Γκολ; Ο Φώτης. Δημιουργία; Ο Φώτης. Κερδισμένα φάουλ; Ο Φώτης. Ο Ιωαννίδης είναι παντού!

Γκολ; Ο Φώτης. Δημιουργία; Ο Φώτης. Κερδισμένα φάουλ; Ο Φώτης. Ο Ιωαννίδης είναι παντού!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Γκολ; Ο Φώτης. Δημιουργία; Ο Φώτης. Κερδισμένα φάουλ; Ο Φώτης. Ο Ιωαννίδης είναι παντού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με τον βοήθεια του Wyscout αποτυπώνει την απόλυτη κυριαρχία του Φώτη Ιωαννίδη στη φετινή Super League.

Aυτό το υπέροχο, μοναδικό σπορ, το ποδόσφαιρο συνεχώς προοδεύει, εξειδικεύεται, είναι μία επιστήμη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Καθετί που αφορά το άθλημα έχει την δική του ανάλυση, τα δικά του δεδομένα. Όπως και η περιγραφή των παικτών στις θέσεις που καλύπτουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τα καθήκοντά τους. Στη θέση του σέντερ φορ, λοιπόν, μπορούμε να συναντήσουμε διάφορους ρόλους. Αν θα έπρεπε να δώσουμε στον Φώτη Ιωαννίδη έναν ορισμό, μία απάντηση στο «τι είδους στράικερ είναι», δεν θα χρειαζόμασταν παρά ελάχιστη σκέψη, μετά τα όσα φοβερά και τρομερά κάνει φέτος, τα οποία και θα αναλύσουμε παρακάτω. Complete forward.

Κάποιος δηλαδή που διαθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός deep lying forward, την ικανότητα να σκοράρει όπως ένας Poacher και την δύναμη, την σωματοδομή να λειτουργεί και ως target man. Είναι κάποιος που μπορεί να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες για τον εαυτό του και να ολοκληρώνει τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του προς την αντίπαλη εστία. Σε απλά ελληνικά: Ολοκληρωμένος.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και ελάχιστα παιχνίδια του φετινού Παναθηναϊκού θα γνωρίζουν πως ο Έλληνας φορ βρίσκεται σε... Hulk mode, σε δαιμονιώδη κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και σήμερα. Με εξαίρεση τον ένα μήνα που έμεινε εκτός λόγω μυικού τραυματισμού στο ξεκίνημα του 2024. Ότι και να ειπωθεί, όσα και να γραφτούν για τον διεθνή άσο, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για να περιγράψουν τα όσα κάνει πάνω στο χορτάρι.

Για αυτό, λοιπόν, στο σημερινό σημείωμα θα τα πάμε διαφορετικά. Ας υποθέσουμε πως κάποιος... άσχετος με το ελληνικό πρωτάθλημα ανοίγει την καρτέλα της Super League στη κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout. Χωρίς να έχει παρακολουθήσει ούτε δευτερόλεπτο. Πάμε να δούμε τι θα συναντήσει στις κατηγορίες που αφορούν τα ατομικά επιτεύγματα;

Φύγαμε...

  • Γκολ και ασίστ; Πρώτος ο Ιωαννίδης με 24, δεύτερος ο Μορόν με 19, τρίτος ο Ελ Καμπί με 17.
  • xGoals και ασίστ; Πρώτος ο Ιωαννίδης με 16.93, δεύτερος ο Οζέγκοβιτς με 15.78, τρίτος ο Ελ Καμπί με 15.39
  • xGoals: Πρώτος ο Ιωαννίδης με 15.18, δεύτερος ο Ελ Καμπί με 14.56, τρίτος ο Οζέγκοβιτς με 13.83
  • xGoals και xAssist/90: Τέταρτος με 0.80, τρίτος είναι ο Ελ Καμπί, δεύτερος ο Γιόβετιτς και πρώτος ο Λιβάι Γκαρσία με 0.95!
  • Επαφές στην αντίπαλη περιοχή: Πρώτος ο Ιωαννίδης με 117, δεύτερος ο Ελίασον με 115, τρίτο ο Παλάσιος με 99.

Νομίζετε πως αυτά είναι όλα; Κάνετε λάθος. Έχει κι άλλα...

  • Key passes; Μέσα στο top5, συγκεκριμένα πέμπτος με 19. Πρώτος ο Μασούρας με 24, δεύτερος ο Ελίασον με 21, τρίτος ο Ποντένσε με 21, τέταρτος ο Άμραμπατ με 20.
  • Κερδισμένα φάουλ; Και εκεί στο top5. Τέταρτος με 61, πρώτος ο Μορόν με 76.
  • Σουτ; Δεύτερος με 73, μόνο ο Μορόν είναι από πάνω του με 81.

Ο τύπος αυτός που πραγματικά δεν βλέπει φέτος κανέναν, έχει καταφέρει να είναι πρώτος και στα... δοκάρια, έχοντας πέντε!

Η εικόνα του, λοιπόν, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και φυσικά την εικόνα του στο Europa League, είναι απόλυτα λογικό να φέρνει στο κατόπι του δεκάδες ευρωπαϊκές ομάδες που είναι έτοιμες να... σπάσουν τον κουμπαρά τους για εκείνον την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει ένα περιουσιακό στοιχείο από το οποίο μόνο κερδισμένος θα βγει. Είτε «χτίζοντας» πάνω του μία ομάδα τα επόμενα χρόνια, είτε βάζοντας στα ταμεία ένα πολύ μεγάλο οικονομικό ποσό.


Μέχρι τότε, όμως, έχουμε καιρό. Μπροστά του ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη τέσσερα παιχνίδια, ευελπιστώντας να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια. Και όσο ο Ιωαννίδης βρίσκεται στο mode που δείχνει η κάρτα από την συλλογή της Panini, τόσο οι πιθανότητες του Τριφυλλιού θα αυξάνονται για να φτάσει εκεί που δεν έφτασε από το μακρινό 2010...

Kάρτα

Photo Credits: Χρήστος Ζωίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.