ΑΕΚ: Ελίασον το «κρυφό όπλο» της Ενωσης κόντρα στον ΠΑΟΚ, σκοράρει ή δημιουγεί κάποιο γκολ κάθε 83'! (vids)

ΑΕΚ: Ελίασον το «κρυφό όπλο» της Ενωσης κόντρα στον ΠΑΟΚ, σκοράρει ή δημιουγεί κάποιο γκολ κάθε 83'! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
eliason_eurokinisi

bet365

Ο Ελίασον έχει βρει δις δίχτυα σε ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όπου παράλληλα μετρά και τρεις ασίστ. Κατά μέσο όρο σε αυτά τα ματς πετυχαίνει ή φτιάχει κάποιο «κιτρινόμαυρο» τέρμα κάθε 83', μαζί με τις καθυστερήσεις.

Το μεγάλο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας επισκιάζει κάθε άλλη εγχώρια αγωνιστική δράση σήμερα (7/4), καθώς η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ με φόντο την κορυφή της Stoiximan Super League.

Big clubs, τεράστιες ομάδες και ανάλογου βεληνεκούς παίκτες, το όλο background σε συνάρτηση και την εικόνα τους στη σεζόν, αφήνει πολλές υποσχέσεις πως θα δούμε ένα παιχνίδι που θα... κόψει την ανάσα.

Υποψήφιοι ποδοσφαιριστές για να το κρίνουν είναι εκατέρωθεν πολλοί, όμως επί χάρτου ο Ελίασον της Ενωσης αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα. Οχι μόνο επειδή ο Σουηδός μεσοεπιθετικός παρουσιάζεται την τρέχουσα σεζόν άκρως βελτιωμένος, ξέχωρα φυσικά και από τις δεδομένες ικανότητές του, αλλά και γιατί καθόρισε στο παρελθόν αρκετά ντέρμπι Δικεφάλων.

Το αποψινό θα είναι, εφόσον φυσικά αγωνιστεί, το 8ο που θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, από το καλοκαίρι του 2022 οπότε και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα». Στα προηγούμενα επτά έπαιξε αθροιστικά 414' μαζί με τις καθυστερήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 60' σε κάθε ένα και ο απολογισμός του είναι δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Στην τρέχουσα περίοδο σκόραρε και στα δύο ντέρμπι των ομάδων, καθώς διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ στο 2-0 της 30ης Οκτωβρίου στην «OPAP Arena» και άνοιξε το σκορ στο 1-1 της Τούμπας τον περασμένο Φλεβάρη.

Την ίδια στιγμή ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στο 2-0 της 30ης Οκτωβρίου του 2022 που κέρδισε τότε η Ενωση τους Θεσσαλονικείς ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού «έφτιαξε» τότε τα τέρματα των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, τα οποία και διαμόρφωσαν το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Ως τελική πάσα του πιστώνεται επί χάρτου και το 4-0 του Φερνάντες στον αγώνα της 26ης Απριλίου εκ νέου στο ίδιο γήπεδο και αυτόματα ο 29χρονος σημειώνει ή δημιουργεί κάποιο γκολ της ΑΕΚ κάθε 83' που παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ (414'/7). Δηλαδή «πρωταγωνιστεί» άμεσα σε κάποιο «κιτρινόμαυρο» σε κάθε «γεμάτο» ντέρμπι των δύο ομάδων που αγωνίζεται!

Συν τοις άλλοις δε, στο 2-0 του πρώτου γύρου βρέθηκε μια ανάσα ώστε να τριπλασιάσει τις ασίστ του, αφού στο 12' βρήκε τον Πόνσε που πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε Κοτάρσκι.

Αυτόματα ο Ελίασον μπορεί να λογίζεται ως το «κρυφό όπλο» του Ματίας Αλμέιδα ενόψει της βραδινής «τιτανομαχίας».

Ελίασον VS ΠΑΟΚ

Αγώνες: 7
Λεπτά: 414'
Γκολ: 2
Ασίστ: 3
Γκολ-Ασίστ/Λεπτά: 1/83'

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα