Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι με νίκη επί της ΑΕΚ μπορεί να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Ο Σουαλιό Μεϊτέ στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-2) των play off

bet365

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα (19:30 – Novasports Prime) την ΑΕΚ σ’ ένα ντέρμπι χωρίς αύριο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που ψάχνει αντίδραση στο φινάλε των play off.

Το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι της Τούμπας μπορεί να κρίνει, ουσιαστικά, τον τίτλο στη φετινή εντυπωσιακή Stoiximan Superleague, καθώς σε περίπτωση που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πάρει τη νίκη θα το έχει σφιχταγκαλιάσει, ωστόσο για τον ΠΑΟΚ είναι ένα ματς χωρίς αύριο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βιώνει τη συνήθη… εαρινή αγωνιστική καθίζηση, έκανε «χαρακίρι» στη Λαμία και το γεγονός ότι απέφυγε μία ντροπιαστική ήττα από τη σαφώς υποδεέστερη και παντελώς αδιάφορη ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, δεν βελτιώνει, επί της ουσίας, τη βαθμολογική θέση του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ισχυρό κίνητρο (μαθηματικά οι ελπίδες του φτάνουν μέχρι και στην κατάκτηση του τίτλου…), θέλει να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή, αφού ο τρόπος με τον οποίο θα τελειώσει τη χρονιά θα επηρεάσει την τύχη του και στην επόμενη.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να νικήσει στο αποψινό ντέρμπι, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πρωτάθλημα θα πάρει ξανά «φωτιά», καθώς ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του Άρη θα πλησιάσει στον πόντο από την κορυφή, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο, το μεταξύ τους στην Τούμπα (12/5). Εκεί όπου όποιος νικήσει θα μπει για τα καλά στο κόλπο εν όψει των δύο τελευταίων στροφών για το φινάλε των play off.

Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι θα γίνει στην προτελευταία αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό, θα πρόκειται για πιο συγκλονιστικό φινάλε ακόμη και από το περυσινό, αφού τουλάχιστον τρεις ομάδες θα είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες.

Ο «εφιάλτης» της τέταρτης θέσης

Επιπλέον, υπάρχει πάντα στον ορίζοντα και μεγάλος κίνδυνος που λέγεται... τελικός κυπέλλου. Μολονότι ο ΠΑΟΚ δεν μετέχει σ’ αυτόν, μπορεί και να μην παρακολουθήσει ως ουδέτερος θεατής την εξέλιξή του. Βάσει του φετινού συστήματος, αν Άρης κατακτήσει το κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό, η τέταρτη ομάδα της Super League (σήμερα είναι ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στο -1 από τον ΠΑΟΚ), μένει εκτός Ευρώπης. μίνιμουμ στόχος είναι αποφυγή της τέταρτης θέσης, ώστε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να μην εξαρτάται από το ποια ομάδα θα πάρει το κύπελλο.

Ολοι μέσα για το ντέρμπι

Οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν χτες το απόγευμα την προετοιμασίας τους, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να σκέφτεται στο αποψινό ντέρμπι να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα μία σειρά από παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στη Λαμία.

Αν και δεν ανακοινώθηκε η αποστολή, που θα γίνει γνωστή λίγο πριν την αναχώρηση από το ξενοδοχείο, όπου έχουν καταλύσει όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Μπάμπα Ράχμαν, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (εξέτισε την ποινή του), ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο Τάισον και ο Μπράντον Τόμας, αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα