Τα φτερά στα πόδια του Ολυμπιακού, ο χαρακτήρας της ΑΕΚ και το τρομερό ελληνικό δίδυμο του Παναθηναϊκού

Τα φτερά στα πόδια του Ολυμπιακού, ο χαρακτήρας της ΑΕΚ και το τρομερό ελληνικό δίδυμο του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, στην οποία και ξεχώρισε η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έρχεται από την Πόλη με κεκτημένη ταχύτητα. Με την ψυχολογία στα ουράνια, μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, επικράτησε και του ΠΑΟΚ, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός πως οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με οκτώ αλλαγές, είχαν ως πρωταγωνιστές παίκτες που ως τώρα δεν είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν.

Και αυτό, ενδεχομένως, να είναι και το σημαντικότερο κέρδος για τον Ολυμπιακό, πέραν φυσικά του βαθμολογικού. Οι Πειραιώτες θα παίξουν στο φινάλε της σεζόν… τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα, ενώ θα διεκδικήσουν και μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για τον προπονητή τους να πάρει βοήθειες και από παίκτες που δεν λογίζονται ως βασικοί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν παρουσιάστηκε έτοιμος για τις απαιτήσεις του ντέρμπι. Οι ασπρόμαυροι έδειξαν να έχουν ξεμείνει από ενέργεια, έχοντας αρκετούς παίκτες σκασμένους μετά και την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ. Ειδικότερα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με το δίδυμο των Μεϊτέ και Οζντόεφ να είναι σε κακή βραδιά. Πάντως, πρέπει να σημειωθούν και τα πολλά παράπονα που έχουν στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ από τον Πορτογάλο διαιτητή της αναμέτρησης.

Για να παραμείνει η ΑΕΚ στην κορυφή χρειάστηκε να τα βάλει με τον εκπληκτικό Λευτέρη Χουτεσιώτη. Ο τερματοφύλακας του Άρη κρατούσε μόνος του στην επανάληψη τους Θεσσαλονικείς, όμως λίγο πριν το φινάλε νικήθηκε από τον Νορντίν Άμραμπατ που λύτρωσε την ομάδα του. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ κατέθεσαν στο χορτάρι πάθος, ένταση και εγωισμό, καταφέρνοντας τελικώς να φτάσουν στο ζητούμενο. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, δείγματα του χαρακτήρα του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα.

Η Ένωση κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος και σπατάλησε ουκ ολίγες ευκαιρίες, για να «καθαρίσει» νωρίτερα την υπόθεση «νίκη». Για ένα ακόμα παιχνίδι, ωστόσο, παρουσίασε τα αμυντικά προβλήματα στα οποία μας έχει συνηθίσει φέτος, με τον Γιώργο Αθανασιάδη, να δίνει τη λύση σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Στη Λαμία ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε μία επικίνδυνη αποστολή σε υγιεινό περίπατο. Και το έπραξε έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Τάσο Μπακασέτα. Ο πρώτος φρόντισε να «απαντήσει» στο γήπεδο σε όλους εκείνους που… τόλμησαν μεσοβδόμαδα να τον πιάσουν στο στόμα τους και προσπάθησαν να πλήξουν το όνομά του. Δεκαπέντε γκολ στο πρωτάθλημα και εννέα ασίστ από τον «Φωτάρα» που μοιάζει απλά ασταμάτητος.

Όσο για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας, πραγματοποίησε μία ακόμα υπέροχη εμφάνιση και συνεχίζει να εξελίσσεται στον άνθρωπο που αλλάζει την ιστορία για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πλέον, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για το μεταξύ τους ντέρμπι την προσεχή Τετάρτη στην «OPAP Arena» που μοιάζει με… μισό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που υπάρξει νικητής, θα γίνει αυτόματα και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

MVP ο καθοριστικός Άμραμπατ

amrabat

Σε ένα χρονικό σημείο που η ΑΕΚ βρισκόταν σε δύσκολη θέση, ο Μαροκινός ήρθε να δώσει τη λύση. Με ένα όμορφο τέρμα, νίκησε τον Χουτεσιώτη και χάρισε το τρίποντο στην Ένωση. Συνολικά, η παρουσία του Νορντίν Άμραμπατ ήταν πολύ καλή, με τις περισσότερες ευκαιρίες για την ΑΕΚ, να ξεκινούν από δικές του ενέργειες.

Καλύτερο το… μισό γκολ του Ιωαννίδη

bakaio

Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την περίπτωση, ο παίκτης που δίνει την ασίστ κλέβει την δόξα του σκόρερ! Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στη Λαμία, ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε μία εκπληκτική ενέργεια, «αδειάζοντας» τον Κορνέζο πάνω στην τελική γραμμή και πάσαρε στον Τάσο Μπακασέτα που είχε εύκολο έργο για να «γράψει» το 0-2.

Bonus μία όμορφη εικόνα από τη Λαμία

lampao

Και τι είναι ένας κυριακάτικος αγώνας στην επαρχία; Μία υπέροχη ευκαιρία για μία εκδρομή! Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λαμίας μας χάρισε μία από τις πιο όμορφες εικόνες αυτής της αγωνιστικής. Χωρίς κανένα πρόβλημα, οι οπαδοί των πράσινων στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας του Φατίχ Τερίμ στην προσπάθεια που κάνει να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.