Λέτο στο Gazzetta: «Χρειαζόμασταν τον βαθμό, είναι τρελή η σχέση μου με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Λετο

bet365

Ο Σεμπάστιαν Λέτο, επέστρεψε στη Λεωφόρο ως αντίπαλος, η ομάδα του «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό και ο Αργεντινός μίλησε στο Gazzetta τόσο για το σπουδαίο αποτέλεσμα της Κηφισιάς, όσο και για τη διαχρονική σχέση αγάπης με τους φίλους του Τριφυλλιού.

«Την Κυριακή επιστρέφω στο σπίτι», ανέφερε την περασμένη Παρασκευή (23/2) ο Σεμπάστιαν Λέτο σε ανάρτηση του στο Facebook και είχε απόλυτο δίκιο. Όπως φάνηκε στην πράξη οι φίλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Κηφισιά τον έκαναν να νιώσει σαν στο σπίτι του.

Μπορεί να είχαν περάσει 2.464 ημέρες από την τελευταία φορά που φόρεσε την πράσινη φανέλα και αγωνίστηκε στη Λεωφόρο μπροστά στον κόσμο του Τριφυλλιού (28/5/2017, Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0), όμως εδώ πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απλή σχέση ενός πρώην παίκτη με οπαδούς. Κάτι πιο μεγάλο, πιο δυνατό και πιο... διαχρονικό.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Σέμπα θα είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της πράσινης εξέδρας. Ένας παίκτης που έκανε πολλά παιδάκια να αγαπήσουν τον Παναθηναϊκό και να παίζουν μπάλα με τους φίλους τους, φορώντας τη φανέλα με το Νο. 11 που έγραφε Λέτο.

Θέλετε το μπαλαδόρικο σουλούπι του; Τα «λάτιν» μαγικά του με το «τόπι»; Τα γκολ που έβαλε (συνολικά 43); Το πάθος που τον χαρακτήριζε στο παιχνίδι του; Η σπουδαία συμβολή του στο νταμπλ του 2010; Όλοι αυτοί είναι είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οι φίλοι του Τριφυλλιού τον έχουν σε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά τους.

Λέτο

Ο νυν βοηθός του Κώστα Μπράτσου στην Κηφισιά επέστρεψε έπειτα από 6,5 χρόνια στη Λεωφόρο, όμως αυτή τη φορά ως αντίπαλος. Βέβαια με την υποδοχή που έλαβε τόσο αυτός, όσο και ο τεχνικός διευθυντής του κλαμπ των Βορείων Προαστίων, Στέφανος Κοτσόλης, μόνο ως αντίπαλοι δεν ένιωθαν. Πριν τη σέντρα οι δυο πρώην παίκτες του Τριφυλλιού καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, ενώ η ΠΑΕ τους «καλωσόρισε» με μια κοινή τους φωτογραφία με τα πράσινα στη γιγαντοοθόνη.

Μπορεί η Κηφισιά να έκανε τη «ζημιά» στον Παναθηναϊκό, καθώς του «έκοψε» δυο βαθμούς (1-1) και τον άφησε στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, όμως παρά το βαρύ κλίμα που επικρατούσε ο κόσμος χειροκρότησε τον Λέτο και στο φινάλε. Η σχέση του Αργεντινού μαζί τους είναι πολύ πιο ισχυρή από την απογοήτευση για μια «γκέλα», όσο «βαριά» κι αν είναι.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε στο Gazzetta τόσο για τον σπουδαίο βαθμό που απέσπασε η Κηφισιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όσο και για τη διαχρονική σχέση του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την οποία αισθάνεται τιμή και υπερηφάνεια.

Όταν έπαιζες στον Παναθηναϊκό συνήθιζες να κάνεις τους οπαδούς χαρούμενους με τα γκολ σου αλλά τώρα τους... στεναχώρησες. Πως είναι αυτό το συναίσθημα;

«Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό είναι κακό αποτέλεσμα επειδή μάχεται για το πρωτάθλημα και είναι σημαντικό να νικάει, όμως το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Κάναμε καλό παιχνίδι και χρειαζόμασταν τον βαθμό. Δουλεύουμε σκληρά κάθε εβδομάδα για να μπορέσει η ομάδα στην τελική ευθεία της σεζόν να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται».

Όταν βγήκες στον αγωνιστικό χώρο σε αποθέωσε ο κόσμος, στο τέλος τους χειροκρότησες και αυτοί ανταπέδωσαν. Πως είναι αυτή η «σύνδεση» που έχεις με τον κόσμο;

«Είναι τρελό! Έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια. Τελευταία φορά που έπαιξα για την ομάδα ήταν πριν έξι χρόνια, όμως συνολικά είναι μια σχέση που έχουμε για πάνω από 15 χρόνια. Είμαι περήφανος για τα αισθήματα που έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για εμένα, επειδή θυμούνται τι έχω κάνει στο παρελθόν. Είναι τιμή μου να έχω αυτή την υποδοχή από τους οπαδούς. Θα το εκτιμώ για πάντα».

Ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει για εσένα, ως προπονητής. Πως πήρες αυτή την απόφαση και πως αισθάνεσαι τώρα που κάνεις αυτή τη δουλειά;

«Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο, γιατί έπρεπε να καταλάβω αν αυτή η δουλειά θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα για εμένα. Δούλεψα στο πλευρό του Στραματσόνι και μου άρεσε πάρα πολύ. Εδώ και πέντε - έξι χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά και προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα γίνεται μέχρι να έρθει η ευκαιρία μου. Είμαι συγκεντρωμένος να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και ποτέ δεν ξέρεις».

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα