ΑΕΚ: Ο ανίκητος Κάλενς έσβησε κάθε υποψία απειλής στο ντέρμπι

ΑΕΚ: Ο ανίκητος Κάλενς έσβησε κάθε υποψία απειλής στο ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
Ο Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ

bet365

Η φοβερή εμφάνιση του Αλεξάντερ Κάλενς στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό μέσα από το Wyscout, με τον Περουβιανό στόπερ της ΑΕΚ να μην χάνει αμυντική μονομαχία, σβήνοντας κάθε απειλή που θα μπορούσε να δημιουργηθεί.

Η εικόνα της ισοπεδωτικής ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Ο Ελίασον ήταν για ακόμα μια φορά... διαστημικός, ο Γιόνσον με τον Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή νίκησαν κατά κράτος τις μάχες που έδωσαν, ο Πινέδα περνούσε τους αντιπάλους του σαν σταματημένους, ο Αραούχο έτρεχε και πίεζε σαν να μην υπήρχε αύριο, ο Πόνσε έκανε τη συνηθισμένη δουλειά του μπροστά, οι Ρότα και Χατζισαφί στις πλευρές ήταν καταπληκτικοί και πάει λέγοντας για όλους όσους ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα αλλά και για αυτούς που ήρθαν από τον πάγκο.

Όλοι οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν το ντέρμπι με τρομερούς αριθμούς και μέσα σε αυτούς ήταν και ο Αλεξάντερ Κάλενς με τον 31χρονο Περουβιανό στόπερ της Ένωσης να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Κι αυτό χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής καθώς αποτέλεσε τον «εξολοθρευτή» στην άμυνα της ΑΕΚ, πνίγοντας και την παραμικρή απειλή που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και μπλοκάροντας μαζί με τη βοήθεια των συμπαικτών του τον φορμαρισμένο Φώτη Ιωαννίδη.

Η παρουσία του Κάλενς στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ ήταν αψεγάδιαστη με τον Περουβιανό στόπερ να μην χάνει αμυντική μονομαχία! Κέρδισε την κάθε μια που έδωσε καθώς σύμφωνα με το Wyscout έκανε το απόλυτο με 12 κερδισμένες αμυντικές διεκδικήσεις! Την ίδια στιγμή είχε 4/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, τελείωσε το ματς με 5/8 κερδισμένες δεύτερες μπάλες, είχε ένα επιτυχημένο τάκλιν, τρία κοψίματα, 16 ανακτήσεις μπάλας και δύο απομακρύνσεις!

Οι 12/12 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες του Κάλενς στο Wyscout

Πηγή Wyscout: Οι 12/12 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες του Κάλενς στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Παράλληλα, ο Κάλενς για ακόμα ένα παιχνίδι συμμετείχε εξαιρετικά στο build up της ΑΕΚ διαθέτοντας μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του. Σύμφωνα με το Wyscout, ολοκλήρωσε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχοντας συνολικά 36/40 επιτυχημένες πάσες, με 5/6 εύστοχες βαθιές μπαλιές, με 7/7 πάσες στην τελική τρίτη και με ακρίβεια 18/21 στις προωθητικές μπαλιές!

Το aggressive παιχνίδι που χαρακτηρίζει τον Κάλενς «εξολόθρευσε» τις όποιες προσπάθειες του Παναθηναϊκού να απειλήσει με τον ίδιο να έχει συνολικά 78% επιτυχία στις ενέργειες που πραγματοποίησε. Για ακόμα μια φορά κάλυψε επάξια το κενό του Αρόλντ Μουκουντί, που αποτελεί την πρώτη επιλογή στη δυάδα των αριστερών στόπερ, λειτουργώντας αρμονικά με τον ηγέτη της κιτρινόμαυρης αμυντικής γραμμής, Ντομαγκόι Βίντα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα