Ολυμπιακός: Μέχρι να το καταλάβεις σε έχει σκοτώσει κι ο επόμενος μεγάλος μπαλαδόρος του!

Ολυμπιακός: Μέχρι να το καταλάβεις σε έχει σκοτώσει κι ο επόμενος μεγάλος μπαλαδόρος του!

Ολυμπιακός: Μέχρι να το καταλάβεις σε έχει σκοτώσει κι ο επόμενος μεγάλος μπαλαδόρος του!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πολλά και διάφορα με αφορμή τον θρίαμβο της Κ19 του Ολυμπιακού.

Αντί προλόγου: Το χάρηκε με την καρδιά του χθες ο Μαρινάκης. Μια προσωπική δικαίωση του για την στήριξη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, με εκτός όλων των άλλων δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ.

Είχα τη χαρά να παρακολουθώ αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της ευρωπαϊκής πορείας της, με τη Λέτσε. Οπότε, έκπληξη για εδώ που έφτασαν οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου, καμία!

Ξέρετε, δεν είναι απλά μια πολύ καλή ομάδα η Κ19 του Ολυμπιακού. Είναι μια ομάδα με την οποία δεν μπορείς να βρεις τρόπο να γλιτώσεις! Χθες, σε τελικό ε;..., έβαλε τρία γκολ στη Μίλαν μέσα σε έξι λεπτά! Και όλοι εκπλήσσονται-μα το έχει ξανακάνει! Μέσα στο Μόναχο είχε βάλει τρία γκολ στην Μπάγερν μέσα σε οκτώ λεπτά!!!

Από τα δύο πρώτα παιχνίδια της, με την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας Λέτσε, είχαμε αντιληφθεί ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού, αν σε βρει λίγο μπόσικο, πάει, σε σκότωσε! Στο 3-1 εντός έδρας τα δύο γκολ ήταν μέσα σε 12 λεπτά, από το 7 έως το 19. Και στο επίσης 3-1 εκτός έδρας αλλά δύο γκολ ήταν μέσα σε 15 λεπτά, από το 71 έως το 86. Μέχρι να το καταλάβεις καλά καλά σε έχει σκοτώσει αυτή η ομάδα!

Δεν μπορούσε κανείς να την βάλει κάτω την ομάδα του Συλαιδόπουλου, εξ ου άλλωστε και τερμάτισε αήττητη την πορεία της σε όλα αυτά τα εννιά παιχνίδια που έδωσε! Η έξοχη Λανς μπόρεσε και προηγήθηκε 2-0 μέσα στο Καραϊσκάκη. Αμ δε! Μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 58 έως το 62, οι ερυθρόλευκοι είχαν ισοφαρίσει! Το ματς πήγε στα πέναλτι και...άντε γειά!

Συλαϊδόπουλος

Στα πέναλτι κι η πρόκριση επί της Ίντερ, παρότι ο Ολυμπιακός για 22 λεπτά έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπακανέλλου, από τον Πορτογάλο διαιτητή Νογκέιρα, που έπαιξε προχθές το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και δήθεν ευνόησε τον Ολυμπιακό. Στα πέναλτι κι η πρόκριση στον ημιτελικό με τη Ναντ, πάλι μετά απλό 0-0 στο 90λεπτο! Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να καταθέτουν και ψυχικά αποθέματα σε αυτή τη διαδικασία.

Τεράστιο πλεονέκτημα της Κ19 η ομοιογένεια, στην οποία πανέξυπνα επένδυσε ο Συλαιδόπουλος. Αυτοί οι 11 που είδατε χθες, ήταν βασικοί σε όλα τα παιχνίδια!!! Άντε να έβλεπες που και που, σπανιότατα, καμία αλλαγή λόγω καρτών η, τραυματισμού και να έμπαινε στα χαφ ο Λιατσικούρας και στην άμυνα ο Τανούλης! Με τους λίγους 11 σχεδόν πάντα ο Συλαιδόπουλος είχε μία ομάδα που παίκτες που ήξεραν ο ένας τον άλλο καταπληκτικά κι έτσι υπήρχε φοβερή χημεία, συνεννόηση κι αλληλοκάλυψη.

Μιλάμε δε για ένα σύνολο όχι μόνο πολύ δυνατό, αλλά και με ικανότητα ακόμη και στο να υποφέρει! Αλλά να μη λυγίζει στην κάθε δοκιμασία. Κανείς δεν μπόρεσε να την σκοτώσει, έστω σε ένα παιχνίδι. Παρότι, είναι αλήθεια ότι σε αρκετά διαστήματα αγώνων πραγματικά υπέφερε πολύ. Δεν υπάρχει λόγος να το κρύψω, με τη Λανς, την Ίντερ και τη Ναντ, ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλη πίεση σε μεγάλα κομμάτια αγώνων. Όπως κι από την Μπάγερν στο β ημίχρονο. Άντεξε όμως! Έμεινε όρθιος! Κι είναι πολύ σημαντικό, να αντέχεις στο να υποφέρεις και στο τέλος, με τον ένα ή, με τον άλλο τρόπο να επιβιώνεις.

Αυτός ο Ολυμπιακός πραγματικά τους κέρδισε όλους, είτε ήταν καλύτερος τους, ειτε ήταν ισοδύναμος τους, είτε ήταν κατώτερος τους, γιατί εκτός όλων των άλλων ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Με τον ένα να παίζει για τον άλλο και όλους να παίζουν για έναν.

Μπράβο και αυτούς και στον προπονητή τους και σε όλο τον οργανισμό της Ακαδημίας, τον Ανιγκό, τον Αβραάμ, τον Μαυρογενίδη, άπαντες!

Παρεμπιπτόντως, έτσι έπρεπε να γίνει: το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, να το απονείμει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Θεοδωρίδης

Άσχετο: Με τον χθεσινό της θρίαμβο η Κ19 του Ολυμπιακού εξασφάλισε εισιτήριο και για το επόμενο Γιούθ Λιγκ της ΟΥΕΦΑ, ακόμη κι αν δεν στεφθεί φέτος πρωταθλήτρια Ελλάδας-που νομίζω ότι δεν θα το αφήσει έτσι κι αυτό το τρόπαιο.

Ολυμπιακός

Αυτή την στιγμή οι διεκδικητές είναι τρεις: ο Ολυμπιακός έχει 52 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 51 κι η ΑΕΚ 50, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τον ΠΑΟΚ και δύο από την ΑΕΚ. Αλλά να απομένουν και δύο ντέρμπι που μάλλον θα τα κρίνουν όλα, Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός! Καλά θα κάνει η Cosmote να τα δείξει! Παρά να βλέπουμε αυτά τα play out-αν τα βλέπει κανείς…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Μπάμπης Κωστούλας μπορεί να μην έκανε μεγάλα παιχνίδια στο Φάιναλ Φορ στη Νιόν, αλλά έκανε φοβερή δουλειά και κινήσεις που κάνουν τη διαφορά. Χθες κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 και στον ημιτελικό σκόραρε και το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR για ψύλλου πήδημα.

Ο κεντρικός στόπερ στην άμυνα τριών Κουτσίδης ήταν ένας βράχος πίσω.

Ο Μουζακίτης ήταν πάντα καλός στη μεσαία γραμμή, αλλά αυτή τη φορά ήταν εκπληκτικός κι ο μόνιμος παρτενέρ του, στη μεσαία γραμμή, ο Μπάκουλας, που έβγαινε συνεχώς και μπροστά ως κρυφός κυνηγός.

Ο δε Παπακανέλλος δικαίωσε όσους βλέπουν πάνω του τον επόμενο μεγάλο μπαλαδόρο του Ολυμπιακού μετά τον Φορτούνη! Χθες έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και δεν είχε μόνο τις εκλάμψεις μεγάλης ποιότητας που χαρακτηρίζουν συνήθως το παιχνίδι του. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσει, με γκολ κι ασίστ και βοήθεια και πίσω. Διότι, τέτοιο ταλέντο θα είναι κρίμα να μην προχωρήσει. Τα καθαρά προσωπικά γκολ που έβαλε στην Μπάγερν και στην Μίλαν δεν τα βλέπουμε «κάθε μέρα», ούτε καν από αναγνωρισμένους άσους.

Ολυμπιακός

Ο γκολκίπερ Σίνα εξελίσσεται σε μορφή, καθώς από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται και καλύτερος, ήρωας της ομάδας!

Ο άλλος ακραίος κυνηγός, ο Πνευμονίδης, ήταν χθες φοβερός. Αν έβαζε και γκολ στις ευκαιρίες του, θα μιλούσαμε για παιχνίδι καριέρας! Αν και έτσι όπως έπαιξε, δεν είναι μακριά από ακριβώς αυτό!

Ο αρχηγός Κουτσογούλας ήταν σούπερ από τα δεξιά, μπροστά και πίσω. Η δική του άνοδος κι εκείνη των Παπακανέλλου, Πνευμονίδη, σε σχέση με τον ημιτελικό με τη Ναντ, έκανε όλη τη διαφορά χθες με τη Μίλαν. Ο Αλαφάκης από τα αριστερά έδωσε φοβερές μάχες, σε όλη την πτέρυγα.

Οι δε άλλοι δύο στόπερ, ο Κώστας Κωστούλας με τον Πρεκατέ έδωσαν μεγάλες βοήθειες στον Κουτσίδη, απέναντι σε αντιπάλους που ήδη κοστίζουν εκατομμύρια!

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.