ΑΕΚ: Ανατροπή κορυφής και επιβεβαίωσης φαβορί!

ΑΕΚ: Ανατροπή κορυφής και επιβεβαίωσης φαβορί!

ΑΕΚ: Ανατροπή κορυφής και επιβεβαίωσης φαβορί!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη νίκη των νταμπλούχων στην Θεσσαλονίκη, εστιάζει σε πρόσωπα και έχει υστερόγραφα για όσα αστεία και πάλι ακούστηκαν...

Συνιστούσε μια αναμέτρηση με τεράστιο "πρέπει" για την ΑΕΚ. Πίεση για την κατάκτηση της νίκης σε μια έδρα όπου επισκέφτηκε για τρίτη φορά και έπρεπε να επικρατήσει όντας καλύτερη του αντιπάλου. Ακριβώς το ίδιο ίσχυε και στις άλλες δύο επισκέψεις της ομάδας του Αλμέιδα στο "Βικελίδης", η απαίτηση για νίκη και στα δύο ματς τότε, ήταν αντίστοιχα μεγάλη και ειδικά για το ματς Κυπέλλου. Δεν τα κατάφερε όμως πάρα το γεγονός πως και στις δύο αυτές επισκέψεις τους, οι νταμπλούχοι ήταν καλύτεροι του αντιπάλου, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο: Ισοπαλία! Στο Κύπελλο στοίχισε αποκλεισμό μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι. Στο πρωτάθλημα την κορυφή στο φινάλε της κανονικής περιόδου...

Ακριβώς στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και στο χθεσινό, τρίτο και τελικά φαρμακερό επιτέλους, ματς για την ΑΕΚ στο γήπεδο του Άρη. Έως το 84ο λεπτό η ομάδα του Πελάδο κυριάρχησε, ειδικά από την αρχή του δεύτερου 45λεπτου και έως το φινάλε της αναμέτρησης, ήταν αφεντικό, έχασε πολλές φάσεις, βρήκε μπροστά της έναν εξαιρετικό Χουτσετιώτη και λίγο έλειψε να γράψει νέα γκέλα από τον ίδιο αντίπαλο. Όμως το σκορ τούτη τη φορά ήταν αυτό που άρμοζε στην εικόνα των δύο ομάδων και ίδιο τελικά με πέρυσι στη διαδικασία των play off, 2-1 υπέρ του Δικέφαλου και μάλιστα ξανά (όπως τότε) με ανατροπή, χάρη στα γκολ των Σιντιμπέ και Άμραμπατ!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να κάνει το back to back στο πρωτάθλημα, να ανταποκρίνεται σε ματς τόσο δυνατό και ανταγωνιστικό, στην έδρα του αντιπάλου, με τόση πίεση. Αποδεικνύει πόσο ποτισμένη είναι η ομάδα στην επιθυμία να πετύχει... Η ΑΕΚ έφερε και πάλι το πρωτάθλημα εκεί που το ήθελε, να εξαρτάται από τα δικά της και μόνο παιχνίδια και αποτελέσματα κι ας έχει ματς περισσότερο, από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Διότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο εξ αναβολής ματς των δύο ομάδων που αναφέρω παραπάνω, σε ότι αφορά στην κορυφή, δεν αλλάζει τίποτα, η ΑΕΚ θα είναι και πάλι πρώτη.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης Άμραμπατ την έκρινε κιόλας...

ΑΜΡΑΜΠΑΤ

Την ίδια ώρα ο βασικός διώκτης της τούτη την περίοδο, ο Παναθηναϊκός, έρχεται μεθαύριο στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Κάτι που φέρνει ένα ακόμη μεγάλο πρέπει για την ΑΕΚ στην άχαστη έδρα της: να κερδίσει και να τελειώσει σε μεγάλο βαθμό τους πράσινους, αφού θα τους αφήσει πίσω της 4 βαθμούς και θα έχει και την ισοβαθμία (την οποία θα έχει απέναντι στους πράσινους και με ισοπαλία αφού θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα στο πρωτάθλημα μεταξύ τους αλλά η ΑΕΚ τερμάτισε από πάνω τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Όμως έχουμε ένα με δυο 24ωρα προκειμένου να αναλύσουμε και να γράψουμε για το ντέρμπι της Τετάρτης...

Προέχει να εστιάσουμε στην αναμέτρηση με τον Άρη όπου η Ένωση είδε τη τύχη να της γυρίζει την πλάτη δίχως να μάθουμε ποτέ αν και κατά πόσο πέρασε η μπάλα στο σουτ καραμπόλα του Μορόν! Ένα σουτ που βρήκε δυο φορές για να φτάσει να ...περάσει τη τελική γραμμή σύμφωνα με το VAR και να διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ένα πολύ γεμάτο ματς σε επίπεδο εικόνας των δύο αντιπάλων με τους τερματοφύλακες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο ο Χουτσετιώτης, όσο και ο Αθανασιάδης, έκαναν επεμβάσεις που στέρησαν γκολ σε καλές προσπάθειες των αντιπάλων τους μέσων και επιθετικών!

Βέβαια ο Χουτσετιώτης το ...απογείωσε στο δεύτερο μισό του ματς αφού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και λίγο έλειψε να πάρει και να προσφέρει τον βαθμό στην ομάδα του. Στο ίδιο διάστημα ο Αθανασιάδης ήταν παρατήρησης αφού σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου υπήρξε μισή υποψία φάσης και τίποτα άλλο από τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ όμως πάρα τις απουσίες της δούλεψε σωστά και τον πάγκο της χάρη στον Αλμέιδα και έφτασε στη νίκη με ανατροπή χάρη στο γκολ του Άμραμπατ που ήταν ο κορυφαίος για εκείνη και γενικά του αγώνα (κι αφού δεν έμεινε το Χ κάτι που αν συνέβαινε θα είχαμε κορυφαίο τον Έλληνα γκολκίπερ του Άρη).

Τώρα μένουν δύο 24ωρα για να μιλήσει η Νέα Φιλαδέλφεια... Καλή εβδομάδα να έχουμε!

ΑΕΚ

Υγ: Καλά τα είπαμε όλοι, θαρρώ, για τον Ιωαννίδη και την απαράδεκτη σπέκουλα... Πού εξαφανίστηκαν πάλι οι δηθεν αντικειμενικοί ευαισθητούληδες και τα ΜΜΕ ΟΛΑ για όσα έγραφαν πριν και μετά ξανά το ματς με τον Άρη; Όλα τα σκουπίδια σε social media και όχι μόνο... Είναι δυνατόν;;; Μέχρι και την απουσία του Κουέστα ανέδειξαν αισχρά, αλλά την ίδια ώρα τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής της ΑΕΚ, με Γκατσίνοβιτς και Μανταλο, φαίνεται δεν αφορούν στον ίδιο βαθμό! Δεν έχει όριο η αλητεία τους... Καλά μη θυμηθούμε τι έλεγαν και έγραφαν τα ίδια σκουπίδια για το πέρασμα της ΑΕΚ από την Λαμία. Πεντάρα και ο Ολυμπιακός, τάληρο ο Παναθηναϊκός, αλλά κιχ, τίποτα, απλά ήταν ένα ματς... Φτάσανε πάτο του βαρελιού και πάνε και άλλο κάτω!

Υγ2: Δυο αμφισβητούμενες φάσεις όλες κι όλες στο "Βικελίδης" και οι δύο κατά της ΑΕΚ. Δεν πειράζει και ίσως να ήταν κιόλας αν και με τις λήψεις που είχαμε δεν θα μάθουμε ποτέ αν πέρασε ολόκληρη η μπάλα, το θέμα όμως είναι τι λένε ΚΑΙ για τη διαιτησία τα σκουπίδια σε βάρος της ΑΕΚ που στο ίδιο γήπεδο στερήθηκε δύο βαθμούς από λανθασμένη διαιτητική απόφαση του Σιδηρόπουλου!

Υγ3: 100 συμμετοχές ο Άμραμπατ ο οποίος εννοείται πως πρέπει και του χρόνου να είναι ανάμεσά μας, με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αφού φέτος κάνει καλύτερη σεζόν κι από πέρυσι... Ένας παικταράς και απίθανος τύπος για αποδυτήρια και για το ποδόσφαιρο γενικά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...