Αστέρας - ΟΦΗ 1-1: Πήραν το βαθμό και... ηρέμησαν

Νότης Χάλαρης

bet365

Αστέρας και ΟΦΗ πήραν από έναν βαθμό στην Τρίπολη (12' Αλάγκμπε - 54' αυτογκόλ Γκρόστανιτς) και εξασφάλισαν την παραμονή τους στη Superleague 1 και για την επόμενη σεζόν.

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ, με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να κλειδώσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια ενόψει της νέας σεζόν.

Έτσι έπαιξαν

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με τον Τσιφτσή στην εστία και τους Χουχούμη, Καστάνο, Γκρόζντανιτς και Λύρατζη στην τετράδα της άμυνας. Ο Γιαμπλόνσκι με τον Αλάγκμπε ήταν στη μεσαία γραμμή έχοντας τον Παλάσιος μπροστά τους. Ο Κρέσπι με τον Ζουγλή ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Μιριτέλο έπαιξε στην κορυφή.

Ο ΟΦΗ από την άλλη, έπαιξε με τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Βούρο, Λαμπρόπουλο, Λουκάο και Θοράρινσον στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Μπάκιτς με τον Μεγιάδο μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή. Ο Ριέρα ήταν πίσω από τον Ισέκα, έχοντας τους Ριέρα και Μπάκου ως εξτρέμ.

Ο Αστέρας το γκολ, ο ΟΦΗ τα δοκάρια

Οι δύο ομάδες έδειξαν με το... καλημέρα τις διαθέσεις τους, με τον ΟΦΗ να έχει τον πρώτο λόγο στις επιθετικές προσπάθειες μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Τσιφτσής έκανε ένα μεγάλο «τσαφ», η μπάλα στρώθηκε στον Μπάκου ο οποίος αστόχησε κενή εστία για να σκοράρει.

Στο 9ο λεπτό οι Κρητικοί απείλησαν εκ νέου, όταν ο Τοράλ συνεργάστηκε με τον Ριέρα, ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στην περιοχή αλλά το σουτ του Μεγιάδο πήγε άουτ. Η απάντηση του Αστέρα ήταν και... γκολ.

Στο 12', έπειτα από κόρνερ, ο Λουκάο δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα, εκείνη στρώθηκε στον Ρεγκίς που γύρισε εξαιρετικά στην καρδιά της άμυνας και ο Αλάγκμπε με προβολή από κοντά νίκησε τον Χριστογεώργο για το 1-0.

Ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση μόλις δύο λεπτά μετά, όταν ο Τοράλ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Παλάσιος του Αστέρα Τρίπολης πήρε την παράλληλη πάσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μπροστά από την εστία του ΟΦΗ.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε και μετά το 20' και συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό, ο ΟΦΗ είχε νέα τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Ο Τοράλ βρήκε εξαιρετικά τον Ισέκα με κάθετη πάσα, ο έμπειρος φορ βρέθηκε απέναντι από τον Τσιφτσή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Οι Αρκάδες θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ πριν το πρώτο ημίχρονο, όμως ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στο 29'. Ο Μεγιάδο έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Παλάσιος πέρασε τον Μπάκιτς, πλάσαρε τον Χριστογεώργο αλλά ο Έλληνας στόπερ σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ισέκα να βγαίνει ξανά τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή αλλά αυτή τη φορά ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε το πλασέ του Βέλγου επιθετικού.

Στα ίσια το ματς με το αυτογκόλ του Γκόζντανιτς και απόλυτη ισορροπία στο δεύτερο 45λεπτο

Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό το πέτυχε στο 53ο λεπτό, όταν Μπάκου έφυγε στην πλάτη του Χουχούμη από την πάσα του Μεγιάδο, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Γκρόζντανιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μία καλή ευκαιρία στο 60' για να πάρει ξανά προβάδισμα αλλά ο Χριστογεώργος απέκρουσε με δυσκολία στη γωνία του και κράτησε το 1-1.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα δεν είναι άλλο από το επαγγελματικό ντεμπούτο του Κωνσταντίνου Αγγελιδάκη σε ηλικία μόλις 16 ετών που πέρασε στο ματς αντί του Μιριτέλο.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, το σκορ δεν άλλαξε με το τελικό σκορ (1-1) την μαθηματική παραμονή στην κατηγορία στον ΟΦΗ.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Λύρατζης, Γκρόσντανιτς, Καστάνιο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (70΄Μουνάφο), Αλάγκμπε, Ζουγλής (70΄Μπαρτόλο), Παλάσιος (80΄Γκος), Ρεγκίς, Μιριτέλο (80΄Αγγελάκης).

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Λουκάο, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (88΄Θεοδοσουλάκης), Μπάκου (74΄Γκλάζερ), Τοράλ (74΄Αποστολάκης), Ριέρα (83΄Μοσκέρα), Ισέκα (83΄Λουίζ Φελίπε).

MVP: Ρεγκίς. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης που εκτός από την ασίστ για το 1-0, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον ΟΦΗ.

Στο ύψος του: Από την πλευρά του Αστέρα, ο Παλάσιος ήταν σχεδόν... παντού, έκλεψε μπάλα, απείλησε και θα είχε σκοράρει αν ο Λαμπρόπουλος δεν ήταν στο κατάλληλο σημείο για να σώσει πάνω στη γραμμή. Παρά το αυτογκόλ, πολύ καλό ματς έκανε και ο Γκρόζντανιτς ενώ για τον ΟΦΗ, ο Τοράλ άγγιξε το γκολ τόσο στο δοκάρι όσο και στο 1-1, καθώς ερχόταν από πίσω. Ο Λαμπρόπουλος φυσικά, που «έσβησε» τον Μιριτέλο.

Αδύναμος κρίκος: Μιριτέλο. «Σκιά» του εαυτού του ο έμπειρος φορ, ο οποίος δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Στο 4' ο Μπάκου πήρε την μπάλα από το τσαφ του Τσιφτσή και παρότι ήταν μπροστά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα άουτ.

Το «στραγάλι»: Δεν είχε κάποιο μεγάλο λάθος η διαιτησία Παπαπέτρου, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος και επενέβη όπου χρειάστηκε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ισοπαλία ίσον μαθηματική παραμονή για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί θα πάνε στην τελευταία αγωνιστική χωρίς το... άγχος, η σεζόν χωρίς να πετύχει εκτός έδρας νίκη για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα