Κόντε: «Το ξέρει όλος ο κόσμος, δεν με νοιάζει να παίξω στη δεύτερη κατηγορία, με στόχο να ανέβει και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα»

Newsroom
conte

bet365

Ο Πέδρο Κόντε τόνισε πως δεν διατηρεί ενδοιασμούς ώστε να παίξει και την επόμενη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα, με σκοπό να τον βοηθήσει ώστε να επιστρέψει στα «σαλόνια».


Ο αρχηγός και «σημαία» του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Πέδρο Κόντε και ο Ισπανός φορ τόνισε, μέσω του Super FM, πως θέλει να παίξει και την επόμενη σεζόν στον «Αγιαξ της Ηπείρου», παρότι η ομάδα υποβιβάστηκε στη Super League 2.

Αναλυτικά τα όσα είπε
Για το αν θα ήθελε από τη δική του πλευρά να μείνει και του χρόνου στον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Ναι, ναι, ναι, η απάντηση είναι ναι. Το ξέρει όλος ο κόσμος ότι δεν με νοιάζει να παίξω ένα χρόνο στη Β’ κατηγορία, με στόχο να ανέβει και πάλι η ομάδα στη Super League».

Πως ένιωσε με την αποθέωση του κόσμου στο τελευταίο παιχνίδι: «Με γέμισε με απίστευτο συναίσθημα ότι τόσος κόσμος με χειροκρότησε και με αγαπάει, αλλά με στενοχωρεί που δεν κατάφερε η ομάδα να μείνει και δυστυχώς έπεσε κατηγορία. Θα ήμουν ευτυχισμένος, αν αυτό που ένιωθα και όλη η δουλειά όλων των χρόνων έφταναν για να μείνει η ομάδα κατηγορία, αλλά δυστυχώς δεν έγινε».

Για το αν η απόφασή του να επιστρέψει στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν μία απόφαση καρδιάς: «Ήταν απόφαση μέσα από την καρδιά μου να επιστρέψω από τα Εμιράτα, γιατί μου προσέφεραν χρήματα να παραμείνω με πολύ περισσότερα χρήματα και είχα προτάσεις και από άλλες ελληνικές, αλλά και ευρωπαϊκές ομάδες, επίσης με πολύ περισσότερα χρήματα. Παρά τις πολλές προσφορές που είχα και από Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας, θέλησα να έρθω πάλι στον ΠΑΣ Γιάννινα για να βοηθήσω, γιατί αγαπάω την ομάδα, την πόλη τους ανθρώπους. Δυστυχώς δεν βοήθησαν οι τραυματισμοί μου, αλλά ήταν μία συναισθηματική απόφαση να γυρίσω».

Για τους τραυματισμούς του και πού βρήκε τη δύναμη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να παλέψει και να γυρίσει πάλι δυνατός: «Προέρχομαι από μία φτωχή οικογένεια, οι γονείς μου δούλευαν 7 μέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και ένας τραυματισμός δεν θα με σταματούσε ποτέ. Από τη στιγμή που το μυαλό μου ήταν δυνατό, ήθελα να συνεχίσω να παλεύω, γιατί έχω δει πόσο σκληρή είναι η ζωή. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, πολύ πιο σοβαρές ασθένειες, οπότε εμένα δεν θα με σταματούσε ένας τραυματισμός».

Για το ότι ο κόσμος περίμενε να δώσουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό: «Το καλύτερο που μπορούσαν έδωσαν όλοι, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι να δίνεις μόνο το καλύτερο, είναι πολλά πράγματα από γύρω που παίζουν ρόλο».

Αν διαπίστωσε από την αρχή της σεζόν άγχος στην ομάδα ότι δεν θα πήγαιναν καλά τα πράγματα: «Από την αρχή έκανα ό,τι μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα και προσωπικά δεν είχα κανένα άγχος. Ίσως πολλοί άλλοι στην ομάδα να είχαν στρες και φόβο, αυτό φάνηκε και από το ότι στην αρχή ήταν χειρότερα, αλλά μετά βελτιώθηκαν. Ελπίζω από την κατάσταση αυτή να μάθουν όλοι και κυρίως οι νεαροί, ότι στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές υπάρχουν επιτυχίες και κάποιες όχι. Αν ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε μία δύσκολη κατάσταση, τότε δεν κάνει για το ποδόσφαιρο, γιατί για να παίξεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για κακές στιγμές, δεν είναι όλα όμορφα».

Για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο για το αν μία ομάδα θα πάει καλά ή όχι: «Αυτό συμβαίνει πάντα και παντού, όταν μία ομάδα πάει καλά είναι όλοι καλοί, όταν δεν πάει καλά, τότε όλοι είναι άχρηστοι. Οι παίκτες πρέπει να έχουν ψυχολογική δύναμη να μην του ς επηρεάζει για να μπορούν να παίξουν. Αν επηρεάζεσαι από το πώς αλλάζει το κλίμα δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Αυτή τη χρονιά, εκτός από τους παίκτες, έγιναν πολλά λάθη και από τους προπονητές που είχε ως αποτέλεσμα να μην πάει καλά η ομάδα».

Για το πιο δύσκολο συναίσθημα είναι να μην μπορεί να ξεπεράσει τον φόβο μία ομάδα: «Είναι πολύ σημαντικό πράγμα ο φόβος και είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις. Κι εγώ στον τραυματισμό φοβήθηκα και στον πρώτο και πολύ περισσότερο στον δεύτερο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους προπονητές. Αν μπουν στον φαύλο κύκλο του φόβου, είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις κι αυτό έχει αντίκτυπο και στην ομάδα».

Για το αν δεν μπόρεσαν από κάποιο σημείο και μετά να δώσουν ψυχολογία στους παίκτες οι προπονητές: «Με τον δεύτερο προπονητή πήγε καλύτερα η ομάδα, αλλά η δυναμική ήδη ήταν κακή και έκανε κι αυτός ο προπονητής κάποια λάθη. Πρέπει να τα αναγνωρίζουμε, γιατί μας κάνουν καλύτερους και να προχωράμε. Τα λάθη των προπονητών κάνουν κι αυτά κακό στην ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι κάτι είχε χαλάσει φέτος στο κλίμα των αποδυτηρίων που επηρέασε την ομάδα: «Δεν το παρατήρησα αυτό, δεν υπήρχε κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Όταν είσαι σε μια ομάδα που θέλει να πάει μπροστά, πρέπει να τα ξεχωρίζεις κάποια πράγματα. Υπάρχουν και παίκτες που δεν είναι όλοι στην ίδια παρέα, αλλά μέσα στο γήπεδο όλοι είναι μία ομάδα, μία οικογένεια και θα δώσουν πάσα και θα παίξουν για τον συμπαίκτη τους κτλ».

Για τον αν έπαιξε ρόλο η διοικητική απειρία του Παναγιώτη και Γιάννη Χριστοβασίλη: «Δεν ξέρω αν η μικρή εμπειρία έπαιξε ρόλο. Δεν νομίζω. Τα λάθη έγιναν απ’ όλους, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και εγώ πρώτος».

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη που έφυγε πριν 1 χρόνο από τη ζωή: «Με βοήθησε πάρα πολύ κι αυτός και όλη η οικογένεια Χριστοβασίλη, θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου».

Για το αν μπορεί να πει με μία λέξη ποια λάθη έκανε η διοίκηση και ποια η ομάδα και δεν πήγε καλά η χρονιά: «Με μία λέξη δεν μπορώ να πω τι έφταιξε. Σίγουρα δεν ήταν θέμα τύχης ή ατυχίας. Κακές αποφάσεις προπονητών, παικτών και διοίκησης ίσως να περιγράφει πιο σωστά το τι πήγε λάθος. Και οι παίκτες -και εγώ πρώτος- μέσα στο γήπεδο πήρα λάθος αποφάσεις».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Ήταν πολύ δύσκολο να είμαι ο αρχηγός, με επηρέασε ψυχολογικά και σωματικά, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τους τελευταίους μήνες, έφτανε 3-4 η ώρα το βράδυ και δεν μπορούσα να κοιμηθώ από το άγχος, ήθελα να κάνω περισσότερα πράγματα και σκεφτόμουν αν τα έκανα».

Για το τι θα επηρεάσει την απόφασή του να μείνει στην ομάδα, πέρα από τη θέληση: «Να υπάρξει μία πραγματική αλλαγή για να πάει η ομάδα μπροστά, όπως το είχα νιώσει στην αρχή όταν ήρθα. Να υπάρξει ένα πλάνο, ένα καλό μέλλον, ένας καλός σχεδιασμός για ένα μέλλον πιο μακρινό, όχι μόνο για του χρόνου και για να μείνει η ομάδα περισσότερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία».

Για το αν μίλησε με τη διοίκηση: «Θα με έπαιρναν τηλέφωνο την Κυριακή ή την Δευτέρα, δεν έγινε ακόμα το τηλεφώνημα, γιατί έπρεπε να ταξιδέψω για Ισπανία, ενημέρωσα ότι θα επικοινωνήσουμε όταν φτάσω. Ίσως να τα πούμε αύριο».

Για το αν θα έβλεπε το μέλλον του από άλλη θέση στον ΠΑΣ Γιάννινα όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Ναι θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω να έχω σχέσεις από οποιαδήποτε θέση στην ομάδα όταν σταματήσω να παίζω, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Όμως θα ήθελα».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φίλους του: «Πρώτα θέλω να πω ότι είμαι λυπημένος που έπεσε η ομάδα, το φέρω βαρέως. Ευχαριστώ ειδικά αυτόν τον κόσμο που ερχόταν και μας υποστήριζε παρά το ότι πέσαμε κατηγορία και να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν».

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα