ΠΑΟΚ: Ο «non stop» και αναντικατάστατος Τόμας Κεντζιόρα

ΠΑΟΚ: Ο «non stop» και αναντικατάστατος Τόμας Κεντζιόρα

Ο Τόμας Κεντζιόρα πανηγυρίζει το γκολ στη Λεωφόρο

bet365

Ο Τόμας Κεντζιόρα τους τελευταίους δύο μήνες παίζει ασταμάτητα φτάνοντας τα δώδεκα σερί παιχνίδια και τα 1.110 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Το σερί θα συνεχιστεί την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ.

Ο Τόμας Κεντζιόρα ήρθε τον Ιανουάριο του 2023 στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ένα καλό βιογραφικό, κυρίως, μία καλή εικόνα στη μέχρι τότε καριέρα του, αυτό που στην περίπτωσή του μέτρησε λίγο παραπάνω ήταν η συστατική επιστολή που κουβαλούσε από τα χρόνια του στην Ντινάμο Κιέβου και έφερε την υπογραφή: Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Ο υιός Λουτσέσκου σε μία εποχή που αριθμητικά είχε αρκετούς μπακ στο ρόστερ του ΠΑΟΚ επέμενε για την απόκτηση του Πολωνού αμυντικού, το ίδιο έκανε και το περασμένο καλοκαίρι όταν οι «ασπρόμαυροι» επέκτειναν για έναν ακόμα χρόνο τον δανεισμό του από την ομάδα του Κιέβου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μια περίοδο που οι μεταγραφές δεν ήταν στο φόρτε τους, ζήτησε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Κεντζιόρα, σε βαθμό που ουδείς κατάλαβε το γιατί, όμως μετά από 33 εμφανίσεις -οι 32 ως βασικός- στη σεζόν με 3 γκολ, όλοι του δίνουμε δίκιο.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου τον είχε βασικό σε 80 παιχνίδια με τη φανέλα της Ντινάμο, όχι κατά τύχη, ο 29χρονος Πολωνός είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός, με παραστάσεις, με 32 συμμετοχές στην εθνική Πολωνίας, ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει με ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της άμυνας μέχρι τώρα στη καριέρα του έχει παίξει δεξί και αριστερό μπακ, όμως εκεί που φαίνεται να κάνει τη διαφορά είναι όταν αναλαμβάνει το ρόλο του δεξιού στόπερ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον κράτησε στο ρόστερ για δεύτερο δεξί στόπερ, πίσω από τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δαπάνησε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Στην πορεία ο Πολωνός άφησε το δεξί άκρο της άμυνας, όπου αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν βγάζοντας εκεί όλη την σειρά των προκριματικών του Europa Conference League, καθιερώθηκε ως στόπερ και έγινε ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας.

Ο 29χρονος Πολωνός μπορεί να πάει στην επαφή με όλων των ειδών τους αντιπάλους, έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις και γρήγορες αντιδράσεις, συμμετέχει στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω με καλά ποσοστά, ενώ όπως λέγεται στην Τούμπα είναι ένας επαγγελματίας παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ποδοσφαιριστές, που λοιδορήθηκαν από τους «προπονητές της εξέδρας», κερδίζοντας με το σπαθί του μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού σ’ έναν από τους τελευταίους αγώνες της ομάδας.

Στόχος να μείνει ο… αναντικατάστατος Κεντζιόρα

Ο Τόμας Κεντζιόρα

Στη δεύτερη σεζόν του ο Τόμας Κεντζιόρα φαίνεται πως έπεισε τους πάντες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος θα αποκτηθεί από τον Δικέφαλο. Απομένει η τελική συζήτηση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αφού η απόφαση στην Τούμπα είναι υπέρ της παραμονής του.

«Νιώθω ότι έχω προσαρμοστεί πλήρως, ότι έχω μπει καλά στην ομάδα. Απολαμβάνω την καθημερινότητα, τις προπονήσεις, είμαστε ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και όλη αυτήν την διαδικασία την απολαμβάνω με την καρδιά μου. Όπως και όλη την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ», έλεγε πριν μερικές εβδομάδες ο ίδιος περιγράφοντας τις διαφορές του πρώτου διαστήματος στην ομάδα με την τωρινή κατάσταση.

Ο Κεντζιόρα εξελίχθηκε μέσα στη σεζόν και έγινε ο πλέον αναντικατάστατος για την «ασπρόμαυρη» άμυνα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ, με τα δώδεκα συνεχόμενα και γεμάτα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα.

Ο Πολωνός παίζει «non stop» από τις 7 Ιανουαρίου και την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μέσα σε δύο μήνες έχει παίξει:

  1. 07/01/24: Άρης-ΠΑΟΚ 2-1 (90′)
  2. 14/01/24: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (90′)
  3. 21/01/24: ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΟΚ 1-5 (90′)
  4. 28/01/24: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (90′)
  5. 04/02/24: Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-2 (90′)
  6. 11/02/24: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1 (90′)
  7. 14/02/24: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (90′)
  8. 18/02/24: ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-4 (90′)
  9. 21/02/24: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-2 (120′)
  10. 25/02/24: Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3 (90′)
  11. 28/02/24: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (90′)
  12. 03/03/24: Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2 (90′)


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα