Superleague: Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ μετά το ντέρμπι στο Φάληρο

Newsroom
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ

bet365

Ο Ολυμπιακός με φόρα απ' την Ευρώπη, επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Φάληρο με 2-1, δίνοντας... παράταση στους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του. Οι δύο ομάδες έχουν ένα αγώνα λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου, τι γίνεται όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας τους;

Λίγα 24ωρα μετά την πρόκριση - έπος με τη Φενέρ, ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη στο φαληρικό γήπεδο, μπροστά στον κόσμο του με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ με 2-1. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των Play offs ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός στην έδρα της Λαμίας (5-0), κι η ΑΕΚ πήρε σημαντική νίκη με 2-1 στο Κλ. Βικελίδης απέναντι στον Άρη.

Κάπως έτσι η βαθμολογία της Superleague, διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. AEK 72 βαθμοί (σε 32 αγώνες)
  2. Παναθηναϊκός 71 βαθμοί (σε 32 αγώνες)
  3. ΠΑΟΚ 67 βαθμοί (σε 31 αγώνες)
  4. Ολυμπιακός 66 βαθμοί (σε 31 αγώνες)
  5. Άρης 48 βαθμοί (σε 32 αγώνες)
  6. Λαμία 34 βαθμοί (σε 32 αγώνες)

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ ένεκα των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων έχουν έναν αγώνα λιγότερο, το μεταξύ τους ματς στην Τούμπα (το οποίο θα οριστεί εκ νέου).

Τι γίνεται τώρα σε περίπτωση ισοβαθμίας

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη στο «Γ.Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 4-2 για την 10η αγωνιστική της Superleague (05/11), ο Ολυμπιακός έκανε εξίσου μεγάλο «διπλό» στην «Τούμπα» με το εμφατικό 4-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Στη μεταξύ τους λοιπόν βαθμολογία, ο Ολυμπιακός μετράει 6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 3. Με το ματς στη Θεσσαλονίκη να εκρεμμεί, ο Ολυμπιακός έχει την ισοβαθμία σαφώς με νίκη, ακόμα και με ισοπαλία. Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ. Τότε οι δύο ομάδες θα έχουν από 6 βαθμούς στα μεταξύ τους ματς.

Άρα πηγαίνουμε στη διαφορά τερμάτων, με τον Ολυμπιακό να έχει μέχρι στιγμής 8 γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τους Θεσσαλονικείς να υπολείπονται με 2. Άρα για να πάει η ισοβαθμία στους «Ασπρόμαυρους» θέλουν νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας με διαφορά άνω των 2 γκολ. Ο Ολυμπιακός παίρνει την ισοβαθμία με ισοπαλία ή ήττα με 1 γκολ διαφορά.

Αν υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία και στη διαφορά τερμάτων, τότε μετράει η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου θυμίζουμε ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος και ο Ολυμπιακός 3ος!

Πιο γενικά, σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία των δύο ομάδων στα Playoffs τότε ισχύουν τα εξής κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά.

1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs αθροιστικά).
2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος Κανονική Περίοδο και Playoffs).
3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα