακούνια ενώ στο 40' η προσπάθεια του Μαρτίνεθ έφυγε αρκετά έξω. Στο 42' ο Ποντένσε είχε ένα σουτ ψηλά και εκτός. Το α' μέρος έκλεισε με τη Λαμία να προηγείται και να είναι ανώτερη στο ματς.

Χαμένο πέναλτι από τον Φορτούνη και δεν ήρθε το 1-1, ντεμπούτο Ναβάρο και μετά τραυματισμός του Μπιελ

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο γήπεδο - και ενώ στο 46' μπήκε ο Ναβάρο κάνοντας το ντεμπούτο του - χάνοντας σημαντικές στιγμές για να ισοφαρίσει. Στο 48' ο Μασούρας είχε χαμένο τετ α τετ και στο 49' ο Ορτέγα πήρε πέναλτι από το χέρι του Νούνιες. Ένα πέναλτι που στο 50' το έχασε ο Φορτούνης στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 77' ο Πασχαλάκης έβγαλε το σουτ του Τσιλούλη.

Στο 85' χτύπησε ο Μπιελ και ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες έως το τέλος του ματς. Στο 90+ ο Πασχαλάκης έβγαλε και το σουτ του Τόσιτς. Λίγο μετά ήρθε ένα σουτ του Μάλτσι λίγο έξω και στις καθυστερήσεις ο Πασχαλάκης έβγαλε και το τετ α τετ του Τζανδάρη. Ο αγώνας τελείωσε με τη μεγάλη νίκη της Λαμίας με 1-0.

MVP: Ο Σλίβκα. Και σκόρερ και γενικά και ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό στο πιο μεγάλο μέρος του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Νούνιες και γενικά το κέντρο της Λαμίας. Ειδικά ο Νούνιες που ήταν μία εκ των βασικών αιτιών που μπλόκαρε δημιουργικά και γενικά ο Φορτούνης. Από τον Ολυμπιακό ο Πασχαλάκης που έβγαλε τόσες φάσεις.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τι να πρωτοβάλεις εδώ από τον Ολυμπιακό; Θεωρητικά μπαίνουν οι Φορτούνης και Μασούρας για τις χαμένες φάσεις τους και κυρίως ο πρώτος για το πέναλτι που απώλεσε. Κατά τα άλλα εάν βγάλουμε τον Πασχαλάκη και κάπως τον Εσε όλοι οι παίκτες των Πειραιωτών μαζί με τον Καρβαλιάλ δεν στάθηκαν στο ύψος τους.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορούν να μπουν δύο στιγμές. Η μία η αντίδραση του Ολυμπιακού στη φάση του γκολ της Λαμίας και η άλλη στο χαμένο πέναλτι του Φορτούνη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με ορισμένα λάθη στο θέμα των καρτών και των φάουλ ο Διαμαντόπουλος. Σωστό το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Στη φάση του πέναλτι που ζήτησε η Λαμία έγινε VAR Check και κρίθηκε πώς δεν υπήρχε παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο χειρότερος δυνατός Ολυμπιακός πιθανώς στο χειρότερο δυνατό σημείο. Ένας από τους χειρότερους Ολυμπιακούς που έχουμε δει και ειδικά στο α' μέρος. Δίκαιη η επικράτηση της πολύ καλής Λαμίας που είχε και αρκετές φάσεις για να σκοράρει.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Νούνιες (62' λ.τρ. Στάνκο), Τζανδάρης, Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71' Τόσιτς), Τσιλούλης (90' Μάλτσι) και Ακούνια (71' Σίτνκλεϊ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα (72' Ομάρ Ρίτσαρντς), Ρέτσος, Ντόι, Ροντινέι, Εσε (81' Αλεξανδρόπουλος), Μαντί Καμαρά (72' Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81' Μπιελ), Μασούρας και Γιόβετιτς (46' Ναβάρο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα