Τι αναφέρει ο κανονισμός για την αποβολή του Σένκεφελντ (vid)

Νίκος Ρόλλας
Η φάση της αποβολής του Σένκεφελντ

bet365

Αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός για την φάση στο χθεσινό Παναθηναϊκός-Κηφισιά που άφησε τους «πράσινους» με 10 παίκτες.

Το καθοριστικό σημείο του χθεσινού παιχνιδιού μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Κηφισιάς ήταν η φάση του 64ου λεπτού. Εκεί δηλαδή που η μπάλα πάει έξω από την περιοχή των «πράσινων» και ο Μπαρτ Σένκεφελντ, προσπαθεί λανθασμένα να την διώξει, υψώνοντας το πόδι του, χωρίς να υπολογίζει τον Ανδρέα Τεττέι που έρχεται από πίσω.

Ο Ολλανδός αμυντικός βρίσκει, έστω και άτσαλα την μπάλα, όμως στο κατέβασμα του ποδιού του, χτυπάει στον αυχένα τον παίκτη των φιλοξενούμενων, κάνοντας φάουλ. Είναι όμως το μαρκάρισμα αυτό, για κόκκινη κάρτα;

Τι αναφέρει ο κανονισμός

Ο κανονισμός λοιπόν για αυτή την φάση, στο κομμάτι «Άσκηση πειθαρχικού ελέγχου» και συγκεκριμένα στο «παραπτώματα που τιμωρούνται με αποβολή» αναφέρει πως παίκτης αποβάλλεται όταν «στερεί ένα γκολ ή μιας προφανή ευκαιρία για γκολ σε έναν αντίπαλο του οποίου η συνολική κίνηση είναι προς το τέρμα του παραβάτη, με μια παράβαση που τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα».

Κανονισμός

Προφανώς, ο διαιτητής Ευαγγέλου και ο VAR, βλέποντας πως ο αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν έδιωξε την μπάλα, η οποία συνέχισε την πορεία της στην περιοχή του Γιούρι Λοντίγκιν, με τον επιθετικός της Κηφισιάς να ακολουθεί, θεώρησε πως ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Για αυτό και αφού εξέτασαν την φάση από το video αποφάσισαν να διατηρήσουν την κόκκινη κάρτα στον Ολλανδό στόπερ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα