Παναθηναϊκός: Η αληθινή προφητεία του Τερίμ και η ψυχολογία νικητή που πρέπει να εμφανιστεί και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Παναθηναϊκός: Η αληθινή προφητεία του Τερίμ και η ψυχολογία νικητή που πρέπει να εμφανιστεί και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νίκος Αθανασίου
Ο Φατίχ Τερίμ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την σιγουριά του Τούρκου προπονητή όταν όλα έμοιαζαν χαμένα στον Παναθηναϊκό και τον εμποτισμό αυτής της νοοτροπίας στα «πράσινα» αποδυτήρια στη πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, νοοτροπία που θα είναι ζωτικής σημασίας να εμφανιστεί και το βράδυ της Τετάρτης στην Opap Arena.

Μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός που είχε ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, βρέθηκε στο -6 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον «δικέφαλο» του βορρά. Ολόκληρος ο οργανισμός είχε πέσει στα... πατώματα(όπως και εμείς σε τούτη την γωνιά), η επιστροφή στη διεκδίκηση του τίτλου έμοιαζε με βουνό κανονικό αλλά υπήρχε ένας άνθρωπος που δεν έπαψε στιγμή να πιστεύει και να είναι σίγουρος πως το «τριφύλλι» θα καταφέρει να ξαναμπεί δυναμικά στο κόλπο σημαδεύοντας στο ημερολόγιό του, την 7η αγωνιστική των play off.

Αυτός ήταν ο Φατίχ Τερίμ που εκείνο το διάστημα στο Κορωπί αλλά και στις ενδοοικογενειακές συζητήσεις με την διοίκηση του κλαμπ, πίστευε πως το Τριφύλλι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Οριοθετώντας ως κομβικό ματς το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ για την αρχή της αντεπίθεσης, ο Τούρκος κόουτς ήταν σίγουρος για όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια. Όπως κι έγινε.

Η προφητεία βγήκε αληθινή. Η ομάδα του πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι, «καθάρισε» τον Άρη, έκανε το αυτονόητο δύο φορές με την Λαμία και αύριο το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια, έρχεται το παιχνίδι στο οποίο είχε στοχεύσει στην αρχή της διαδικασίας.

Όλη αυτή η πίστη, όλη αυτή η βεβαιότητα για τις δυνατότητες της ομάδας, το πνεύμα νικητή που είχε σε όλη την καριέρα του ο Φατίχ Τερίμ και τον έκανε ξεχωριστό, πέρασε και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Το σύνολο έβγαλε σπουδαία αντίδραση, πέτυχε το 4/4 και πηγαίνει να παίξει τον αγώνα της χρονιάς με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αλλά και με καλή εικόνα πάνω στο χορτάρι.

Όχι εντυπωσιακή, όχι φοβερή και τρομερή αλλά μια εικόνα που έβγαλε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ωριμότητα σε μία σημαντική καμπή της σεζόν, με κομβικούς παίκτες να βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση, όπως ο Ιωαννίδης, ο Μπακασέτας, ο Μπερνάρντ, ο Αράο.

Το δυνατό στοιχείο, το μεγάλο προπονητικό ατού του Τερίμ ήταν και παραμένει η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η μεταδoτικότητα της πίστης για την δύναμη του συνόλου, η διαμόρφωση μίας νοοτροπίας νικητή.

Αυτό το winning spirit φαίνεται πως υπάρχει σε καλό επίπεδο εντός των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού αλλά θα είναι ζωτικής σημασίας να εμφανιστεί και αύριο το βράδυ απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα ματς που αν το «τρίποντο» καταλήξει στα πράσινα χέρια, τότε το «τριφύλλι» για πρώτη φορά φέτος θα είναι το φαβορί για την κούπα, αν και θα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του, δρόμο δύσβατο. Ένα ένα, όμως τα βήματα.

Σε παιχνίδια όπως το αυριανό, ναι σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το τακτικό κομμάτι, η στρατηγική των δύο προπονητών και όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν το αθλητικό κομμάτι. Το πιο σημαντικό, όμως, από όλα είναι η πνευματική διαχείριση που προηγήθηκε, η πνευματική ετοιμότητα των παικτών, η συγκέντρωση, η δίψα, η τρέλα, το πάθος, αυτός που το θέλει περισσότερο, αυτός που θα κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες, τις περισσότερες δεύτερες μπάλες.

Μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ αλλά παιχνίδια που κρίνουν τίτλους δεν παίζονται, κερδίζονται. Κανείς δεν θα θυμάται αν έπαιξες καλά, αν έχασες ευκαιρίες, αν άξιζες κάτι παραπάνω από αυτό που πήρες. Όλοι, όμως, θα θυμούνται τον νικητή. Και ο Παναθηναϊκός έχει αύριο μπροστά του μια «χρυσή» ευκαιρία να πάρει προβάδισμα για το πρωτάθλημα.

Αυτά για σήμερα, τα υπόλοιπα αύριο το βράδυ μετά το παιχνίδι...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα