Παναθηναϊκός: Το ματς της χρονιάς να γίνει η τρίτη και… φαρμακερή του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός: Το ματς της χρονιάς να γίνει η τρίτη και… φαρμακερή του Τριφυλλιού

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Το ματς της χρονιάς να γίνει η τρίτη και… φαρμακερή του Τριφυλλιού

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον τελικό του Τριφυλλιού το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο, έκανε το καθήκον του απέναντι στον σάκο του μποξ των φετινών play off, νίκησε μέσα και έξω την Λαμία και μάλιστα στο χθεσινό παιχνίδι πέτυχε και πέντε γκολ, έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Τάσο Μπακασέτα. Για αυτό το παιχνίδι τα είπαμε το βράδυ της Κυριακής αλλά πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται άλλη συζήτηση, να γίνει επιπλέον αναφορά σε αυτό το ματς όταν την Τετάρτη, όταν σε δύο μέρες έρχεται το παιχνίδι της χρονιάς.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, προφανώς και μιλάμε για έναν ''τελικό'' πρωταθλήματος. Μέχρι τον επόμενο για τον Παναθηναϊκό που αν φύγει νικητής από την Opap Arena θα ξεκλειδώσει την επόμενη πίστα που πιθανότατα θα γράφει ''do or die'' και είναι στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ την 9η και προτελευταία αγωνιστική.

Το αθηναϊκό ντέρμπι που έρχεται θα αποδειχθεί κομβικό για την εξέλιξη της φετινής ανεπανάληπτης μάχης για τον τίτλο, καθώς:

*Αν νικήσει η ΑΕΚ, θα ξεφύγει στο +4 από το Τριφύλλι, πρακτικά στο +5, καθώς θα έχει και την ισοβαθμία. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει το φαβορί για το πρωτάθλημα. Προσοχή! Το φαβορί θα γίνει. Ούτε θα το... αγκαλιάσει, ούτε μεγάλο φαβορί μπορείς να την πεις, καθώς μέχρι το φινάλε, έχει να παίξει τόσο στο Καραϊσκάκη όσο και στη Τούμπα, με τους έτερους διεκδικητές του στέμματος. Σίγουρα θα πάρει τεράστια ψυχολογική ώθηση αλλά το πρόγραμμά της είναι ζόρικο.

*Σε περίπτωση ισοπαλίας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα έχουν την ευκαιρία να ξαναμπούν γερά στο κόλπο και να πάμε σε ένα photo finish συγκλονιστικό, όπου πιθανότατα τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ θα παραμείνει στο +1 από τον Παναθηναϊκό, με το Τριφύλλι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και να έχει θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα, με Άρη και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

*Αν ο Παναθηναϊκός φύγει νικητής για πρώτη φορά από την Opap Arena, τότε θα γίνει εκείνος το φαβορί για τον τίτλο. Όπως και για την ΑΕΚ, έτσι και για εκείνον, μόνο ο όρος φαβορί μπορεί να λεχθεί αν το ''τρίποντο'' καταλήξει στα δικά του τα χέρια. Θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα 2 πόντων που πρακτικά θα είναι 3 απέναντι στην Ένωση λόγω της ισοβαθμίας που θα είναι δική του.

Αν νικήσει την Ένωση, στην επόμενη αγωνιστική θα έχει τον Άρη στο γήπεδό του, ενώ η ΑΕΚ θα παίζει με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και θα μπορούσε την Κυριακή να ανοίξει την διαφορά σε περίπτωση στραβοπατήματος της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Φυσικά θα μπορούσαμε να έχουμε μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα αν είχε γίνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ένα παιχνίδι που σε μεγάλο βαθμό θα ξεκαθαρίσει ποιος από τους δύο θα παραμείνει μέχρι τέλους στο κόλπο.

Το Τριφύλλι σε αυτό το ματς, προφανώς, και πηγαίνει για την νίκη. Και μόνο για αυτή, καθώς μοναχά το ''τρίποντο'' μπορεί να τον φέρει σε ρόλο οδηγού τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και όλα να βρίσκονται στα δικά του πόδια, στα δικά του αποτελέσματα, στη δική του απόδοση. Χωρίς να περιμένει και να εξαρτάται από κανένα αποτέλεσμα για να το σηκώσει στο τέλος της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει αυτό που δεν έκανε πέρσι σε δύο ανάλογα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ. Καλείται να κάνει το ματς της Τετάρτης... τρίτο και φαρμακερό. Στα play off της σεζόν 2022/2023, στη δεύτερη αγωνιστική, ο ανεκδιήγητος Νταμπάνοβιτς δεν τον άφησε να νικήσει και να ξεφύγει στο +5, παίρνοντας προβάδισμα για τον τίτλο. 0-0. Στη συνέχεια οι ''πράσινοι'' είχαν μεγάλη ευκαιρία στο γήπεδό τους με νίκη να... καθαρίσουν το πρωτάθλημα, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι η Ένωση ήταν ανώτερη και το 0-0 ''σφράγισε'' τις προσπάθειες των δύο ομάδων και στο τέλος του μαραθωνίου αυτή που χαμογέλασε ήταν η ΑΕΚ.

Από κει και πέρα, αν υποθετικά ζητούσε κάποιος μία ιδανική συνθήκη για τον Παναθηναϊκό για να πάει να παίξει αυτό το ματς, αυτόν τον τελικό, νομίζω θα διάλεγε αυτή που προέκυψε από την πραγματικότητα. Δηλαδή ένα Τριφύλλι που έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, ένα σύνολο που έχει σε beast mode τον πιο επιδραστικό παίκτη, τον Φώτη Ιωαννίδη και σε εξαιρετική κατάσταση τους Μπερνάρντ, Αράο και Μπακασέτα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει καλά, δείχνει να έχει καλά αποθέματα ενέργειας, σούπερ ψυχολογία και όλα αυτά θα πρέπει να τα δείξει και στο χορτάρι της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το μόνο που θα μπορούσε να χαλάσει το παραπάνω ιδανικό σενάριο είναι η κατάσταση του Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται πως πρόλαβε τα χειρότερα, έγινε άμεσα αλλαγή. Αν το ντέρμπι ήταν Κυριακή θα ήταν σίγουρα ''μέσα''. Τώρα μιλάμε για παιχνίδι σε δύο ημέρες, αυτό το κάνει πιο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο και νεότερα θα έχουμε μέσα στην ημέρα. Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσουμε το πόσο σημαντικό θα είναι για τον Παναθηναϊκό να τον έχει διαθέσιμο...

Υ.Γ1: Οποιαδήποτε επιλογή της ΚΕΔ πέρα από διαιτητή Elite για αυτό το παιχνίδι, θα είναι ένα τεράστιο ρίσκο, ένα ρίσκο που θα μπορούσε να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.