Ο άνευρος ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, κινδυνεύει…

Ο άνευρος ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, κινδυνεύει…

Ο άνευρος ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, κινδυνεύει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εμφάνιση και την ήττα του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, για τις καθοριστικές αποφάσεις του διαιτητή και όλα όσα ακολούθησαν.

Είναι πράγματι αυτή η Δευτέρα από τις πιο δύσκολες για τον ΠΑΟΚ! Στο κάτω-κάτω πόσες άλλες Δευτέρες ο φετινός ΠΑΟΚ συμπλήρωνε και είχε να διαχειριστεί τρεις συνεχόμενες ήττες;

Για πολλοστή φορά σε τέτοια κατάσταση ξεκινάω με την ομάδα του ΠΑΟΚ και μετά θα πάω στα… άλλα και στους άλλους που επηρέασαν το αποτέλεσμα. Αξίζει να τα βάζουμε όλα στη σωστή διάσταση και στη σωστή σειρά για να μη κάνουμε κι αυτά που… κοροϊδεύουμε.

Ο ΠΑΟΚ για τρίτο συνεχόμενο -μεγάλο- ματς ήταν πολύ μέτριος, σύνολο χωρίς πολλά από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν φέτος. Ομάδα που έχασε χωρίς να δημιουργήσει τις καταστάσεις που θα τον έφερναν κοντά στο γκολ. Ο Λουτσέσκου επέλεξε λίγες αλλαγές στον βασικό του κορμό γιατί πολύ απλά ακολουθεί την Τετάρτη η Λαμία και μετά την Κυριακή η ΑΕΚ, ενώ πριν το ματς της Πέμπτης, είχε μία εβδομάδα κενό. Άλλο λοιπόν το πρόγραμμα και οι ανάγκες του Ολυμπιακού που έπαιξε και παράταση εκτός έδρας και έκανε οκτώ αλλαγές κι άλλο του ΠΑΟΚ.

Και οι δύο ομάδες χθες στο Καραϊσκάκη είχαν μέτρια εικόνα δημιουργικά και πραγματικά απορώ πώς προσπαθούν να μας πείσουν για την… επιθετικότητα του Ολυμπιακού παρουσιάζοντας ως… επιτυχία του τις φάσεις των οφσάιντ; Δεν με ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός απλά πρέπει να παραδεχθούμε -γιατί έτσι είναι- ότι έγινε ένας κλειστός αγώνας ΧΩΡΙΣ πολλές μεγάλες φάσες και χωρίς κάποια ομάδα να κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό. Αυτό κρατάμε, γιατί αυτό δεν αμφισβητείται εκτός και αν τα οφσάιντ τα βαφτίζουμε επιτυχία του επιτυχημένου και όχι του αμυνόμενου.

Ο ΠΑΟΚ και τα προβλήματά του

Πριν δέκα ημέρες στο Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάσεις γιατί… τα χαλούσε στην τελευταία πάσα. Στην Τούμπα με την Μπριζ των έξι απόντων, δεν έκανε ευκαιρίες γιατί το παιχνίδι των αντιπάλων του… χάλασε το μυαλό. Χθες στο Καραϊσκάκη δεν έκανε και πάλι σημαντικές ευκαιρίες.

Είχε ένταση χθες ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του; Όχι…

Είχε συνδυαστικό ποδόσφαιρο κοντά στην αντίπαλη περιοχή; Ίσως να έγινε αυτό… μιάμιση φορά!

Βγήκε δυναμισμός, πάθος, νεύρο με την καλή έννοια; Ούτε οκτώ φάουλ δεν έκαναν!

Είχε διακριθέντες η ομάδα; Δε νομίζω…

Ενέπνευσε εμπιστοσύνη στην κατοχή; Πώς να το πεις με τα χαφ του και πάλι σε μέτρια κατάσταση;

Αμυντικά δεν είχε τόσο προβλήματα μέσα στο Καραϊσκάκη, εκτός και αν -όπως λένε μερικές μπαλαδόφατσες- το να βγάζεις οφσάιντ τον επιθετικό, είναι αποτυχία;

Αλλά… Όχι! Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη για πολλά στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να λέγεται ότι… «τους έχουμε και τους τρεις στην Τούμπα, άρα… θα τα καταφέρουμε». Από που και ως που οι έδρες -φέτος- αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στα ντέρμπι; Σίγουρο δεν είναι τίποτα, κανείς δεν ξέρει αν και πότε ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, απλά η ανησυχία για το timing υπάρχει και δεν θα φύγει ούτε την Τετάρτη στη Λαμία! Και για να μην ξεγελιόμαστε. Όταν είσαι στο τέλος μίας χρονιάς 60 αγώνων, το να λες ότι είναι πιθανό να κάνω το πέντε στα πέντε έχοντας και τέσσερα ντέρμπι ακριβώς πάνω στην τελική ευθεία, είναι μάλλον ουτοπικό. Η μάχη συνεχίζεται όμως, πάμε αγώνα προς αγώνα και μην ξεχνάμε: Όλες οι θέσεις παίζονται…

Για όλα αυτά και για τη συνολική εικόνα, προφανώς η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή, ο οποίος -μην ξεχνάμε- μέχρι προχθές οδηγούσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη χρονιά της ιστορίας του που έκανε παράλληλη μεγάλη πορεία σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι ομάδες είχαν και φέτος τα πάνω και τα κάτω τους, τώρα ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στα δύσκολα, όπως δηλαδή ήταν και μετά το ΠΑΟΚ-Άρης. Και τότε ξεγραμμένο τον είχαν…

Ο άπειρος διαιτητής

Η επιλογή του τυχάρπαστου Πορτογάλου που ορίστηκε από το πουθενά και χωρίς ευρωπαϊκές εμπειρίες-παραστάσεις στο μοναδικό ντέρμπι του πρωταθλήματος χθες, εκθέτει την ΚΕΔ. Όπως όλοι ξέρουμε, όσο πιο άπειρος, τόσο πιο ευάλωτος στην έδρα. Ο συγκεκριμένος τύπος που εμφανίστηκε χθες, εννοείται ότι δεν έπαιξε 100-0 για να μας βάλει σε άλλες κακές σκέψεις, αλήθεια όμως είναι ότι επιβράβευε κάθε βουτιά! Μία κωμικοτραγική κατάσταση που θύμισε άλλες δεκαετίες. Άλλο όμως 2-3 αυστηρά φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ στο κέντρο και άλλο να δώσει την εσχάτη των ποινών σε αυτή την επαφή του Κουλιεράκη στον Ισπανό φορ του Ολυμπιακού. Κι αν η επαφή αυτή θεωρήθηκε η εσχάτη των ποινών, τότε η ανατροπή του Σάστρε πριν το 2-0, θα έπρεπε να οδηγήσει σε… απέλαση τον αμυνόμενο. Ο Ολυμπιακός σε κλειστό ματς που έληξε 2-1 πήρε δύο γκολ δώρα από τον διαιτητή! Έτσι απλά και αν είχαμε το αντίστροφο σενάριο από τον Ολυμπιακό θα μιλούσαν ακόμη και τώρα… Ο ΠΑΟΚ όμως δείχνει επίπεδο και απλά σημειώνει ότι… «έγινε μία κακή επιλογή μεγάλου ρίσκου». Ελπίζουμε μόνο μην τυχόν γίνει συνήθεια να έρχεται στην Τούμπα ο Μαρτσίνιακ και ο Μάκελι και στο Καραϊσκάκη, στη Λεοφόρο και στη Φιλαδέλφεια όλοι οι τυχάρπαστοι, όπως ακριβώς έγινε συνήθεια να υπάρχει εντοπιότητα για όλους τους νομούς, εκτός από την Αττική.

Για την κάλυψη όλων των παραπάνω και για το ότι δεν μπορούσε να διαμορφωθεί (ή να δοθεί) εικόνα για τις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Επιστήμη! Όπως βέβαια είναι και επιστημονικός ο τρόπος που μπορεί να βάλλεται ο Λουτσέσκου για τις ανθρώπινες αντιδράσεις του από όλα τα Μέσα. Είτε… ασπρόμαυρα, είτε ερυθρόλευκα! Ναι! Βέβαια! Είναι το μόνο που μπορεί και να συμφωνούν! Πόσο… ΠΑΟΚ όλο αυτό!

Αν λοιπόν όλος ο ΠΑΟΚ δεν αποκτήσει αυτό το νεύρο να «πολεμήσει» εντός και εκτός γηπέδου με μεγαλύτερο πείσμα για όλα αυτά τα παραπάνω, τότε ναι! Κινδυνεύει την πιο επιτυχημένη-ταυτόχρονη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη να την χαλάσει με την τελευταία-τελευταία γεύση που θα αφήσει το πρωτάθλημα.

Λίγο νεύρο και… ας πει κάποιος στον Μάρκος Αντόνιο ότι… όταν μειώνεις στο 90+2 δεν χασκογελάς, αλλά… τρέχεις. Δηλαδή ώρες-ώρες απορώ τι κυλάει στις φλέβες μερικών;

* Και κάτι προσωπικό… Εγώ το Άρης-ΑΕΚ το χάρηκα. Ας λέτε ό τι θέλετε εσείς…

* Στα πολύ σοβαρά: Πέντε μήνες μετά τα οργανωμένα επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού, έχουμε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Η Αστυνομία φαίνεται ότι έκανε τη δουλειά της, όπως ακριβώς είχε κάνει και για τη δολοφονική επίθεση στον Τζήλο! Ξέρετε τι στοιχεία είχαν προκύψει και τότε; Όταν το θέμα πήγε στη Δικαιοσύνη… ένας φουκαράς έφταιγε για όλα. Άρα… ας περιμένουμε.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.