Άρης: Ο μήνας της κρίσης!

Άρης: Ο μήνας της κρίσης!

Άρης: Ο μήνας της κρίσης!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Μάιο που θα κρίνει τα…πάντα για όλους!

Καλό Μήνα! Καλή Πρωτομαγιά (έστω και με καθυστέρηση) που βέβαια θα την μεταφέρουμε για την άλλη εβδομάδα για να μπορέσουμε να…ξαναψήσουμε μετά από το Πάσχα! Μπήκε χθες ο Μάιος και είναι αλήθεια ότι τόσο συναρπαστικός σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν περιμέναμε ότι θα είναι.

Θα κριθεί ο πρωταθλητής, θα κριθεί ο κυπελλούχος, θα κριθεί και ποιοι θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια! Σε όλα φυσικά έχει βάλει το χεράκι του ο Άρης ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς έχουν βάλει τα ποδαράκια τους οι παίκτες του Άκη Μάντζιου.

Η ομάδα ντε που κάποιοι θέλουν εκτός play off του χρόνου γιατί έχουν βαρεθεί να μην μπορούν ούτε γκολ να του βάλουν χωρίς Σουηδοιρακινό ρέφερι. Σύμπτωση φυσικά ότι με αυτόν τον ρέφερι πέρσι ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Βικελίδης με ανύπαρκτο πέναλτι, σύμπτωση ότι ο Παναθηναϊκός τον είδε να επιβραβεύει τις…βουτιές του Ιωαννίδη. Σύμπτωση επίσης πως το…αφήγημα για 4 στα play off του χρόνου αναπαράγονται από ασπρόμαυρα και πράσινα…πληκτρολόγια. Βασικά δεν γράφουν για 4 ομάδες. Γράφουν ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα παίξει ο Άρης. Αυτός είναι ο νταλκάς.

Ο Άρης. Γκολ δεν του βάζω, βαθμό δεν μπορώ να πάρω, να βρω έναν τρόπο να μείνει εκτός play off. Αλήθεια όμως πόσο σίγουροι είναι ότι δεν θα είναι στην τετράδα ο Άρης του χρόνου; Όπως όταν προέβλεπαν ότι θα τον περάσει ο Παναθηναϊκός; Ή μήπως όταν δεν πίστευαν ότι θα περάσει την ΑΕΚ ακόμα και λόγω του ότι ξεκίνησε με -6 λόγω της στημένης υπόθεσης Λάτσκοφ που το CAS ξεμπρόστιασε όποιον μιλούσε για γίδες. Όταν έχεις συνηθίσει βέβαια να απευθύνεσαι σε…πρόβατα, η επιχειρηματολογία θα έχει και γίδες.

Και Πανθεσσαλικό και 25 και…κόσμο;

Μεγάλος ο νταλκάς με τον Άρη. Όταν μάλιστα από την υπεροψία και την έπαρση δεν βλέπεις τις αγωνιστικές σφαλιάρες ο νταλκάς μεγαλώνει. Αλήθεια τελικά ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ όπως ενημερωνόμασταν; Μήπως γίνει 23 του μήνα επειδή και καλά η uefa δεν επιτρέπει να γίνεται τελικός την ίδια μέρα με το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών; Απλά ξέχασαν να πουν ότι ο τελικός ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, έγινε την ίδια μέρα που διεξάγονταν ο ίδιος τελικός Γυναικών και…λεπτομέρειες ότι έχει στις 25 τελικό Αγγλίας, Σκωτίας, Γαλλίας και Ιταλίας! Να το πάμε 23 το παιχνίδι να είναι και πιο κοντά στις 19 έτσι παιδιά;

Ε, τώρα να περιμένουμε αν θα προκριθεί ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα μήπως έχουμε και κόσμο τελικά στον Βόλο αν αποκλειστεί; Από την άλλη βαρύ το κλίμα στους πράσινους, οπότε καλύτερα κεκλεισμένων. Από την άλλη ρε Τσαλτίδη στείλανε τον Μαντσίνι στον Ολυμπιακό, τον Πάλμα στην ΑΕΚ, τον Φαμπιάνο στον ΠΑΟΚ (και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ γιατί είναι πολύ καλός), τώρα στέλνουν Μορόν, Οντουμπάγιο, με τον τελικό που έπεσαν…έξω τα παιδιά ασχολείσαι;

Βλαχομαντζιές και Βλαχομαγκιές

Τώρα που είπα βαρύ το κλίμα. Όταν κάποιος είναι οπαδός δεν δικαιούται σε καμία των περιπτώσεων να βρίζει ή να επιτίθεται σε έναν ποδοσφαιριστή. Όταν όμως αυτό συμβαίνει, δικαιούται ο ποδοσφαιριστής να απαντήσει με τον τρόπο που το έκανε ο κ. Ιωαννίδης; Αν το έκανε ο Μορόν σε οπαδό του Άρη θα ήταν παντού πρώτο θέμα με όλο το… «κατηγορώ» στον παίκτη του Άρη; Ρητορική η ερώτηση φυσικά. Όταν όμως κερδίζεις είτε λόγω του Σουηδοιρακινού και των…ανθρώπινων λαθών του, είτε λόγω τύχης όπως στο 0-2 του Βικελίδης, δεν γίνεται να βγάζεις και γλώσσα και να επιτίθεσαι σε ΔΥΟ ΑΨΟΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα.

Δεν γίνεται να γράφεις για Βλαχομαντζιές και την ίδια στιγμή να δικαιολογείς την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ποδοσφαιριστή. Και μπορεί να…πουλάς οπαδιλίκι όταν τον τοποθετείς απέναντι στον προπονητή του Άρη ή τον Τσιλούλη που θα πάει στην ΑΕΚ, αλλά απέναντι στον οπαδό του Παναθηναϊκού δύσκολα είσαι. Ένα σχόλιο για τις…βουτιές με τις οποίες το παλικάρι μας προσπαθεί να κλέψει τον ίδρωτα των συναδέλφων του; Μπαααααααααα. Κακοί διαιτητές υπάρχουν μόνο στην…Ευρωλίγκα!

Συνεχίστε με έπαρση…

Η έπαρση και υποτίμηση στον μέγιστο βαθμό. Ο «Αρούλης», ανύπαρκτοι, άτιτλοι, δεν σε βλέπω κτλ. Χάσε τώρα το πρωτάθλημα από τον Άρη που σου έκοψε 6 βαθμούς και έλα στον τελικό να μετρήσεις το μπόι σου. Ακόμα και έτσι με τετραπλάσιο μπάτζετ, κανάλια, site και όλα τα ντεσού. Α, και δικαιολογία να λες ότι ο Άρης κάθισε να χάσει από την ΑΕΚ, άσχετα αν και εσύ και ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι είστε γιατί ο Άρης έκοψε 2 βαθμούς από την ΑΕΚ. Γιατί αν είχε τώρα 77 και 3 με την Λαμία, αντίο ζωή. Αλλά είπαμε. Συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας που βέβαια διαρρέεται και στο θέμα του τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται τα play off.

10 στις 14 ομάδες χρειάζεσαι. Τις έχεις; Θα ενωθείτε και επίσημα με τα δεσμά του γάμου, όπως παλιά; Είναι προ των πυλών η επισημοποίηση της σχέσης σας με τον αιώνιο… εχθρό, που βέβαια τον στηρίξατε με το πανό στον Βόλο, ψηφίσατε Μαρινάκη για πρόεδρο της Λίγκας στην πρώτη του υποψηφιότητα; Τα όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν η ταφόπλακα στο αφήγημα των Ποντίων που αλλάζουν το ποδόσφαιρο; Παρεμπιπτόντως Πόντιος είναι και ο Καρυπίδης, αλλά εκεί έχουμε άλλο αφήγημα.

Η αλήθεια είναι μία. Τρέμουν ποιος θα μείνει 4ος και τρέμουν στην ιδέα ότι ο Άρης θα πάρει το κύπελλο και θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια μέρες που είναι. Είναι ο μήνας της κρίσης για πολλούς αυτός ο Μάιος. Για πάρα πολλούς… Και αυτούς που προτρέπουν να τα βρουν ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και αυτούς που προτρέπουν να ενωθούν ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ και όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται ότι ο Άρης χαλάει την μανέστρα, την μοιρασιά, τις θέσεις τις ευρωπαϊκές, τα κουμάντα. Ο Άρης δεν μπορεί να είναι σύμμαχος με την ΑΕΚ για το καλό του ποδοσφαίρου, άλλοι έχουν την αποκλειστικότητα…

Και στην τρέλα αυτή έρχεται η μία επικοινωνιακή γκέλα πίσω από την άλλη παρά τους παχυλούς μισθούς. Ακολουθεί η μία αγωνιστική γκέλα πίσω από την άλλη που…ξυπνάει τα υπνωτισμένα πλήθη. Και αν στις 25 Μαΐου ο Άρης σηκώσει το κύπελλο ο φετινός τέταρτος θα μείνει και πάλι εκτός Ευρώπης. Τρίτη φορά στα 6 χρόνια από τον Άρη… Αλλά του χρόνου θα είναι ο Άρης εκτός play off… Mε το μυαλό σας…

Καλό Μήνα είπαμε; Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Για όλους…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!