ΑΕΚ: Το μεγαλύτερο παιχνίδι της μέχρι το επόμενο και η ώθηση της έδρας

ΑΕΚ: Το μεγαλύτερο παιχνίδι της μέχρι το επόμενο και η ώθηση της έδρας

Δημήτρης Βέργος
Οι Πόνσε, Ελίασον, Πινέδα και Τσούμπερ πανηγυρίζουν

bet365

Πανέτοιμη η ΑΕΚ για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, με τους κιτρινόμαυρους να αναμένουν και τη σημαντική στήριξη του κόσμου τους, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου. Ποια τα πιθανά πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Το πιο μεγάλο ματς μέχρι το επόμενο είναι το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (24/4, 20:30) για την ΑΕΚ. Η Ένωση κατάφερε να αντιδράσει, να σημειώσει δύο διαδοχικές νίκες με τον Άρη και να επιστρέψει στην κορυφή. Και πλέον γνωρίζει ότι την καθοριστική εβδομάδα που διανύουμε με Παναθηναϊκό στην OPAP Arena και ΠΑΟΚ στην Τούμπα μπορεί να κάνει αποφασιστικά βήματα στην προσπάθειά της να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό που προέχει όμως είναι το μεγάλο παιχνίδι που έρχεται το βράδυ της Τετάρτης, για το οποίο υπάρχει μεγάλη διάθεση στην ομάδα, όπως είπε ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά και στον κόσμο.

Η κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια θα αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη της ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους να περιμένουν τη βοήθεια της εξέδρας σε όλο το 90λεπτο. Κάτι που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς σε κάθε ματς στην OPAP Arena, κάτι που ζήτησε εκ μέρους των παικτών και ο Άμραμπατ αμέσως μετά τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ΑΕΚ άλλωστε και βάσει εικόνας και βάσει αποτελεσμάτων παίρνει τεράστια δύναμη από την έδρα της, με τον Αλμέιδα να έχει επισημάνει σε πολλές περιπτώσεις ότι η ένωση ομάδας και κόσμου αποτελεί ένα πολύ βασικό ατού.

Ο «Πελάδο» μέτρησε επιστροφές τις δύο τελευταίες μέρες καθώς μετά τους Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλο, σήμερα τόσο ο Γκατσίνοβιτς, όσο και ο Στάνκοβιτς προπονήθηκαν επίσης κανονικά, ενώ και ο Άμραμπατ δεν είχε κάποιο πρόβλημα από το ματς με τον Άρη. Αυτό σημαίνει πως ο Αργεντινός κόουτς θα έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές να φέρει από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς στηρίζεται σημαντικά στις παρεμβάσεις του μέσω των αλλαγών για τη διατήρηση της έντασης που επιθυμεί. Μένει πλέον να διαπιστωθούν οι τελικές επιλογές του για την ενδεκάδα. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή;

Ο Αθανασιάδης στο τέρμα, ο Ρότα αναμένεται να επιστρέψει δεξιά στην άμυνα, ο Χατζισαφί θα είναι αριστερά και ο Κάλενς με τον Βίντα θα διατηρηθούν ως δίδυμο στους στόπερ καθώς ο Μουκουντί παραμένει εκτός. Ο Πινέδα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, πιθανότατα στον άξονα, είτε με τον Σιμάνσκι, είτε με τον Γιόνσον. Εφόσον ο Αμραμπατ ξεκινήσει τότε θα είναι στη μία πλευρά, ο Ελίασον θα είναι στην άλλη και ο Τσούμπερ λογικά πίσω από τον προωθημένο Πόνσε. Κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να προκύψει εφόσον για παράδειγμα δεν ξεκινούσε ο Άμραμπατ, ήταν να μεταφερθεί ο Πινέδα στα πλάγια με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον να ξεκινάνε μαζί στον άξονα, ή ο Μάνταλος να ξεκινούσε αντί του Τσούμπερ. Τίποτα από αυτά δεν θα συνιστούσε έκπληξη με τον Αλμέιδα να έχει ξανά στα χέρια του αρκετές λύσεις.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα