Wyscout Analysis: Ο Ιωαννίδης «τρομοκράτησε» την άμυνα της Λαμίας

Wyscout Analysis: Ο Ιωαννίδης «τρομοκράτησε» την άμυνα της Λαμίας

Wyscout Analysis: Ο Ιωαννίδης «τρομοκράτησε» την άμυνα της Λαμίας

bet365

Ο Φώτης Ιωαννίδης έλαμψε για ακόμη μια φορά στο χορτάρι «σμπαραλιάζοντας» την άμυνα της Λαμίας αφού σκόραρε, δημιουργούσε, ντρίμπλαρε και κουβαλούσε την μπάλα κάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης έλαμψε σε ακόμη ένα παιχνίδι των Play Off για τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν η κινητήριος δύναμη του «τριφυλλιού» στην επικράτησή του στην έδρα της Λαμίας με 5-0 σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του μίνι αυτού πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague.

Ο 24χρονος Έλληνας επιθετικός μαζί τον διόσκουρό του στην ομάδα, Τάσο Μπακασέτα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου και μετέτρεψαν σε μία... τυπικά διαδικασία ένα παιχνίδι που έμοιαζε να μπλέκει, μετά και τον τραυματισμό του Μπερνάρντ.

Ο φορ του Παναθηναϊκού άλλωστε το συνηθίζει απέναντι στην Λαμία, αφού σε εννέα παιχνίδια που την έχει αντιμετωπίσει με την φανέλα του Παναθηναϊκού έχει σκοράρει έξι φορές (τις περισσότερες κόντρα σ' έναν αντίπαλο) ενώ έχει δώσει και τρεις ασίστ (επίσης τις περισσότερες κόντρα σ' έναν αντίπαλο) έχοντας ουσιαστικά συνεισφορά σ' ένα γκολ ανά παιχνίδι εναντίον της. Χαρακτηριστικό είναι δε πως οι «πράσινοι» μετρούν οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στα παιχνίδια αυτά με τα γκολ να είναι 19-2 υπέρ του «τριφυλλιού».

Η συμμετοχή σε 4 από τα 5 γκολ και οι τέσσερις επαφές στην αντίπαλη περιοχή

ioannidis_intime_1

Ο Φώτης Ιωαννίδης έκανε εξωπραγματική εμφάνιση χθες αφού ήταν εξαιρετικός σε όλα του. Κι αν αυτό σας φαίνεται υπερβολή, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την χθεσινή του εικόνα να ξετυλίγεται με τη βοήθεια της data του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης.

Ο 24χρονος επιθετικός ήταν εκείνος που με δική του ατομική προσπάθεια και ωραία πάσα ξεκινήσε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, αφού μπορεί ο Λημνιός, που ήταν ο αποδέκτης, να έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο νεοεισελθών Βέρμπιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο γκολ ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα και την κουβάλησε μέχρι την περιοχή, απέτυχε να εισβάλλει σ' αυτήν την πρώτη φορά λόγω της παρέμβασης του Κορνέζου, όμως την δεύτερη το έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακά περνώντας τον αντίπαλό του πάνω στην γραμμή του άουτ και σερβίροντας το γκολ στον Τάσο Μπακασέτα, που δεν απώλεσε την ευκαιρία, κάνοντας το 2-0.

Στο τρίτο τέρμα όλα ήταν πιο απλά, αφού ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιωαννίδης πήδηξε μόνος του στην καρδιά της άμυνας εκμεταλλευόμενος το ωραίο «σκριν» του Βέρμπιτς κι «έγραψε» το 3-0.

Στο πέμπτο τέρμα των «πρασίνων» ο Μπακασέτας έκανε ένα γέμισμα προς εκείνον στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, αυτός έγινε κάτοχος της μπάλας κι έριξε κάτω με την ορμή του τον Τζανετόπουλο στην μεταξύ τους μονομαχία, μπήκε στην περιοχή και τελείωσε ιδανικά την φάση για το 0-5.

Ο Έλληνας φορ είχε χθες 11/21 επιθετικές μονομαχίες με το ποσοστό επιτυχίας του σ' αυτές να αγγίζει το 52% ενώ συνολικά είχε 17/31 με 55% κι έδειχνε πραγματικά ασταμάτητος εκμεταλλευόμενος την φυσική του δύναμη, αλλά και την αυτοπεποίθησή του.

Ουσιαστικά εκείνος έκανε επαφή με την μπάλα μόλις τέσσερις φορές στην περιοχή της Λαμίας κι απ' αυτές προήλθαν τα δύο γκολ που σημείωσε (μάλιστα σε μόλις τρεις τελικές), το πρώτο του Μπακασέτα για το 2-0 και η τρίτη τελική που έχασε στο ξεκίνημα του αγώνα. Όποτε ακουμπούσε την μπάλα εκεί, η εστία της ομάδας της Φθιώτιδας βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.

Το ρεκόρ καριέρας σε progressive runs και οι ντρίμπλες του

ioannidis_intime

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στο παιχνίδι του Ιωαννίδη πλέον δεν είναι τα γκολ και οι ασίστ, αλλά η συνεχής επιθυμία του να βγαίνει από την περιοχή και να τραβιέται πιο πίσω στο γήπεδο για να πάρει την μπάλα και να την κουβαλήσει προς εκείνη προσπερνώντας όποιον βρει στο διάβα του.

Έτσι έκανε και χθες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Έλληνας φορ έκανε επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας σε Progressive Runs φτάνοντας τα 9. Τι είναι όμως αυτά; Είναι ένας τρόπος να μετρήσουμε τα κουβαλήματα της μπάλας που κάνει ένας ποδοσφαιριστής. Το Wyscout χαρακτηρίζει ως τέτοια τριών ειδών κουβαλήματα:

  • Όταν προχωράς τουλάχιστον 30 μέτρα με την μπάλα ξεκινώντας και τελειώνοντας στο μισό της ομάδας σου
  • Όταν κουβαλάς την μπάλα για τουλάχιστον 15 μέτρα ξεκινώντας στο δικό σου μισό και φτάνοντας στο μισό του αντιπάλου
  • Όταν διανύεις τουλάχιστον 10 μέτρα με την μπάλα στα πόδια ξεκινώντας και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά σου στο μισό του αντιπάλου

Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό πως απ' αυτά τα 9 Progressive Runs που πραγματοποίησε «γεννήθηκαν» έξι ευκαιρίες, εκ των οποίες οι πέντε έγιναν τελικές και οι τρεις κατέληξαν σε γκολ για τον Παναθηναϊκό. Αναφερόμαστε στο πρώτο, το δεύτερο και το πέμπτο γκολ των «πρασίνων», την δική του χαμένη ευκαιρία στο 36ο λεπτό και τις δύο του Μπακασέτα στο 4ο και το 47ο λεπτό.

progressive passes ioannidis

Από την άλλη συνέχισε να ξεπερνάει τους αντιπάλους που βρίσκει μπροστά του σαν να μην τους... βλέπει. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5/9 ντρίμπλες και ποσοστό επιτυχίας 56%. Αυτή η αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει σε συνδυασμό με την φυσική του δύναμη και την τεχνική του τον έχει οδηγήσει στο να εκτοξεύσει τις προσπάθειές του στον συγκεκριμένο τομέα και μάλιστα με αρκετή επιτυχία.

dribbles_ioannidis

Από τις 3,64 που δοκίμαζε σε κάθε παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, πλέον έχει φτάσει στα Play Off να επιχειρεί 7,2 ανά 90 λεπτά έχοντας ένα ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο 65,1% (!!). Δηλαδή ένας παίκτης που σκοράρει και δημιουργεί, που κάνει τόσα μέτρα με την μπάλα, πλέον ντριμπλάρει και με δεινότητα που θα ζήλευε και ο καλύτερος εξτρέμ.

Γι' αυτό κι αν κάποιος μείνει απλά στα πόσα γκολ βάζεις ο Φώτης Ιωαννίδης, χάνει όλη του την ουσία ως παίκτη. Το εντυπωσιακό σε εκείνον είναι πως έχει εξελιχθεί σ' ένα σέντερ φορ που κάνει τα πάντα στο δημιουργικό κι επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Κάνει ο ίδιος τα πράγματα να συμβαίνουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συμπαίκτες του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα