Δύο νίκησαν, ένας κυρίως έχασε…

Δύο νίκησαν, ένας κυρίως έχασε…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Αθανασιάδη και το ποδόσφαιρο που δικαιώνει αυτούς που δουλεύουν, τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ που γίνεται καλή ομάδα και τον ΠΑΟΚ που χτυπά δυνατά την πόρτα του τίτλου. Μεγάλος χαμένος ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης κλήθηκε να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτω από τρομερή πίεση. Ξαφνικά στην ενδεκάδα και μία όχι καλή βραδιά θα μπορούσε να του στοιχίσει όχι την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά την συνέχεια της καριέρας του γενικά. Το ανθρωποφάγο ελληνικό κοινό θα τον… κατάπινε, όπως δοκίμασε να τον καταπιεί και στα μισά της περιόδου για δύο σοβαρά λάθη. Και επειδή το ποδόσφαιρο δικαιώνει όσους δουλεύουν, ο Αθανασιάδης έμεινε στην ΑΕΚ, στάθηκε στα πόδια του και ήταν ο MVP, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πιο μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην χρονιά και την πιο σημαντική για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Όχι φυσικά, δεν πήρε καμία ΑΕΚ το πρωτάθλημα με τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη και το γεγονός ότι παρέμεινε στην κορυφή, μόνη πρώτη και στο +2 από τον ΠΑΟΚ, την διατηρούν σε θέση φαβορί για την κατάκτησή του.

Η ΑΕΚ νίκησε στις καθυστερήσεις έναν έξοχο Ολυμπιακό που στα σημεία ήταν καλύτερος της ΑΕΚ συνολικά. Και τον νίκησε γιατί οι ερυθρόλευκοι στο τέλος του ματς έπρεπε να πάρουν όλα τα ρίσκα για τη νίκη, αφού η ισοπαλία δεν τους εξυπηρετούσε.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ, αλλά και του Τσικίνιο, του Κάρμο (οι μεταγραφές του Ιανουαρίου), του Εσε, του Ποντένσε, και των υπολοίπων είναι μία καλή ομάδα, η οποία αν της δοθεί ο χρόνος, έχει όλα τα φόντα να κάνει σημαντικά πράγματα. Αυτός ο Ολυμπιακός, με τον Ολυμπιακό του πρώτου μισού της σεζόν δεν έχει σχέση. Θέλει όμως χρόνο και ορισμένες διορθώσεις στις λεπτομέρειες. Στην OPAP Arena έκανε μία σπουδαία εμφάνιση, αλλά όχι ολοκληρωμένη, διότι του έλειψε το γκολ. Δεν τον άφησε ο Αθανασιάδης να το πετύχει με τις πολύ σημαντικές επεμβάσεις του, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οι τελικές αποφάσεις των παικτών του Ολυμπιακού δεν ήταν οι καλύτερες.

Ο Μεντιλίμπαρ μας είπε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει ρέστα και έπαιξε. Αν δεν το είχε κάνει πιθανόν να είχε φύγει με την ισοπαλία, αλλά η νοοτροπία σε μία ομάδα που είναι τέταρτη δεν μπορεί να είναι να πάρουμε έναν πόντο και βλέπουμε. Ο Αλμέιδα, το ήξερε, ότι θα συμβεί, το περίμενε να συμβεί και χτύπησε πάνω σε αυτό. Η ΑΕΚ πήγε σε όλες τις γρήγορες μεταβάσεις που μπορούσε, χτυπώντας τον Ολυμπιακό που όλο και ανέβαζε την άμυνα του και με μία τέτοια στις καθυστερήσεις του πήρε και ολόκληρο το ματς.

Ο Ολυμπιακός με Ευρώπη και με χάντικαπ μεγάλο, ακόμη κι’ αν δεν έχανε, δεν θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Δύσκολα θα το έπαιρνε ακόμη κι’ αν νικούσε έχοντας τα τουλάχιστον δύο επιπλέον ευρωπαϊκά ματς με την Φενέρ, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες. Το σημαντικό λοιπόν για τώρα είναι η Ευρώπη και το εξίσου σημαντικό να γίνει ομάδα και να αποκτήσει σωστή νοοτροπία. Υπό αυτή την έννοια, της εικόνας και της απόδοσής του και όχι της βαθμολογίας, αναφέρω στον τίτλο ότι δύο νίκησαν, αλλά ένας κυρίως έχασε. Διότι μπορεί η βαθμολογία να δείχνει ότι ο Ολυμπιακός απόψε το έχασε το πρωτάθλημα, αλλά στα δικά μου μάτια αυτό είχε συμβεί καιρό τώρα…

Όπως είναι φανερό και φέτος, ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί και αυτό οφείλεται όπως και πέρυσι στο βάθος που έχει στο ρόστερ της. Αυτός ο… πάγκος της έδωσε το πρωτάθλημα πέρυσι, αυτός πάει να της το δώσει και φέτος. Μάνταλος ασίστ, Ελιασον γκολ, στις δύο από τις αλλαγές του Αλμέιδα. Ο οποίος είδε ακόμη και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του, να είναι ο κορυφαίος του ντέρμπι.

Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο έκανε κάτι που να σας πω την αλήθεια περίμενα ότι θα κάνει. Νίκησε τον Παναθηναϊκό και έμεινε απολύτως ζωντανός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο το 4-4-2 του Τερίμ, το οποίο αποδείχτηκε (όχι μόνο εκ του αποτελέσματος, αλλά και σαν ιδέα) προβληματικό για τον Παναθηναϊκό, είναι και η αδυναμία της ομάδας του Τερίμ στις αμυντικές μεταβάσεις και φυσικά η ψυχολογία που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ σε αυτά τα ματς. Μπαίνει στη Λεωφόρο και αισθάνεται πολύ άνετα. Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει λίγες, ελάχιστες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Θα τις διατηρήσει μόνο αν νικήσει την ΑΕΚ την Τετάρτη, διαφορετικά θα βγει εκτός από την 4η αγωνιστική των πλέι οφς.

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα τις πολλαπλασίασε. Δεν είναι φαβορί και για να γίνει θα πρέπει να ξορκίσει το φάντασμά του την ερχόμενη Κυριακή στην ΟΠΑΠ Αρένα κόντρα στην ΑΕΚ. Αν τα καταφέρει θα γίνει αυτός το φαβορί, διαφορετικά θα γίνει απόλυτο πλέον φαβορί η Ενωση. Ο ΠΑΟΚ έχει σχέδιο, ταυτότητα, λογική, χαρακτήρα. Είναι μία ομάδα φτιαγμένη από έναν πολύ ικανό προπονητή και έχει και ποιοτικούς παίκτες και αρκετό βάθος στο ρόστερ του. Γι' αυτό άλλωστε έχει φτάσει μέχρι εδώ αρχές Απριλίου. Και το "μέχρι εδώ" είναι στους 8 της Ευρώπης και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος στα ίσια. Αν στα δύο ματς με την ΑΕΚ βρει από τέσσερις ως έξι βαθμούς πιθανόν να το πάρει κιόλας, αλλά αυτό είναι συζήτηση της ερχόμενης Κυριακής. Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ έχει Λαμία εντός, και η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό εκτός...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.