Ολυμπιακός: Οι τέσσερις προπονητές που έμειναν λιγότερο από τον Καρβαλιάλ

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις προπονητές που έμειναν λιγότερο από τον Καρβαλιάλ

οσφπ

bet365

Μετά από συνολικά 65 μέρες, ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το Gazzetta σας θυμίζει ποιοι προπονητές έμειναν… λιγότερο από τον Πορτογάλο στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Ήταν 5 Δεκεμβρίου του 2023 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Κάρλος Καρβαλιάλ στη θέση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ για την άκρη του πάγκου.

Το έργο του Πορτογάλου προπονητή μόνο εύκολο δεν ήταν και παρά το καλό ξεκίνημα κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα (5-2), η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Μετά από συνολικά έντεκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με σκορ 22-19, ο 58χρονος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Πειραιωτών.

Από τη στιγμή της πρόσληψης του μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης για την απόλυση του, ο ίδιος μέτρησε 65 μέρες στην άκρη του πάγκου, μπαίνοντας σε μία ιδιαίτερη λίστα προπονητών που έμειναν για τόσο μικρό χρονικό διάστημα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τους τέσσερις προπονητές που έμειναν λιγότερο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο από τον Πορτογάλο συνάδελφο τους.

Τάις Λίμπρεχτς (58 μέρες, 8 αγώνες)

ε

Ο Τάις Λίμπρεχτς φόρεσε τα προπονητικά του Ολυμπιακού σε δύο διαφορετικές θητείες, ωστόσο η πρώτη ήταν αρκετά σύντομη. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός προπονητής είχε αφήσει καλές εντυπώσεις τόσο στον Άρη όσο και στον ΠΑΟΚ ενώ ήταν για τρία χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Αϊντχόφεν.

Η πρώτη του συνεργασία με τους «ερυθρολεύκους» διήρκησε μόλις 58 μέρες καθώς προσλήφθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1987 και έφυγε στις 8 Φλεβάρη του 1988, έχοντας ως απολογισμό τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες και γκολ 10-10.

Έβαλντ Λίνεν (49 μέρες, 4 αγώνες)

ε

Εξίσου μία περίπτωση που άφησε θετικές εντυπώσεις από μία ομάδα στην Ελλάδα και έπεισε τον Ολυμπιακό να τον προσλάβει για την άκρη του πάγκου. Ο Έβαλντ Λίνεν είχε αρκετά καλή πορεία ως ποδοσφαιριστής και μεγάλη εμπειρία ως προπονητής, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2010 και στην πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία, να αναλάβει τα ηνία.

Ο Γερμανός προπονητής κλήθηκε να περάσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League και παρά την εύκολη πρόκριση από την Μπέσα (12-1 συνολικό σκορ), αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα το κλαμπ να μείνει εκτός Ευρώπης. Έπειτα από 49 μέρες στο τιμόνι και μόλις τέσσερα ματς, ο ίδιος αποτέλεσε παρελθόν.

Κάρλος Κορμπεράν (49 μέρες, 11 αγώνες)

ε

Παρόμοια μοίρα με τον Κάρλος Καρβαλιάλ ο συνονόματος του, Κάρλος Κορμπεράν έφτασε στο «λιμάνι» την 1η μέρα του Αυγούστου του 2022 για να διαδεχθεί τον Πέδρο Μαρτίνς την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, έχοντας κάτσει δίπλα σε σημαντικές προσωπικότητας όπως Μπιέλσα και έχοντας μία αρκετά καλή πορεία με την Χάντερσφιλντ της Championship.

Ο Ισπανός προπονητής πρόλαβε να μείνει στην άκρη του πάγκου για μόλις 49 μέρες από τη μέρα που τον προσέλαβε ο Ολυμπιακός, παρότι πήρε δύο προκρίσεις και έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Europa League, ο απολογισμός με τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες σε έντεκα αγώνες, τον έστειλαν μακριά από τον Πειραιά.

Βίκτορ Σάντσεθ (47 μέρες, 2 αγώνες)

ε

Έχοντας εργαστεί στο πλάι του Μίτσελ όταν ήταν στον Ολυμπιακό, ο Βίκτορ Σάντσεθ θεωρήθηκε το καλοκαίρι του 2016 ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και να χτίσει την ομάδα εκείνης σεζόν.

Ωστόσο το ταξίδι του ήταν το πιο… γρήγορο από όλους τους προκάτοχους του. Υπέγραψε στις 23 Ιουνίου του 2016 και έφυγε στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους, δηλαδή μέσα σε 47 μέρες, πληρώνοντας το… μάρμαρο του αποκλεισμού από την Χάποελ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Champions League.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα