Άρης: Μήπως τα ντέρμπι του ταιριάζουν καλύτερα;

Άρης: Μήπως τα ντέρμπι του ταιριάζουν καλύτερα;

Ο Άρης

bet365

Ο Άρης βρίσκεται στην τρίτη θέση στην ειδική βαθμολογία των αγώνων μεταξύ των πρώτων πέντε ομάδων του Πρωταθλήματος και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια ταιριάζουν περισσότερο στην τακτική του.

Ρητορικό το ερώτημα καθώς βάσει εικόνας και αποτελεσμάτων, το συμπέρασμα είναι ευνόητο και τεκμηριωμένο. Επιβεβαιώνεται επίσης μέσα από την ειδική βαθμολογία των αγώνων μεταξύ των πρώτων πέντε ομάδων της Stoiximan Superleague όπου από πλευράς συγκομιδής βαθμών ο Άρης βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας μαζέψει 11, πίσω από τους ΑΕΚ (16) και Παναθηναϊκό (14) και μπροστά από τους Ολυμπιακό (10), ΠΑΟΚ (9).

Προφανώς αυτή η βαθμολογική συγκομιδή στηρίζεται μέσα από την αποτελεσματικότητα της ομάδας του Άκη Μάντζιου στα τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ καθώς από το μέγιστο των εννιά βαθμών «μάζεψε» τους επτά. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό από τον οποίον ηττήθηκε δύο φορές – σε Καραϊσκάκη και «Κλ. Βικελίδης» - ενώ με τον Παναθηναϊκό οι νίκες μοιράστηκαν αναλόγως της έδρας για να καταλήξουμε στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ με την ήττα στην Αθήνα και την πρόσφατη ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την πρόσφατη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε μεταξύ των παικτών και για την ακρίβεια, η βαθμολογική θέση στην οποία θα μπορούσε να ήταν η ομάδα αν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Εκτιμήθηκε δηλαδή ότι η βαθμολογική απόσταση των δώδεκα βαθμών από την 4η θέση εξηγείται μέσα από την «αστοχία» του Άρη στα υπόλοιπα παιχνίδια με εστίαση σε τρία συγκεκριμένα στο «Κλ. Βικελίδης». Αν η τελειότητα αποτελεί ευνόητο στόχο, οι «κίτρινοι» μέτρησαν απώλειες στα παιχνίδια με Λαμία (σ. σ. ισοφαρίστηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα), Κηφισιά (σ. σ. επίσης προηγήθηκαν αλλά δεν διατήρησαν το προβάδισμα) και τον Ατρόμητο όπου έφυγαν με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Βρίσκει γκολ αλλά δέχεται κιόλας…

Πέραν της γλώσσας των αριθμών, αυτά τα παιχνίδια ταιριάζουν περισσότερο στον Άρη γιατί «κουμπώνουν» καλύτερα πάνω στην τακτική προσέγγιση του Άκη Μάντζιου. Της σφικτής άμυνας, των μικρών αποστάσεων μεταξύ των γραμμών παράλληλα με την ικανότητα στο transition παιχνίδι η οποία έγινε εντονότερη από τη στιγμή της επιστροφής του Μανού Γκαρθία. Σε αυτά τα επτά παιχνίδια οι «κίτρινοι» βρήκαν χώρους και σημείωσαν δέκα γκολ, δέχθηκαν όμως τρία περισσότερα. Βέβαια, περίπου, τα μισά εξ’ αυτών προήλθαν στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Ο Σαβέριο

Η βαριά ήττα (4-1) στο Καραϊσκάκη ήταν αποτέλεσμα της αγωνιστικής καθίζησης του τελευταίου 20λεπτου σε μια εποχή κατά την οποία ο 54χρονος τεχνικός είχε πάρει χαρτί και μολύβι καθώς προσπαθούσε να προσδώσει αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα του. Στον δε αγώνα του δεύτερου γύρου, ο Ολυμπιακός αξιοποίησε το αγωνιστικό άδειασμα των «κίτρινων» σε μια περίοδο διαδοχικών αγώνων και αρκετών απουσιών για τον Άρη.

Μείωση της απόστασης και αγωνιστική φρεσκάδα

Αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος στη διαδικασία των Play off και διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον Άκη Μάντζιο τόσο την παραμονή όσο και μετά το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ήταν και παραμένει βασικός στόχος, ο έμπειρος τεχνικός θα επιδιώξει να διατηρήσει άπαντες σε εγρήγορση και αγωνιστική φρεσκάδα. «Θέλουμε να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου», είπε. Ωστόσο, στόχο αποτελεί και η μείωση της βαθμολογικής απόστασης από την 4η θέση παράλληλα της διατήρησης ή ακόμη και ενίσχυσης της ανταγωνιστικής παρουσίας καθώς ο Άκης Μάντζιος πολλάκις σημείωσε τους ποδοσφαιριστές του ότι η διαφορά των 12 βαθμών από την τέταρτη θέση πρωτίστως αδικεί τους ίδιους.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα