ΑΕΚ: Η επιβλητική και ηγετική παρουσία του «στρατηγού» Βίντα

ΑΕΚ: Η επιβλητική και ηγετική παρουσία του «στρατηγού» Βίντα

Ο Ντομαγκόι Βίντα της ΑΕΚ

bet365

Για δεύτερη σερί σεζόν ο Ντομαγκόι Βίντα κρατάει τα πρωτεία σε λεπτά συμμετοχής στην ΑΕΚ αποτελώντας τον ηγέτη της κιτρινόμαυρης άμυνας και μια ισχυρή προσωπικότητα στο κλαμπ.

Ντομαγκόι Βίντα: Κλάση, εμπειρία, ηγετική φυσιογνωμία. Η επιβλητική παρουσία του στο κέντρο της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ από την περσινή πρώτη του χρονιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ονειρικό νταμπλ των κιτρινόμαυρων του Ματίας Αλμέιδα. Ο Βίντα είναι η επιτομή του ρητού: «Σαν το παλιό καλό κρασί». Που όσο παλιώνει γίνεται καλύτερο... Τι κι αν πριν από μερικές μέρες ο Κροάτης στόπερ γιόρτασε τα 35α γενέλθιά του; Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «στρατηγός» Ντόμα αποτελεί την κολόνα του Αλμέιδα στην άμυνα. Ο «Πελάδο» είναι ένας προπονητής δίκαιος που βλέπει όλους τους παίκτες του ρόστερ το ίδιο σημαντικούς και βασίζεται σε κάθε μονάδα που διαθέτει. Ο Βίντα όμως όταν είναι απόλυτα έτοιμος δεν υπάρχει περίπτωση να μην καθοδηγεί την κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή.

Πρώτος και φέτος σε λεπτά συμμετοχής στην ΑΕΚ

Ο 35χρονος Κροάτης στόπερ κλείνει δύο χρόνια στην ΑΕΚ και αποτελεί και φέτος τον παίκτη με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στην ομάδα. Πέρυσι, την πρώτη του σεζόν στην Ένωση ο Βίντα με 2.889 αγωνιστικά λεπτά άφησε πίσω τους Χατζισαφί και Πινέδα με 2.884 και 2.840 αγωνιστικά λεπτά αντίστοιχα. Τη φετινή σεζόν βρίσκεται ξανά στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά καθώς μετράει 3.315 αγωνιστικά λεπτά, με τον Πινέδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 3.040 λεπτά και τον Ελίασον στην τρίτη με 2.679 λεπτά. Γιατί αυτός είναι ο Βίντα. Ένας παίκτης που τρεις μέρες πριν από παιχνίδι αποκομίζει ένα βαθύ σκίσιμο στο γόνατο, αλλά δεν καταλαβαίνει τίποτα ξεκινώντας στην ενδεκάδα.

Η αφοσίωσή του στην ομάδα και ο απόλυτος επαγγελματισμός του, σε συνδυασμό με την ισχυρή προσωπικότητα που τον διακρίνει, έχουν κάνει τους οπαδούς της ΑΕΚ να τον λατρέψουν. Σχεδόν πάντα όταν βγαίνει για ζέσταμα ακούει ρυθμικό το όνομά του από το πέταλο: «Βίντα, Βίντα, Βίντα». Το ίδιο επίσης σε κάποιο εντυπωσιακό τάκλιν, σε κάποια κερδισμένη αμυντική μονομαχία που απαιτεί δύναμη. Με τον ίδιο να σηκώνει το χέρι και να ευχαριστεί για την αναγνώριση.

Ο «Ντόμα» δεν... αντιμετωπίζεται στις στατικές φάσεις

Η καριέρα του άλλωστε τα λέει όλα. Μια επιβλητική παρουσία που συμπαρασύρει τους συμπαίκτες του με την αρχηγική αύρα που κουβαλάει στα μετόπισθεν. «Χτυπώντας» παράλληλα και τις αντίπαλες άμυνες στις στατικές φάσεις. Η τρομερή δουλειά του Αλμέιδα σε αυτό το κομμάτι έχει φέρει 28 γκολ για την ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, με τον Βίντα να έχει βρει δίχτυα οκτώ φορές. Τα οκτώ γκολ αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Κροάτη στόπερ, ο οποίος με τα ανεβάσματά του μέσα στην περιοχή του αντιπάλου δεν... αντιμετωπίζεται!

Με σφιγμένη γροθιά προς το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ και βγάζοντας μια δυνατή κραυγή, ο Βίντα πανηγυρίζει κάθε γκολ του στην OPAP Arena σαν να ήταν ένα καθοριστικό τάκλιν. Η νοοτροπία νικητή που κουβαλάει, το «δέσιμο» με όλο το κλαμπ, το γεγονός ότι γουστάρει κάθε λεπτό που παίζει στο γήπεδο φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα, τον έκαναν πριν από μερικούς μήνες να ανανεώσει ως το 2025. Πλέον είναι έτοιμος να παλέψει στα δύο τελευταία ματς της σεζόν για να σηκώσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και να το πανηγυρίσει με τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν: Με... τρέλα και πάθος στη Νέα Φιλαδέλφεια!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα