Ολυμπιακός - Λαμία 4-1: Ο Ποντένσε του έφτιαξε το κέφι πριν από τον ιστορικό ημιτελικό

bet365

Με ηγέτη τον Ντάνιελ Ποντένσε που σκόραρε και έδωσε ασίστ, ο Ολυμπιακός, παίζοντας με αρκετούς «αναπληρωματικούς», νίκησε 4-1 την αξιόμαχη σήμερα Λαμία, τέσσερις μέρες πριν από τον ιστορικό πρώτο ημιτελικό του Conference League εναντίον της Αστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός έχοντας ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι του πήρε τη νίκη με 4-1 με τη Λαμία με τα γκολ των Τσικίνιο, Ναβάρο, Ποντένσε και Αλεξανδρόπουλος. Μείωσε η Λαμία με τον Τόσιτς. Αυτό ήταν το τελευταίο χρονικά ματς πριν τον ιστορικό ημιτελικό με την Αστον Βίλα που έγινε χωρίς την παρουσία των οργανωμένων για λόγους διαμαρτυρίας τους.

Ολυμπιακός - Λαμία: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μεντιλίμπαρ από μέρους του πήρε τις αποφάσεις του για την 11άδα του Ολυμπιακού, έχοντας βασικούς μεταξύ άλλων τους Πασχαλάκη, Βέζο και Ναβάρο.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Ο Έσε ήταν στη μεσαία γραμμή με τον Όρτα και τον Τσικίνιο ενώ στα άκρα της επίθεσης ήταν ο Ποντένσε με τον Μασούρα έχοντας τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Η Λαμία από την άλλη ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ στην εστία, τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Γιαννούτσο και Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νούνιες και Τζανδάρης. Ο Λέικ και ο Τσιλούλης ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Μαρτίνεθ λίγο πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κοντονίκο.

Ο Ποντένσε έδωσε τη λύση και ο Τσικίνιο το γκολ για το 1-0 και ο Ναβάρο έκανε το 2-0

Η αλήθεια είναι πώς μέχρι τη στιγμή του γκολ του Ολυμπιακού οι φάσεις δεν ήταν αρκετές. Οι Πειραιώτες δεν είχαν αρκετές καλές στιγμές στα καρέ της Λαμίας. Ωστόσο στο 24ο λεπτό του α' μέρους ήρθε το 1-0 από ωραία κίνηση του Ποντένσε, πάσα του στον Τσικίνιο και σουτ με τη μία του Πορτογάλου χαφ.

Το 1-0

Το 2-0 ήρθε τρία λεπτά μετά. Μεταβίβαση της μπάλας από τον Εσε στον Ναβάρο που με ωραίο τελείωμα σκόραρε για γίνουν 2 τα γκολ των Πειραιωτών. Στο 32' ο Εσε από θέση βολής σούταρε έξω. Στο 38ο λεπτό ο Ποντένσε είχε ωραία ενέργεια και ένα σουτ έξω. Στο 45' ο Ποντένσε είχε και ένα αρκετά καλό σουτ που πήγε στα χέρια του Κοσέλεφ όμως.

Το 2-0

Κοντά στο γκολ ο Μασούρας αλλά το 3-0 ο Ποντένσε με τη Λαμία να μειώνει σε 3-1

Στο ξεκίνημα του 2ου μέρους ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο 3-0 μετά από κεφαλιά του Μασούρα που έβγαλε δύσκολα ο Κοσέλεφ. Λίγο μετά όμως και ειδικότερα στο 52' ο Ποντένσε με... τσίμπημα της μπάλας μετά από διεκδίκηση της μπάλας των Τζανετόπουλου και Ναβάρο έκανε από κοντά το 3-0.

Μετά τις νέες αλλαγές που έγιναν η Λαμία έψαξε το γκολ και είχε καλή φάση με ένα σουτ του Τσιλούλη που έβγαλε ο Πασχαλάκης στο 61'. Στο 64' η Λαμία μπόρεσε να σκοράρει για το 3-1 με τον Τόσιτς μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ και κίνηση με πλασέ του σκόρερ των φιλοξενούμενων. Στο 74' ο Εσε από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 77' ο Τσιλούλης έχασε φάση βγαίνοντας απέναντι στον Πασχαλάκη για να στείλει λίγο έξω τη μπάλα και ένα λεπτό μετά ο Ελ Καμπί αν και βρέθηκε απέναντι στον Κοσέλεφ δεν έκανε καλή τελική επιλογή. Στο 80' ο Ορτα από σχετικά πλάγια θέση είχε ένα καλό σουτ λίγο έξω.

Το 4-1 από τη συνεργασία Ελ Καμπί - Αλεξανδρόπουλου

Ο Ολυμπιακός θα έβαζε και 4ο γκολ. Στο 93ο λεπτό ο Ελ Καμπί πάτησε περιοχή και μετά έσπασε τη μπάλα στον Αλεξανδρόπουλο που με δύναμη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι ήρθε το τελικό 4-1.

MVP: Ποντένσε με Τσικίνιο. Όποιον και να βαλουμε από τους 2 θα το αξίζει. Οι δυο τους έφτιαξαν τη φάση του 1-0 και ειδικά στο α' μέρος ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις των Πειραιωτών. Ο Ποντένσε σκόραρε και για το 3-0.

Ο Ποντένσε

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ρέτσος και Κίνι έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια στο ματς. Ο δε Ναβάρο έχει σκοράρει. Από τη Λαμία διαφορά έκανε ο Τόσιτς που βρήκε και δίχτυα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κοσέλεφ και άμυνα της Λαμίας είχαν πολλά προβλήματα. Ωστόσο η Λαμία δεν πήρε παρά ελάχιστα πράγματα από τους επιθετικογενείς της παίκτες όπως τους Λέικ και Τσιλούλη. Από τον Ολυμπιακό υπήρξαν ορισμένες αλλαγές από τις οποίες περίμενε περισσότερα.

Η ΓΚΑΦΑ: Και η φάση του 2-0 και εκείνη του 3-0. Για τον τρόπο που λειτούργησε στα μετόπισθέν της η Λαμία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Διαμαντόπουλος προσπάθησε να βγάλει το ματς δίχως πολλές κάρτες. Υπήρξαν και λαθάκια σε επίπεδο φάουλ και πειθαρχικού ελέγχου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έχοντας ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στην απόδοσή του πήρε δίκαια το ματς αυτό. Έβγαλε φάσεις και θα μπορούσε να είχε βάλε και άλλα γκολ στη Λαμία, η οποία προσπάθησε να παίξει επιθετικά και σκόραρε στο Φάληρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59' Αμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα (84' Ελ Αραμπί), Τσικίνιο (59' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (73' Ζέλσον Μαρτίνς) και Ναβάρο (73' Ελ Καμπί).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν (59' λ.τρ. Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Νούνιες (46' Βασιλαντωνόπουλος), Τζανδάρης, Λέικ (84' Τσιλιανίδης), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75' Τσούκαλος) και Κοντονίκος (46' Τερεζίου).

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα