ΑΕΚ: Τι χρειάζεται η Ένωση για να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα και τι οι υπόλοιποι για το... θαύμα

ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το back to back. Τι χρειάζεται για να το «κλειδώσει» μαθηματικά και με ποιον τρόπο... αυτοκτονεί;

Μια ανάσα από τον τίτλο βρίσκεται η ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε το ματς της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη «OPAP Arena», επικράτησε με 3-0 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν επιβλητική και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του, φτάνοντας σε ένα «τρίποντο» που την φέρνει όλο και πιο κοντά με το back to back.

Η ΑΕΚ πλέον βρίσκεται στους 75 βαθμούς και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα με μόλις τρεις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε. Η Ένωση έχει πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών από τον 2ο Παναθηναϊκό, με τα κριτήρια ισοβαθμίας ωστόσο να... στέλνουν τη διαφορά ουσιαστικά στους πέντε βαθμούς καθώς οι «κιτρινόμαυροι» κλείδωσαν το συγκεκριμένο μαξιλαράκι απέναντι στους «πράσινους».

Οι πρωτοπόροι βρίσκονται στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από τον Ολυμπιακό οι οποίοι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο το οποίο θα το δώσουν μεταξύ τους. Για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι απλά. Με πέντε βαθμούς κατακτά το πρωτάθλημα και κάνει το back to back. Χρειάζεται να μην ηττηθεί και να κάνει το καθήκον της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Λαμία ώστε να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ένωση μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα σενάρια που δίνουν το πρωτάθλημα στους διώκτες των «κιτρινόμαυρων» οι οποίοι έχουν ωστόσο τον έλεγχο της κατάστασης και γνωρίζουν ότι με πέντε βαθμούς εξασφαλίζουν τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2023/24.

Πως κατακτά το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Τα σενάρια για το «τριφύλλι» είναι απλά. Χρειάζεται το δικό του 3/3 για αρχή και από εκεί και πέρα να περιμένει γκέλες της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει έως και τους 80 βαθμούς εάν κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε της σεζόν. Τι επιπλέον χρειάζεται; Να μην συγκεντρώσει η ΑΕΚ πάνω από τέσσερις βαθμούς.

Το «τριφύλλι» θα χρειαστεί τη... βοήθεια των ανταγωνιστών του σε Τούμπα και Καραϊσκάκη ώστε να έχει ελπίδες μέχρι το τέλος της σεζόν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με ένα διπλό της ΑΕΚ ουσιαστικά χάνονται οι όποιες ελπίδες έχει ο Παναθηναϊκός για τον φετινό τίτλο, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε η ΑΕΚ περνάει από πάνω.

Πως κατακτά το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Απλά είναι και για τον ΠΑΟΚ τα σενάρια. Ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται αρχικά να επικρατήσει της ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα. Μόνο έτσι θα έχει ελπίδες μέχρι το φινάλε καθώς σε περίπτωση που δεν καταφέρει να επικρατήσει, τότε θα βγει οριστικά εκτός μάχης καθώς θα περιμένει στο απόλυτο θαύμα, ελπίζοντας να μην βρει νίκη η ΑΕΚ στα δύο τελευταία της παιχνίδια. Ποιο είναι λοιπόν τα σενάριο για τον ΠΑΟΚ. Να κάνει το απόλυτο 4/4 και παράλληλα η ΑΕΚ να μην συγκεντρώσει περισσότερους από τέσσερις βαθμούς.

Για τον Δικέφαλο ωστόσο εξακολουθεί να «παίζεται» ακόμα η ισοβαθμία με την ΑΕΚ και σε περίπτωση που επικρατήσει της Ένωσης με δύο γκολ διαφορά, τότε καπαρώνει το πλεονέκτημα εάν οι δύο ομάδες τερματίσουν στην ίδια θέση. Βέβαια το πιο... ρεαλιστικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ είναι το δικό του 4/4 και να μην δει την ΑΕΚ να κάνει το 2/2 στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν απέναντι σε Ολυμπιακό και Λαμία.

Πως κατακτά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον στο -8 από την κορυφή, έχοντας φυσικά και το ματς λιγότερο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει χάσει ωστόσο και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά η διαφορά των δύο ομάδων σύμφωνα με το συγκεκριμένο κριτήριο αποτυπώνεται στους εννιά βαθμούς. Το έργο λοιπόν για τους Πειραιώτες είναι πιο δύσκολο από ότι για τους υπόλοιπους.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ που... θέλουν να μην «μαζέψει» η ΑΕΚ πάνω από τέσσερις βαθμούς, ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δει την Ένωση να μην ξεπερνά τους τρεις βαθμούς καθώς εάν ο ίδιος κάνει το απόλυτο 4/4 και οι «κιτρινόμαυροι» βρουν τέσσερις βαθμούς, τότε οι δυο ομάδες θα τερματίσουν ισόβαθμοι όπου η ΑΕΚ υπερτερεί.

Ουσιαστικά εάν η ΑΕΚ δεν ηττηθεί στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή, τότε η Ένωση θα θέσει νοκ άουτ από την κούρσα του τίτλου τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (7η αγωνιστική)


1. ΑΕΚ 75
2.Παναθηναϊκός 71
3. ΠΑΟΚ 68
4. Ολυμπιακός 67
5. Αρης 49
6. Λαμία 35
* ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ματς λιγότερο

1η αγωνιστική
Λαμία-ΑΕΚ 0-4
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3
ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
Άρης-Λαμία 3-1

3η αγωνιστική
Ολυμπιακός-Άρης 3-0
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1

4η αγωνιστική
Λαμία-Ολυμπιακός 1-5
Άρης-Παναθηναϊκός 0-2
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

5η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1
ΑΕΚ-Άρης 2-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 12/5

6η αγωνιστική
Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5
Άρης-ΑΕΚ 1-2
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

7η αγωνιστική
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1
Άρης-Ολυμπιακός 1-1
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0

8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου
17:00 Ολυμπιακός-Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
20:30 Παναθηναϊκός-Άρης

9η αγωνιστική – Tετάρτη 15 Μαϊου
19:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ
19:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
19:00 Λαμία-Άρης

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαϊου
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα