Τι αναφέρει ο κανονισμός για το ακυρωθέν γκολ του Σπόραρ: Η περίπτωση Ροναλντίνιο (vids)

Νίκος Ρόλλας
Χόβαν και Σπόραρ
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κανονισμός για περιπτώσεις όπως αυτή του γκολ του Σπόραρ που ακυρώθηκε χθες στις Σέρρες.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα άνετο απόγευμα χθες στις Σέρρες, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ, όμως την παράσταση έκλεψε η φάση στο 79ο αναμέτρησης με τον Σπόραρ.

Ο Σλοβένος μετά από μία επίθεση του «τριφυλλιού» έμεινε κοντά στον Χόβαν, ο οποίος επιχείρησε να κάνει ένα βολέ για να βγάλει την ομάδα του στην κόντρα. Ο επιθετικός των «πράσινων» την ώρα που ο αντίπαλός του ύψησε την μπάλα στον αέρα για να την κλωτσήσει, την... τσίμπησε και στη συνέχεια την έστειλε στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας των γηπεδούχων.

Βολέ Χόβαν

Ο διαιτητής Βεργέτης όμως, αμέσως ακύρωσε το τέρμα που επετεύχθη και τιμώρησε παίκτη του Παναθηναϊκού με κίτρινη κάρτα, προκαλώντας αντιδράσεις για την απόφασή του αυτή.

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Παρά το γεγονός πως ούτε η μπάλα δεν ήταν στα χέρια του 28χρονου Σλοβάκου, ούτε υπήρξε σωματική επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θεωρείται πως ο Χοβάν είχε την κατοχή της.

Χαρακτηριστικά, στο κεφάλαιο «Κανόνας 12», στην δεύτερη παράγραφο με τίτλο «Έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα», αναφέρει πως...

«Ο τερματοφύλακας θεωρείται ότι ελέγχει την μπάλα με το χέρι/τα χέρια όταν:

  • η μπάλα βρίσκεται μεταξύ των χεριών του ή μεταξύ του χεριού και κάθε επιφάνειας (π.χ. έδαφος, σώμα του) ή την αγγίζει με οποιοδήποτε τμήμα των χεριών ή των βραχιόνων του, εκτός εάν η μπάλα αναπηδά από τον τερματοφύλακα ή ο τερματοφύλακας έκανε μια απόκρουση
  • κρατά την μπάλα στο τεντωμένο ανοιχτό του χέρι
  • αναπηδά την μπάλα στο έδαφος ή τη ρίχνει στον αέρα

Ένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να μαρκαριστεί από αντίπαλο όταν έχει αποκτήσει τον έλεγχο της μπάλας με το χέρι/τα χέρια του».

Το παράδειγμα... Ροναλντίνιο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν είναι στους λεγόμενους καινούργιους, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και τον έχουμε δει να χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις...

Δείτε για παράδειγμα αυτή του Ροναλντίνιο όταν έπαιζε στην πατρίδα του, την Βραζιλία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα