ΑΕΚ: Ισοπαλία που άπαντες εισέπραξαν σαν ήττα...

ΑΕΚ: Ισοπαλία που άπαντες εισέπραξαν σαν ήττα...

ΑΕΚ: Ισοπαλία που άπαντες εισέπραξαν σαν ήττα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την γκέλα της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε ένα μεγάλο «πρέπει» κοινώς, για τη συνέχεια και έχει διαιτητικά υστερόγραφο...

Ίσως να μοιάζει και να διαβάζεται άσχημα για τους φίλους του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι στο lead του κειμένου αυτού υπογραμμίζω ότι συνιστά γκέλα της ΑΕΚ, αλλά δεν έχει κανένα τέτοιο σκοπό, να μειώσει κοινώς την επιτυχία αντίδρασης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκονταν με 2-0 πίσω στο σκορ, έως και το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού (χρονικά).

Ωστόσο όταν πρόκειται για ματς σε έδρα που η γηπεδούχος αριθμεί μόνο νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (αποτέλεσμα και εμφάνιση, δίχως ο αντίπαλος να έχει χαρεί την επίτευξη τέρματος) και υπάρχει σημαντικό προβάδισμα, τότε δικαιολογημένα εκτιμώ το τονίζω, επαναλαμβάνω: δίχως να θέλω να μειώσω την αντίδραση της ομάδας του Λουτσέσκου.

Άλλωστε στην ΑΕΚ, στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» πιο σωστά, άπαντες, ποδοσφαιρικό τμήμα και κόσμος (φαντάζομαι και διοίκηση), αντιμετώπισαν το τελικό αποτέλεσμα ως ήττα και όχι ισοπαλία! Έτσι το υποδέχτηκαν όλοι με το τελευταίο σφύριγμα του Στίλερ και αυτό αποτελεί ίσως και το μοναδικό καλό από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ότι δηλαδή ο οργανισμός ΑΕΚ ένα ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) με τον βασικό ανταγωνιστή και πρωτοπόρο τούτη την περίοδο στο πρωτάθλημα, το εισέπραξε ως ήττα, γεγονός που μόνο καλό στο άμεσο μέλλον μπορεί να προκαλέσει.

Προφανώς και το αποτέλεσμα συνιστά αποτυχία για την ΑΕΚ με τα δεδομένα που εκείνη έβαλε στο χορτάρι. Δεν γίνεται να θεωρείται κάτι άλλο, πέρα από αποτυχία, το γεγονός πως η ομάδα αν και βρήκε δυο τέρματα και σε υπέροχα σημεία του αγώνα, το πρώτο με εξαιρετική λειτουργία και εκδήλωση επίθεσης (το δεύτερο και ελέω Κοτάρσκι), δεν πήρε το τρίποντο! Και μάλιστα από αντίπαλο που δεν κατάφερε να της δημιουργήσει καθαρή φάση, είτε στο σετ παιχνίδι είτε στο ανοιχτό γήπεδο, όταν ελάχιστες στιγμές του δόθηκε ο χώρος να τον εκμεταλλευτεί! Πολύ προβληματικό όλο αυτό για την ΑΕΚ του Αλμέιδα και για το στόχος της διατήρησης του τίτλου...

Ένα ακόμη προβάδισμα στα... σκουπίδια!

ΑΕΚ

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές και να δούμε τα τέρματα των φιλοξενούμενων δεν θα δικαιολογήσουμε ποδοσφαιρικά πως διάολο επιτεύχθηκαν. Αλλά για αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ το ποδόσφαιρο, δεν έγινε τυχαία, από τέτοια ματς και αντιδράσεις βγήκε. Ας είναι, όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια... Σύντομα θα αποδειχθεί με τρόπο τέτοιο που θα το εμπεδώσουν και εκείνοι που κάνουν, ή δεν θέλουν να το καταλάβουν, πολύ σύντομα όμως... Το πρωτάθλημα απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, είχε από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά τώρα αν μη τι άλλο απογειώθηκε, με όλους να βρίσκονται στο κόλπο πιο δυνατά από ποτέ.

Γεγονός επίσης είναι ότι σε ένα μεγάλο, το πρώτο, αγωνιστικό «πρέπει» για φέτος για την ΑΕΚ, η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στο αποτέλεσμα, κάτι που επίσης έχει τη σημασία του... Δεν προκύπτει από την εικόνα του αγώνα ότι οι νταμπλούχοι χαλάρωσαν, με το σκορ στο 2-0, καμία σχέση. Αν οι φιλοξενούμενοι έκαναν έστω μια με δύο φάσεις απειλής σε επίπεδο τετ α τετ, θα ήταν αποδεκτό σα συμπέρασμα, όμως δεν καταγράφηκε ούτε ...μισή υποψία απειλής σε τέτοιο (και μικρότερο) βαθμό! Αυτό δεν αλλάζει ότι η ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκε, πως δεν τα κατάφερε, ότι δεν πήρε τη νίκη που θα την έφερνε και πάλι στην κορυφή και θα της χάριζε και την ισοβαθμία (και) με τον ΠΑΟΚ.

Το γεγονός ότι τα γκολ του αντιπάλου και τα δύο ήρθαν από στιγμές... αναπουμπούλας από γεμίσματα, αναδεικνύει και την απουσία συγκέντρωσης στις λεπτομέρειες, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές φέτος. Όπως το πλέον ανησυχητικό: να έχει η ομάδα το προβάδισμα και να μην καταφέρνει να το αξιοποιήσει έως το τέλος, ήταν αν θυμάμαι σωστά, η 10η φορά για φέτος, απίστευτο και όμως αληθινό. Όπως και να 'χει συνέβη και η ΑΕΚ πρέπει να πορευτεί με αυτό και να το ξεπεράσει αν θέλει να είναι αυτή που θα κόψει και φέτος, έστω και δύσκολα, πρώτη το νήμα του μαραθωνίου του πρωταθλήματος!

Τώρα και πάλι όλοι μαζί, όλα από την αρχή και την Κυριακή με τον Άρη: ευκαιρία επιστροφής στην κορυφή (με ματς παραπάνω βεβαίως - βεβαίως)...

ΑΕΚ

Υγ: Στο κείμενο παραπάνω δεν αναφέρομαι στη διαιτησία, δεν το έκανα και στα προηγούμενα ματς, αλλά ήδη στα play off και στα τρία ντέρμπι οι όποιες στιγμές που υπάρχουν αμφισβήτησης κάποιας απόφασης, όλες (μα όλες), είναι σε βάρος της ΑΕΚ. Στο γκολ του ΠΑΟΚ που μειώνει υπάρχει ξεκάθαρο σπρώξιμο στον Γκατσίνοβιτς, δεν ξέρω αν είναι τόσο δυνατό, ή όχι, για να δοθεί φάουλ, ενώ νωρίτερα υπάρχει δεύτερη κίτρινη μαρς στον Μπάμπα για φάουλ στον Ελίασον, το οποίο άσχετα με όλα τα άλλα, είναι ξεκάθαρο διότι δεν επιχειρεί καν να παίξει μπάλα ο άσος του ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό η μοναδική φάση που υπάρχει είναι το αντικανονικό μαρκάρισμα του Ρέτσου πάνω στον Γκαρσία με το χέρι στον σβέρκο (αν δινόταν φάουλ ήταν και αποβολή). Με τον Παναθηναϊκό υπάρχει στο πρώτο γκολ ο Τσέριν μπροστά στο οπτικό πεδίο του Αθανασιάδη! Είτε κάποιος υποστηρίξει ότι έχει δίκιο η ΑΕΚ, είτε ότι δεν έχει, είτε πως δεν υπάρχει κάτι, δεν αλλάζει ότι και στα τρία ντέρμπι ότι το αμφισβητούμενο πήγε απέναντι στην ΑΕΚ!

Υγ2: Σε αυτό το ματς, με τον ΠΑΟΚ, έλειψε περισσότερο από ότι και συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, ο Λιούμπισιτς, λόγω της ίωσης δυστυχώς! Στο χθεσινό ματς και μετά το 60' ήταν απαραίτητος και η ίωση που τον γονάτισε έκανε κακό στην ΑΕΚ.

Υγ3: Κάποιοι είναι της άποψης ότι ο Αλμέιδα άργησε να κάνει αλλαγές, το ακούω και το σέβομαι, εγώ πάλι θεωρώ ότι μακάρι να μην υπήρχε η ανάγκη να γίνει κάποια αλλαγή και να μπορούσαν να τελειώσουν το ματς εκείνοι που το ξεκίνησαν, κάτι απίθανο βέβαια με τρία σερί ντέρμπι σε μια εβδομάδα! Το σημειώνω αυτό γιατί η βασική ενδεκάδα τα πήγε πολύ καλά και ο Πελάδο με την κίνηση να έχει Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Γκαρσία, μπλόκαρε άλλο ένα ματς τον αντίπαλο προπονητή. Ούτε build up, ούτε φάσεις, ουτε ανταπόκριση στα γεμίσματα από τα στόπερ τους...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...