Μία ΑΕΚ όνειρο «καθάρισε» τον άφαντο Παναθηναϊκό

Μία ΑΕΚ όνειρο «καθάρισε» τον άφαντο Παναθηναϊκό

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 7ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που έφερε την ΑΕΚ μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου μετά την σπουδαία επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στη Φιλαδέλφεια.

Ξεκάθαρο φαβορί έχει ο φετινός μαραθώνιος μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague. Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της OPAP Arena και πλέον πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Ασφαλώς και πέραν της δικής της σπουδαίας νίκης με 3-0, για εκείνην δούλεψαν και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που άφησαν βαθμούς κόντρα σε Λαμία και Άρη αντίστοιχα.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ πιο ώριμη, πολύ πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο κρίσιμου ντέρμπι. Μα πάνω απ’ όλα, εμφανίστηκε «πεινασμένη» για το repeat. Έβγαλε καλώς εννοούμενη λύσσα, με τους ποδοσφαιριστές της να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες και να μην επιτρέπουν πρακτικά στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι κιτρινόμαυροι, με ορμή που πήγαζε και από την εξέδρα, βγήκαν ουκ ολίγες φορές επικίνδυνα μπροστά, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ελίασον και Πινέδα. Μάλιστα, αν ο Μεξικανός είχε αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, θα είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός στο ματς της χρονιάς… δεν μπήκε ποτέ. Χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος, παραδόθηκε άνευ όρων από το πρώτο λεπτό στην αντίπαλό του. Για ένα ακόμα ματς στα Play Off, το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να επιστρέψει στη διεκδίκησή του.

Σημαντικό και το γεγονός πως σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός πληρώνει ατομικά λάθη. Στο πρώτο γκολ ήταν η λάθος πάσα του Τσέριν που εκμεταλλεύτηκε ο Ελίασον, ενώ στο δεύτερο ο Ακαϊντίν θυμήθηκε τον κακό του εαυτό και «χάρισε» την μπάλα στον Πόνσε για να βρεθεί ο Αργεντίνος απέναντι στον Ντραγκόφσκι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς κόντρα στον Άρη και δημιούργησε πολλές φάσεις για να σκοράρει, έπεσε, όμως, πάνω σε έναν εξαιρετικό Κουέστα. Στην επανάληψη, η εικόνα των ερυθρόλευκων δεν ήταν ανάλογη και το τελικό 1-1 ουσιαστικά βγάζει τους Πειραιώτες εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ασφαλώς και ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει πως με την έλευση του αναμορφωτή Μεντελίμπαρ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν και πάλι στο κόλπο, όμως, τα δεδομένα δεν ήταν ευνοϊκά για αυτούς.

Τα σημαντικά, ωστόσο, για τον Ολυμπιακό είναι μπροστά. Τα δύο ματς με την Άστον Βίλα αποτελούν μία ιστορική πρόκληση για τον σύλλογο, προκειμένου να βρεθεί σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που, μάλιστα, θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Στη Λαμία ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε και πάλι άδειος από ενέργεια, πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση κόντρα σε έναν αντίπαλο που έως τώρα μετρούσε μόνο νίκες. Δίχως ένταση, αλλά και πολύ περισσότερο με πολύ προβληματική νοοτροπία, οι ασπρόμαυροι έσωσαν στην τελευταία φάση του αγώνα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ασφαλώς, όμως, αυτός δεν είναι αρκετός. Ο ΠΑΟΚ απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας και πλέον την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ θα παίξει το τελευταίο του χαρτί για τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν.

MVP ο εκπληκτικός Ελίασον

eliason1

Μα τι έκανε απόψε ο Σουηδός; Δύο γκολ και αστείρευτη ενέργεια. Ο Νίκλας Ελίασον είναι από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν και στο πιο καθοριστικό ματς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Καλύτερο γκολ, η «καλησπέρα» του Ελίασον

eliason2

Μόλις στο 7’ του μεγάλου αθηναϊκού ντέρμπι, ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα, έδωσε στην Πινέδα που ξαναβρήκε τον Σουηδό και εκείνος με ένα υπέροχο τελείωμα μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντραγκόφσκι. Κάπως έτσι το ματς ξεκίνησε με τρόπο ιδανικό για την Ένωση!

Bonus μία όμορφη εικόνα με εμφανίσεις από το παρελθόν

aekfaneles1

Σε μία πολύ όμορφη ενέργεια από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα παρατάχθηκαν πριν την πρώτη σέντρα με 11 διαφορετικές φανέλες της ομάδας από το παρελθόν, τιμώντας έτσι την ιστορία του συλλόγου με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.