Ο ΠΑΟΚ την κορυφή, η ΑΕΚ την χαμένη ευκαιρία και… ο Παναθηναϊκός κερδισμένος

Γιάννης Σαπουντζάκης Γιάννης Σαπουντζάκης
Ο ΠΑΟΚ την κορυφή, η ΑΕΚ την χαμένη ευκαιρία και… ο Παναθηναϊκός κερδισμένος

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ.

Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με κερδισμένο τον… Παναθηναϊκό είχε το κυρίως πιάτο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από ένα σπουδαίο «διπλό», όμως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τρόπο στο 89’ να ισοφαρίσει και έτσι να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τον τρόπο αυτόν, έδωσε την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού, να προσπεράσει την Ένωση και να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού έψαξε πολύ «ζεστά» το γκολ και εν τέλει δικαιώθηκε. Έδειξε με τον τρόπο αυτόν, πως διαθέτει χαρακτήρα, ακόμα και όταν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, δεν είναι υπέρ του. Το γκολ του Κεντζιόρα επιτρέπει στους Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν να οδηγούν την κούρσα, ενόψει ενός ακόμα ντέρμπι που έπεται την προσεχή Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας.

Στα κέρδη, φυσικά, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου το γεγονός πως ο Γιόνι Ότο έγινε ο 33ος παίκτης που μπαίνει για τον Δικέφαλο του Βορρά στο ροτέισον και δίνει μία πολύ ποιοτική επιπλέον λύση ενόψει της πολύ απαιτητικής συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στην αντίπερα όχθη, η Ένωση αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε, τελικώς, να πάρει το τρίποντο και να περάσει αυτή την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι κιτρινόμαυροι, στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού δεν πήραν από τις αλλαγές τους αυτά που θα περίμεναν, ενώ για ένα ακόμα ματς στη διάρκεια της φετινής σεζόν πληγώθηκαν από στατική φάση.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρέμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι, απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας αήττητη και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, η φετινή μάχη θα κριθεί στη διαδικασία των play offs που στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αγώνες είναι ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός, που από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται στην εποχή Μεντιλίμπαρ, έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό και επικράτησε με το ευρύ 4-0 του ΟΦΗ στο Φάληρο.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν τα παιδικά λάθη της άμυνας των Κρητικών και ήδη πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Στα κέρδη του αγώνα για τους Πειραιώτες και η πολύ καλή εμφάνιση του Ντάνιελ Ποντένσε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Πορτογάλος, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησε το καλοκαίρι η επιστροφή του στο Λιμάνι. Ο Ολυμπιακός τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και έχει λόγους να αισιοδοξεί.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στις Σέρρες, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος. Οι πράσινοι πιάνοντας πολύ ψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας και βρίσκοντας δύο γκολ από τους εξτρέμ του, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και από εκεί και έπειτα φρόντισε να κάνει και συντήρηση δυνάμεων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μπερνάρ που έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό ματς και σέρβιρε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του σε Βέρμπιτς και Παλάσιος αντίστοιχα. Ο Φατίχ Τερίμ πήρε το ρίσκο να κάνει εκτεταμένο ροτέισον και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε πλήρως, με το τριφύλλι να έχει πολλούς παίκτες ξεκούραστους ενόψει του σπουδαίου ημιτελικού της προσεχούς Τετάρτης κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

MVP της αγωνιστικής ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής!

ketziora

Διεκδίκησε τον τίτλο και ο κορυφαίος της Ένωσης στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, Ορμπελίν Πινέδα. Παρ’ όλα αυτά, ο Τόμας Κεντζιόρα ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μετά και το φινάλε της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Ο Πολωνός είχε εξαιρετική απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το γκολ του ήταν το… κερασάκι στην τούρτα.

Καλύτερο γκολ η «λόμπα» του Φορτούνη

fortounis

Το ομορφότερο γκολ της αγωνιστικής σημειώθηκε από τον Κώστα Φορτούνη και ήταν το τέταρτο του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ο Τσικίνιο έβγαλε ωραία στον Έλληνα χαφ και εκείνος «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Μπάουμαν για να την στείλει στα δίχτυα.

Bonus… μία φωτογραφία με ένα δυνατό μήνυμα

thura7

Με ένα λουλούδι στο χέρι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πριν την πρώτη σέντρα του αγώνα με τον ΟΦΗ, παρακολούθησαν το βίντεο που ετοίμασε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7. Μία «φορτισμένη» στιγμή και ένα μήνυμα που είναι υπεράνω χρωμάτων. «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.