Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 0-2: Το μεγάλο άλμα προς την παραμονή!

bet365

Ο Παναιτωλικός με... 12ο παίκτη τον κόσμο του και με σκόρερ τους Ντίας και Ζοάο Πέδρο, νίκησε 2-0 στην Τρίπολη τον Αστέρα και έκανε το μεγάλο άλμα προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Μία πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (20/4) ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη, καθώς επικράτησε 2-0 του Αστέρα και «σκαρφάλωσε» στους 30 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Τσιφτσή κάτω από τα γκολπόστ, τους Λύρατζη, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Γιαμπλόνσκι, Γκος στον άξονα, τους Παλάσιος, Κρέσπι στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από τον Μιριτέλο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Τσάβες στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μαλή, Ταμπίτζε στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Λιάβα, Χουάνπι στον άξονα και τους Ντιάς, Λομόνακο στην επίθεση.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα

Σέντρα στο ματς και το πρώτο 10λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στα «καναρίνια», καθώς οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν ψηλά, μπλόκαραν τους γηπεδούχους και πατούσαν στα καρέ τους. Είναι χαρακτηριστικό πως με την συμπλήρωση αυτού του λεπτού οι τελικές ήταν ήδη 4-0 υπέρ τους και μάλιστα ο Τσιφτσής έκανε στο 8' εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ντίας και σε μία δύσκολη φάση διατήρησε ανέπαφη την εστία του

Ο Ντίας το 0-1

Κάπου εκεί ήταν που οι Αρκάδες ισορρόπησαν και μάλιστα με το ίδιο... νόμισμα θέλησαν να βάλουν «δύσκολα» στους αντιπάλους τους, καθώς και εκείνοι ανέβασαν τις γραμμές τους και πίεζαν την πρώτη μπάλα του Παναιτωλικού. Αυτόματα υπήρξαν εκατέρωθεν μακρινές μπαλιές, αλλά και μία εκ διαμέτρου αντίθετη επιθετική προσέγγιση. Από τότε και μέχρι το φινάλε ο Αστέρας απειλούσε σε στατικά – ο Μπαρτόλο έβγαζε πολύ καλά χτυπήματα – και μάλιστα σε ανάλογη στιγμή «φλέρταρε» με το 1-0, όταν ο Ατιένθα έκανε στο 21' την προβολή/τακουνάκι, αλλά ο Τσάβες πετάχτηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα παρότι η κατοχή ήταν για τους γηπεδούχους στα επίπεδα του 55% και κυρίως από τα αριστερά τους και τον άξονα ήθελαν να «χτίσουν» καταστάσεις. Από εκεί μάλιστα άνοιξαν το σκορ, όταν στο 31' και ύστερα κάθετη απόπειρα να παίξουν για τον Λομόνακο, ο Αργεντινός φορ «έσπασε» για τον Τορεχόν που σέντραρε, ο Χουάνπι έκανε το τακουνάκι και βρήκε τον Ντίας που κατέβασε εξαιρετικά και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

4-4-2 ο Αστέρας με Μάντζη, Μιριτέλο

Στην ανάπαυλα ο Μίλαν Ράσταβατς θέλησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και με την είσοδο του Μάντζη «γύρισε» τη διάταξή του σε 4-4-2, καθώς ο Ελληνας φορ πήγε στο πλευρό του Μιριτέλο.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι Αρκάδες πήραν την κατοχή, όμως αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Παναιτωλικός κρατούσε τις γραμμές του κοντά, δεν απειλούνταν και έπαιζε άμεσα στο open play.

Μάλιστα ήταν εκείνος που άγγιξε ξανά το γκολ, όταν στο 55' ο Ντίας έπαιξε κάθετα για τον Λομόνακο, που μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους Καστάνιο,Χουχούμη και «εκτέλεσε» από πλεονεκτική θέση, όμως ο Ελληνας αριστερός μπακ του έβαλε σωτήρια για την ομάδα του την προβολή. Λίγο αργότερα (60') ήταν η σειρά των Αρκάδων να απειλήσουν ξανά σε στατικό, όταν η άμυνα των φιλοξενουμένων μπερδεύτηκε και ο Καστάνιο έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ντίας και την ασίστ για το 0-2 του Πέδρο, ο Τσάβες κράτησε το «μηδέν»

Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 67', όταν Γιαμπλόνσκι έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή αυτή έφτασε στον Ντίας, ο οποίος έπαιξε όμως κάθετα για τον Πέδρο που πλάσαρε εύστοχα τον Τσιφτσή για το 0-2. Πλέον στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκε ο όρος διαχείριση.

Τα «καναρίνια» έδωσαν χώρο και μέχρι το φινάλε διατήρησαν το υπέρ τους σκορ, παρότι η δράση παίζονταν πλέον ως επί το πλείστων στο δικό τους μισό. Η μόνη στιγμή που καρδιοχτύπησαν ουσιαστικά ήταν στο 79', όταν μετά από φανταστική σέντρα του Ρεγκίς με το εξωτερικό, ο Αλβαρες βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και σούταρε, όμως οΤσάβες απέκρουσε εντυπωσιακά και στη συνέχεια της φάσης απομάκρυνε ο Μπ. Ντουάρτε.

MVP: Ο Ντίας. Ο Παραγουανός έκανε το κορυφαίο του εν Ελλάδι ματς. Ανοιξε το σκορ, έδωσε την ασίστ για το 0-2 του Ζοάο Πέδρο, είδε τον Τσφτσή να του βγάζει εξαιρετικά ένα σουτ του στο πρώτο μισό και στο δεύτερο δημιούργησε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Λομόνακο στο 56΄.

Στο ύψος του: Οι Οικονόμου, Ταμπίτζε, Μαλής έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και η τριάδα των στόπερ του Παναιτωλικού δεν επέτρεψε στον Αστέρα να απειλήσει με την μπάλα «ζωντανή», πλην της φάσης του 79'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρεγκίς. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των φιλοξενουμένων μόνο στο 79', όταν και έβγαλε τον Αλβαρες σε θέση βολής.

Το «στραγάλι»: Ματς χωρίς πολλές διακοπές και δύσκολες φάσεις ήταν αυτό του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, πιο απειλητικός και δημιούργησε περισσότερες φάσεις. Ο Αστέρας προσπαθούσε να να του βάλει «δύσκολα» ως επί το πλείστον με στημένες μπάλες.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Λύρατζης (88' Γκαρσία), Ατιένθα, Καστάνιο, Χουχούμης (63' Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80' Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46' Μάντζης), Ρεγκίς, Παλάσιος (63' Ζουγλής), Μιριτέλο.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79' Μπ. Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Χουάνπι, Πέρεζ (82' Τσιγγάρας), Λιάβας (63' Χατζηθεοδωρίδης), Ντίας (82' Φ. Ντουάρτε), Λομόνακο (63' Πέδρο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα