ΠΑΟΚ: Αν θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα…

ΠΑΟΚ: Αν θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις θεωρίες του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που μπορούν εύκολα να ανατραπούν και για τα δεδομένα με την απουσία Μπάμπα.

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και από… θεωρίες γι αυτή την αναμέτρηση είμαστε γεμάτοι. Δεκάδες πράγματα μπορούν να γραφτούν ως… υπόθεση και σενάριο για την εξέλιξη του αγώνα της Λεωφόρου. Γιατί; Μα γιατί έχουμε… προηγούμενα.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα έχει έναν τρόπο να παίζει σε αυτό το γήπεδο καλύτερα απέναντι στους Πράσινους, σε σχέση με αυτό που παρουσιάζει μέσα στην Τούμπα κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα. Πώς εξηγείται το φαινόμενο αυτό εδώ και 2-3 χρόνια δεν ξέρω. Γνωρίζω καλά όμως ότι ΑΝ η ομάδα του Λουτσέσκου κατέβει σήμερα στο γήπεδο με τη βεβαιότητα ότι… θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο επειδή έτσι το «λέει» η παράδοση, τότε θα «φάει» μεγάλη σφαλιάρα, πιο μεγάλη και από το 0-1 του Άρη μέσα στην Τούμπα που του έχει κάνει ήδη μία τεράστια ζημιά.

Τι άλλο; Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο, αλλά στο 90+4 κέρδιζε 1-2 και έμενε μία φάση για το τέλος. Το «έφαγε» από τον Γερεμέγιεφ σε φάση που άλλαξε κατά πολύ τη ροή της χρονιάς και τη βαθμολογία. Στο κύπελλο ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός, κυριάρχησε απέναντι στον αδύναμο -τότε- αντίπαλό του και δεν πήρε την πρόκριση επειδή τραυματίστηκε ο Μπάμπα και έμεινε με 10 εναντίον 11, στο μοναδικό σημείο που οι γηπεδούχοι κατάφεραν και απείλησαν. Ε και; Επειδή έγινε κάτι τέτοιο δύο φορές (ως εικόνα ή ως αποτέλεσμα) θα ξαναγίνει και τρίτη;

Άλλη θεωρία: Ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα στα μεγάλα εκτός έδρας ματς της Ελλάδας, ειδικά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ε και; Επειδή αυτό συνέβη αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, θα γίνει σίγουρα και σήμερα; Και ο Παναθηναϊκός έχω την αίσθηση ότι με Τερίμ στα «μεγάλα» παιχνίδια βγάζει περισσότερη προσωπικότητα σε σχέση με όσα εμφάνιζε επί Γιοβάνοβιτς. Καλύτερη ομάδα δεν έγινε σε καμία περίπτωση, αλλά έχει χαρακτήρα στα ντέρμπι, ειδικά εκτός έδρας όπου δεν χάνει πουθενά.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν θεωρίες και δεν πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα, γιατί σε αυτή τη φάση και πάνω από όλα είναι η φόρμα των ομάδων που μας… λείπει. Δεν έχουμε δει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εδώ και πολλές ημέρες και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το τι ακριβώς θα μας παρουσιάσουν, ομάδες που για παράδειγμα το περασμένο διάστημα ήταν ικανές να κερδίζουν στον Ολυμπιακό αλλά να κινδυνεύουν με εντός έδρας ήττα από την Κηφισιά. Ομάδες που τη μία εβδομάδα έχαναν 2-0 από μία ομάδα και την άλλη κέρδιζαν 5-1 τον ίδιο αντίπαλο!

Απόψε, ποιο πρόσωπο θα παρουσιάσουν; Υπάρχει κάποιος που βάζει το χέρι του στη φωτιά και για την εικόνα και για το αποτέλεσμα; (Ξέρω ότι μετά το ματς θα εμφανιστούν πολλοί ταλεγαμενάκηδες που θα επιτεθούν στον προπονητή ο οποίος θα χάσει γιατί… εκείνοι θα τα έκαναν καλύτερα).

ΠΑΟΚ και Μπάμπα

baba_intime

Από πλευράς ΠΑΟΚ υπάρχει η μεγάλη απώλεια του Ράχμαν Μπάμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει κερδίσει τα 11 από τα 12 ματς που έπαιξε χωρίς τον Γκανέζο, σε άλλο ένα γεγονός που εγώ το αντιμετωπίζω όπως τις παραπάνω… θεωρίες. Ο Μπάμπα είναι κολόνα για τον ΠΑΟΚ, είναι παικτάρα, κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, μαζί με τον Τάισον δημιουργούν μια μαγική πλευρά που ελέγχει το παιχνίδι της ομάδας και… το 11/12 δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Η απουσία και όσα χάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι πιο ανησυχητικά από όσα μπορεί να «λέει» το 11/12.

Ο ΠΑΟΚ έχει καλά πλάγια μπακ, Βιεϊρίνια και Όττο έχουν μεγάλη προσωπικότητα για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες, έχουν και ταλέντο-ποιότητα να βγάζουν την μπάλα σωστά προς το κέντρο και την επίθεση και… μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ έχει πάθει κακό χωρίς τον Μπάμπα ή αν οι δύο έμπειροι του δώσουν και κάτι διαφορετικό. Υπάρχει και ο Σοάρες για καλύτερη αμυντική συμπεριφορά.

Είτε έτσι είτε αλλιώς ο ΠΑΟΚ έχει στα play off μια μεγάλη απώλεια κόντρα στον Άρη και αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, τα μαθηματικά «λένε» ότι πρέπει να βρει αρκετούς βαθμούς μέσα στην Αθήνα, πολύ περισσότερο επειδή οι άλλοι λογικά θα τον κερδίσουν τον Άρη που σκέφτεται τον τελικό κυπέλλου.

* Προσέχω τι γράφω για τα διαιτητικά έτσι ώστε μη γίνω σαν αυτά που κοροϊδεύω. Τι θα σφυρίξει ο Δανός στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ δεν ξέρω. Είμαι βέβαιος όμως ότι ο ορισμός (για ακόμη μία φορά) ενός πολύ άπειρου διαιτητή σε αυτό το ζευγάρι, μέσα στη Λεωφόρο είναι απαράδεκτος. Δεν γίνεται να σφυρίζει σε αυτό το ματς (ΠΟΤΕ στην Τούμπα) διαιτητής που σαν κορυφαία ευρωπαϊκή του εμπειρία έχει ένα ματς Σκοπιανών στα προκριματικά του Conference. Μεγάλο λάθος που έχει επαναληφθεί σε αυτό το γήπεδο, με αυτές τις ομάδες.

* Μέσα σε όλα ξεκινάμε και το τηλεοπτικό Football Factory από Δευτέρα (22:00) στο διαδίκτυο, αλλά και στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Μια διαφορετική προσπάθεια ποδοσφαιρικής ανάλυσης με πρωταγωνιστές ανθρώπους όπως ο Ζησης Βρύζας που έχει ζήσει το παιχνίδι από όλα τα πόστα. Ελπίζω να δώσουμε με το στυλ μας και τη διαφορετική προσέγγιση το κάτι παραπάνω.

* Όλα όσα έγιναν εδώ και μία εβδομάδα στη χώρα και στην κεντρική πολιτική σκηνή και εννοείται ότι έχουν ποδοσφαιρικές προεκτάσεις (μην αναρωτηθείς κανείς… τι και πως…) αποτελούν απόδειξη ότι στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια επικρατεί μεγάλο «τουρλουμπούκι» μεταξύ Πολιτείας -Πολιτικης- Media-Ποδοσφαίρου και δυστυχώς της δικαιοσύνης. Είχε πλάκα προχθές το βράδυ σε μια εκπομπή όπου ένας κυβερνητικός ρωτούσε έναν άλλο… «μα δεν εμπιστεύεστε τη δικαιοσύνη»; Αλήθεια τώρα, τι απάντηση περίμενε;

Κλείνοντας… Μήπως μετά από τέσσερις μήνες κατάφερε κανείς Χριστιανός από όλους εκείνους που ήταν σίγουροι και δεσμεύονταν ότι θα εξιχνιαστεί η υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Λυγγερίδη στα επεισόδια του Ρέντη, μήπως κάποιος έχει να μας ενημερώσει για τους πρωταγωνιστές της βραδιάς που οδήγησε στην απάνθρωπη δολοφονία;

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.