ΑΕΚ: Ο Ναός και τα διαμάντια του!

ΑΕΚ: Ο Ναός και τα διαμάντια του!

Δημήτρης Βέργος
το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

bet365

Με τα σημερινά εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ ολοκληρώνεται το όραμα του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την επιστροφή της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που εγκαινιάστηκε σήμερα στην OPAP Arena και θα ανοίξει για το κοινό την ερχόμενη Τετάρτη έβαλε τη σφραγίδα στο Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού. Στο έργο που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με την επιστροφή της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα Μουσείο Ιστορίας που είναι εφάμιλλο μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών κλαμπς.

Με τα εγκαίνια του μπήκε και το διαμάντι που απέμενε. Το τρίτο παιδί, όπως το είχε χαρακτηρίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο και το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού ξεδιπλώνεται πια η κληρονομιά της Ένωσης ολοκληρώνοντας το όραμα που υπήρχε από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα της επιστροφής της ΑΕΚ στην παραδοσιακή της γειτονιά.

Η πρώτη σημαντική ημερομηνία ήταν η 30η Σεπτεμβρίου του 2022 όταν με δάκρυα στα μάτια όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είδε το όνειρο του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια να γίνεται πραγματικότητα με τα μεγαλοπρεπή εγκαίνιά του. Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση αντάξια του μεγαλείου της ΑΕΚ και της Ιστορίας της, η ολοκαίνουργια και φανταχτερή OPAP Arena θα άνοιγε τις πύλες της και μετά από τρεις μέρες θα φιλοξενούσε το πρώτο ιστορικό παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Ακολούθησαν στις 18 Νοεμβρίου του 2023 τα εγκαίνια του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού. Σε έναν χώρο όπου ο κάθε επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα να μάθει για τον πολιτισμό των προσφύγων που μεγαλούργησαν και όσα βίωσαν από τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες μέχρι την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ξαναφτιάχνοντας μια νέα ζωή. Η ανάδειξη της προσφυγικής Ιστορίας ήταν το πρώτο από τα κοσμήματα του νέου γηπέδου για να ακολουθήσει από σήμερα η ανάδειξη της Ιστορίας της ΑΕΚ.

Στα σημερινά (20/4) εγκαίνια του Μουσείου της ΑΕΚ μπροστά στα μάτια σου βλέπεις την ιστορία ενός ποδοσφαιρικού κλαμπ 100 χρόνων να παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια. Μια δουλειά που έγινε με πολύ μεράκι προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα με τη μεγάλη συμβολή του Γεράσιμου Γασπαρινάτου και να συνδυαστούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με διαδραστικούς πίνακες και οπτικοακουστικό υλικό.

Με τα κέρινα ομοιώματα τεράστιων μορφών της ΑΕΚ (Μπάρλου, Μανωλά, Μαύρου, Παπαϊωάννου, Νεστορίδη) με τα κανόνια των έξι μεγάλων γκολτζήδων (Νεστορίδη, Παπαϊωάννου, Μαύρου, Μπάγεβιτς, Δημητριάδη, Νικολαΐδη) και με όλα τα τρόπαια που έχει κατακτήσει η ΑΕΚ να αστράφτουν στις κεντρικές βιτρίνες. Σε έναν χώρο που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο πρότζεκτ του γηπέδου, στο οποίο η ΑΕΚ παίζει μπάλα και λέει την ιστορία της...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα