ΑΕΚ: Οι «σαμουράι» της ισοπεδωτικής Ένωσης και ένας διαστημικός Ελίασον!

ΑΕΚ: Οι «σαμουράι» της ισοπεδωτικής Ένωσης και ένας διαστημικός Ελίασον!

Δημήτρης Βέργος
Ο Ελίασον πανηγυρίζει με Πινέδα και Χατζισαφί το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο ορισμός της ολοκληρωτικής εμφάνισης αυτό που παρουσίασε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με όλους τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να ξεχειλίζουν από ενέργεια και έναν Νίκλας Ελίασον να πετάει, όπως σταθερά το κάνει σε όλη τη σεζόν.

Ένα από τα κλισέ που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο είναι ότι τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις. Η ΑΕΚ όμως και το έπαιξε και το κέρδισε κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς δεν ήταν μόνο το εμφατικό 3-0 που τη χρίζει πλέον φαβορί για τον τίτλο, αλλά και η εμφάνιση που μπορεί να χαρακτηριστεί ολοκληρωτική. Σε μια OPAP Arena που δεν σταμάτησε λεπτό, η Ένωση δεν έριξε καθόλου ρυθμό και ξέφυγε με τέσσερις βαθμούς στην κορυφή, στο πιο αποφασιστικό βήμα για να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου.

Οι... σαμουράι του Αλμέιδα

Συνολικά δεν υπήρξε ούτε ένας από τους κιτρινόμαυρους που να μην έκανε κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος, με τα τέσσερα χαρακτηριστικά που θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του ο Ματίας Αλμέιδα. Οι κερδισμένες μονομαχίες, είτε αυτές αφορούσαν το αμυντικό, είτε το επιθετικό κομμάτι, ήταν εκεί. Το ίδιο και οι κερδισμένες δεύτερες μπάλες. Οι προσωπικές ενέργειες στα ένας εναντίον ενός επίσης.

Ο Σιμάνσκι μαζί με τον Γιόνσον στον χώρο της μεσαίας γραμμής κέρδισαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους, μαζί με τη συμβολή του ασταμάτητου Πινέδα, ο οποίος είχε έναν ελεύθερο ρόλο να κινείται τόσο στα αριστερά όσο και στον άξονα, συν το πρέσινγκ του Αραούχο. Την ίδια ένταση έβγαζαν και οι Χατζισαφί και Ρότα στα άκρα της άμυνας, όπως και οι Βίντα και Κάλενς στο κέντρο της αμυντικής γραμμής με συνέπεια ο Αθανασιάδης να μην ανησυχήσει. Ο Πόνσε στην τρίτη δεν χαρίστηκε, αλλά εκείνος που συνέχισε τις τρομερές και φοβερές εμφανίσεις ήταν ο Ελίασον...

Ο Ελίασον έκανε το τέλειο παιχνίδι

Στα 76 αγωνιστικά λεπτά του ο Ελίασον πραγματοποίησε το τέλειο ματς. Ήταν από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη ορμή από το ξεκίνημα ταλαιπωρώντας αφάνταστα τους αντιπάλους του από τη δεξιά πλευρά. Στο 5' είχε τη σέντρα ξυράφι για το κεφάλι του Πόνσε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ και δύο λεπτά αργότερα ξεκινάει και τελειώνει τη φάση για το 1-0. Δική του ανάκτηση στην πάσα του Τσέριν στον Αράο για να κατεβάσει την μπάλα ο Πινέδα και να δώσει στον Σουηδό εξτρέμ που με ένα άψογο αριστερό άνοιξε το σκορ. Δείγμα του πόσο έχει εξελίξει το παιχνίδι του και σε αυτόν τον τομέα βρίσκοντας φέτος γκολ που δεν είχε στο ρεπερτόριό του, μιας και τον είχαμε γνωρίσει ως τον... Mr assist!

Ο Ελίασον είχε ακόμα ένα καλό γέμισμα από κόρνερ στην ευκαιρία με την κεφαλιά του Βίντα στο 21' και στο δεύτερο μέρος στο 69' ολοκλήρωσε την άψογη παρουσία του έχοντας πατήσει περιοχή και εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ για το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Παράλληλα σε όλο το ματς τακτικά ήταν εξαιρετικός, κάνοντας τάκλιν, κλείνοντας τους χώρους, έχοντας πολλά τρεξίματα και καταθέτοντας μπόλικη ενέργεια, παίρνοντας φυσικά συνεχώς πολλές προσωπικές ενέργειες από την πλευρά του όπως το συνηθίζει.

Η μαγική χρονιά του Ελίασον των ντέρμπι

Δεν πάνε παρά μερικές μέρες που γράφαμε για τον επιδραστικό Ελίασον, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος σε δημιουργία και εκτέλεση. Και ο 28χρονος Σουηδός εξτρέμ παραμένει στο ίδιο υψηλό τέμπο πραγματοποιώντας φέτος με διαφορά την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Με οκτώ γκολ και 12 ασίστ, με συνεισφορά δηλαδή σε 20 φετινά κιτρινόμαυρα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Με απίθανη διάρκεια στο παιχνίδι του καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο ντεφορμάρισμα βάσει της απόδοσής του και παίζοντας σε όλα τα φετινά ματς της ΑΕΚ πλην ενός!

Ο Ελίασον την ίδια στιγμή εξελίσσεται και ως ο παίκτης των μεγάλων ματς για την ΑΕΚ. Γκολ στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στο 1-1 της Τούμπας, ο χρυσός σκόρερ στη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού στο φινάλε για τα play off και φυσικά τα δύο χθεσινά του τέρματα κόντρα στον Παναθηναϊκό που σφράγισαν μαζί με το ιδανικό πλασέ του Πόνσε τον θρίαμβο της ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα