Ολυμπιακός: Ένα «θρυλικό» απόγευμα με δύο ανατροπές, εκ των οποίων η μία έφερε ιστορική πρόκριση! 

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ένα «θρυλικό» απόγευμα με δύο ανατροπές, εκ των οποίων η μία έφερε ιστορική πρόκριση! 

bet365

Ο Ολυμπιακός τα... χρειάστηκε για 2η σερί αγωνιστική στη Stoiximan Super League 1 αλλά και πάλι γύρισε το σε βάρος του αποτέλεσμα, κάτι που έκαναν νωρίτερα την ίδια μέρα οι Νέοι του! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Με διαφορά 2 περίπου ωρών το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός - από μία διαφορετική αφετηρία το κάθε τμήμα βέβαια - είχε δύο ανατροπές στα σκορ των αγώνων του, ένα με τους Νέους και ένα με την πρώτη ομάδα και σε αυτά είχε φυσικά και μία ιστορική πρόκριση.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που προκρίθηκε στους «8» του UEFA Youth League. Μία ιστορική πρόκριση και ενώ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το κατάφερε αυτό. Έχανε 2-0 από τη Λανς και όμως το γύρισε το ματς, έκανε το 2-2 και πήρε το πολυπόθητο... έπαθλο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, όπου θα βρει τη Μπάγερν Μονάχου.

Μπροστά σε 8.000 κόσμο οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου τα έδωσαν όλα, δικαιώθηκαν και επιβραβεύτηκαν από το χειροκρότημα του κόσμου. Φοβερή και η στιγμή με το κλάμα του Τανούλη για το πέναλτι του αδερφού του. Και βέβαια 2η διαδοχική πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, όπως είχε γίνει και με την Ίντερ. Πολλά μπράβο σε αυτά τα παιδιά. Πραγματικά πολλά μπράβο.

Όλα λάθος στην αρχή, έπαιξε με τη... φωτιά αλλά και πάλι τα κατάφερε!

Η πρώτη ομάδα από την άλλη σε αυτή τη χρονική περίοδο είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να κάνει αλλαγές. Να κάνει ροτέισον λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Ρίσκο; Ναι είναι ρίσκο. Αλλά πολλά πράγματα και στο ποδόσφαιρο και τη ζωή έχουν ρίσκο.

Θυμίζουμε πώς η αρχική 11άδα με τον Παναιτωλικό ήταν ως εξής: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Ρέτσος, Βέζο και Κίνι - Ιμπόρα, Τσικίνιο, Καμπράλ και Ποντένσε - Μασούρας και Ελ Καμπί. Αυτή η 11άδα αποδείχθηκε πιο κακή σε επίπεδο επιλογών συγκριτικά με τον Αστέρα Τρίπολης, που και εκεί το αρχικό σχέδιο δεν πήγε τόσο καλά και οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ.

Υπάρχουν και θετικά; Προφανώς. Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι γυρίζει ματς. Και μάλιστα το έκανε σε μία έδρα, αυτή του Παναιτωλικού, που δεν είναι εύκολη και παίζοντας χειρότερα απ' ότι στον αγώνα με τους Αρκάδες. Γύρισε αγώνα παρότι δεν ήταν τόσο πειστικός και λειτουργικός. Έπαιξε με τη... φωτιά; Βεβαίως και έπαιξε όμως μπόρεσε έστω και προς το τέλος να κάνει τη 2η σερί του ανατροπή στην κατηγορία.

Πρόσωπο - κλειδί ήταν ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο διεθνής εξτρέμ μπήκε, έκανε το 1-1, είχε ωραίες ενέργειες αλλά δυστυχώς τραυματίστηκε, έβαλε τα κλάματα και έγινε αλλαγή. Κρίμα γιατί είχε κάνει σοβαρή προσπάθεια, είχε χάσει κιλά και γενικά ήθελε να κάνει ένα καλό come back. Ας ελπίσουμε η θλάση του αυτή να μην αποδειχθεί κάτι σοβαρό, διότι ήδη είχε λείψει αρκετά.

Για τον Ελ Καμπί τα διαβάσατε όλα στο Special του Gazzetta. Ένας φοβερός σέντερ φορ σε μία φάση που τα έκανε όλα μόνος του (στο 1-2). Για να... υπογράψει έτσι μία ακόμα νίκη του Ολυμπιακού. Φτάνοντας στα 20 γκολ σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Υ.Γ. Αρκετοί θα σταθούν ξανά στην αρχική 11άδα του Μεντιλίμπαρ. Μία βασική 11άδα που είχε από βασικούς τους Πασχαλάκη, Ρέτσο, Ορτέγα, Ποντένσε, Τσικίνιο και Ελ Καμπί (ο Μασούρας είναι στα βασικά πλάνα αλλά δεν παίζει συνέχεια βασικός). Δεν είναι εύκολο αυτό. Ο Ισπανός προσπαθεί να κάνει κάτι που έχουμε να δούμε καιρό σε επίπεδο ροτέισον στον Ολυμπιακό και εν μέσω αγώνων που έχουν δυσκολίες.

Υ.Γ. 2 Μπορεί να είχε συμμετοχή μόνο στη φάση του 1-1 όμως και πάλι ο Ποντένσε είχε αρκετά θετικά στοιχεία. Πάλεψε σκληρά, είχε καλές κινήσεις κοντά στην περιοχή και απείλησε αρκετά.

Υ.Γ. 3 Είναι πολύ μεγάλη και σημαντική η επιτυχία της ομάδας των Νέων του Ολυμπιακού. Και βέβαια είναι εξίσου σημαντικό αρκετά από αυτά τα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες στο μέλλον στην πρώτη ομάδα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.