ΠΑΟΚ: Πώς θα δει τον Παναθηναϊκό… Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ: Πώς θα δει τον Παναθηναϊκό… Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ: Πώς θα δει τον Παναθηναϊκό… Ολυμπιακό

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την πολύ μεγάλη βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως για το πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Με την ψυχραιμία που διακατέχει όλο τον ασπρόμαυρο Οργανισμό, ο ΠΑΟΚ μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό τους οποίους κέρδισε, υποδέχεται σήμερα και τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα εύκολο και αυτονόητο…

Ξεκινάω με την αρχική κατάσταση ψυχραιμίας που παίζει μεγάλο ρόλο εντός ομάδας ώστε να φθάνει τον πρωταθλητισμό μέχρι εδώ, μέχρι το… τέλος αυτής της πολύ μεγάλης χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ παρά το ότι δεν έχει πολλά πρωταθλήματα, έχει τον μηχανισμό εντός ΠΑΕ και ομάδας να διαχειρίζεται καλά τις ιδιαίτερες ελληνικές καταστάσεις πρωταθλητισμού. Όλα όσα γίνονται εντός κι εκτός γηπέδων στο προσκήνιο και το παρασκήνιο αντιμετωπίζονται φέτος με ωριμότητα, ψυχραιμία και πίστη στην ποδοσφαιρική δουλειά της ομάδας. Όλος ο Οργανισμός πιστεύει απόλυτα στον προπονητή και τη δουλειά που κάνει με τους παίκτες, ενώ και η Τούμπα βγάζει πολύ θετική αύρα και ενέργεια με τους οργανωμένους να αποτελούν το απόλυτο παράδειγμα στήριξης.

Με αυτή τη λογική και με πολύ μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε και κέρδισε με ανατροπή την ΑΕΚ, έτσι ακριβώς έκανε και με τον Ολυμπιακό στο τελευταίο Κυριακάτικο ματς. Με τον ΠΑΟΚ σοβαρό, προσεκτικό, προσγειωμένο, αλλά και αουτσάιντερ για τον τίτλο, όλα κύλησαν καλά, αφού και οι ζημιές με Άρη και Λαμία, έγιναν σε φάσεις αποπροσανατολισμού λόγω της Ευρώπης, τότε που χάθηκε η συγκέντρωση και ίσως υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου και της σημασίας του αγώνα.

Εδώ που φθάσαμε σε αυτό το συγκλονιστικό πρωτάθλημα, όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν και αποτελούν μαθήματα για τους ασπρόμαυρους ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό και του τελευταίου με τον Άρη, την μοναδική ομάδα που ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει κερδίσει φέτος!

Ο τελευταίος αγώνας ήταν με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ προετοιμάστηκε γι αυτόν και τον διαχειρίστηκε εξαιρετικά, κάπως έτσι έκανε μία τέλεια εμφάνιση εντός των τεσσάρων γραμμών και εννοείται ότι έχει υποχρέωση να κάνει κάτι παρόμοιο και σήμερα με την ομάδα του Τερίμ. Οκ δεν είχε 14 μέρες να προετοιμαστεί γι αυτή την αναμέτρηση, αλλά οι βασικές αρχές του παιχνιδιού, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η αποφυγή λαθών και το μεγάλο πάθος για κάθε κερδισμένη μονομαχία, πρέπει οπωσδήποτε να κάνει τον ΠΑΟΚ να δει τον Παναθηναϊκό ως… Ολυμπιακό.

Τακτική και επιλογές

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου είναι κατά βάση ομάδα που θέλει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο και αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Παναθηναϊκό, με αυτό τον τρόπο και με πολύ σωστή διάσπαση πρέσινγκ, πήρε πολλά θετικά αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι ενόψει των τελευταίων μεγάλων αγώνων ο Λουτσέσκου μείωσε την προσπάθεια για χτίσιμο επιθέσεων από την άμυνα και με το άμεσο ποδόσφαιρο που παίχθηκε, πήρε αποτελέσματα μέσα από την αποφασιστικότητα της ομάδας στις μονομαχίες.

Σήμερα τι θα κάνει; Κάποτε που τον ρώτησα για τις διαφορετικές εκδοχές ανάπτυξης, μου είπε ότι αφήνει και την ομάδα να διαβάζει τον αντίπαλο και να αποφασίζει αναλόγως, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και απόψε.

Σε κάθε περίπτωση ό, τι και αν επιλέξει ο ΠΑΟΚ, απέναντι θα έχει έναν μεγάλο αντίπαλο με εξαιρετικούς παίκτες και φυσικά δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία το ότι δεν παίζει ο Ιωαννίδης που σαφώς πραγματοποιεί μεγάλη χρονιά.

Όσον αφορά στη βασική ενδεκάδα όλα δείχνουν ότι θα γίνουν αλλαγές από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όχι όμως εκείνες που θα επηρεάσουν παίκτες-κολόνες. Οι ηγέτες και πολυτιμότεροι του συνόλου θα ξεκινήσουν κανονικά, ενώ η ενδεκάδα δεν θα επηρεαστεί ούτε από τις κάρτες που κινδυνεύουν να συμπληρώσουν έξι παίκτες της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεγάλη υπομονή και σήμερα, το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο και απλά όλοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η υπέρβαση για την ομάδα έχει γίνει και απλά μένει το κερασάκι στην τούρτα, όσο και αν πολλά εξαρτώνται και από τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει σε παράξενη φάση να σκέφτεται τον ευρωπαϊκό τελικό, η ΑΕΚ που έβγαζε κόπωση μέσα στα παιχνίδια της έχει ξεκουραστεί και αναμένεται να βγάλει μεγάλη αποφασιστικότητα, ώστε να πάρει το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενη και τους πολλούς βαθμούς που πήρε απέναντι σε Άρη και Λαμία. Αυτό ήταν και είναι το πλεονέκτημά της στα playoffs. Μπάλα όμως είναι και επαναλαμβάνω τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, ειδικά στο φετινό πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Όπως και να το κάνουμε, οι περισσότεροι φίλαθλοι θα ήθελαν να κριθεί αυτός ο τίτλος στην πολύ μεγάλη μονομαχία Άρης-ΠΑΟΚ και όχι σε μία αναμέτρηση… ΑΕΚ-Λαμίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.