Ο ΠΑΟΚ έγραψε το δικό του έπος, κάνοντας πράξη το «παιχνίδι με το παιχνίδι»

Ο ΠΑΟΚ έγραψε το δικό του έπος, κάνοντας πράξη το «παιχνίδι με το παιχνίδι»

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των Play Off της Stoiximan Superleague, που ανέδειξε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή Ελλάδος για την περίοδο 2023/24.

Δίκαια. Πανάξια. Είναι μόνο κάποιες από τις λέξεις που μπορούν να αποτυπώσουν τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία. Ο Δικέφαλος του Βορρά, σε ένα ματς που έμοιαζε με σύνοψη της σεζόν, πανηγύρισε το «διπλό» στην έδρα του Άρη και επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά το 2019. Ήταν ένα συγκλονιστικό φινάλε στο πρωτάθλημα. Σπάνιας ομορφιάς γκολ, αγωνία μέχρι την τελευταία φάση. Ακριβώς, ό, τι άξιζε, στο πιο υπέροχο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Σε όλη την διάρκεια της σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε την ίδια ακριβώς προσέγγιση. «Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι». Οι άνθρωποι του, ο προπονητής του, οι ποδοσφαιριστές του, ουδέποτε σήκωσαν τους τόνους. Ουδέποτε είπαν ανοιχτά πως αν δεν κατακτήσουν τον τίτλο, θα θεωρούν εαυτούς αποτυχημένους.

Ξεκίνησε την σεζόν με τις δυσκολότερες προϋποθέσεις, σε σχέση με τους άλλους τρεις ανταγωνιστές του. Ένα ρόστερ που σε καμία περίπτωση δεν είχε την ίδια ποιότητα και το ίδιο βάθος, συγκριτικά με αυτά των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Μεταγραφές που δεν βγήκαν και αυτό είναι αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς… καθαρόαιμο σέντερ φορ.

Ακόμα και στην διάρκεια της σεζόν, όμως, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε ουκ ολίγες δυσκολίες. Αρκετή γκρίνια μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτήν μετά τις ήττες από Κλαμπ Μπριζ και Ολυμπιακό. Οι ασπρόμαυροι, ωστόσο, βρήκαν τον τρόπο να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Κέρδισαν τέσσερα σερί ντέρμπι και διέψευσαν όλα, μα όλα τα προγνωστικά. Βήμα – βήμα. Κοιτώντας κάθε φορά το αμέσως επόμενο ματς και μόνο αυτό. Ποια υπογραφή φέρουν όλα τα παραπάνω; Αυτήν του Ραζβάν Λουτέσκου, δίχως καμία αμφιβολία.

Η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια έκανε το χρέος της απέναντι στη Λαμία, όμως, το δώρο που περίμενε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ήρθε ποτέ και κάπως έτσι η Ένωση περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Οι κιτρινόμαυροι «πλήρωσαν» τα λάθη τους σε όλη την διάρκεια της σεζόν και παρά το ότι στα μάτια του περισσότερου κόσμου φάνταζαν ως το φαβορί για τον τίτλο, απέτυχαν.

Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που θύμισε… μέρες Γιοβάνοβιτς, στο δεύτερο «κατέρρευσε». Έτσι, παρά το ότι προηγήθηκε με 2-0, είδε τον Ολυμπιακό να τον ισοφαρίζει και «κατάφερε» να τερματίσει τέταρτος στο πρωτάθλημα. Οι πράσινοι έδωσαν ό,τι είχαν στο πρώτο μέρος, όμως, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έτσι στην επανάληψη έμειναν από δυνάμεις.

Το τριφύλλι ήταν και πάλι μία ομάδα με ταυτότητα, μία ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όπως, όμως, ήταν λογικό ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή έβγαλε αντίδραση. Χάρη στην σπουδαία κλάση του Ντάνιελ Ποντένσε, οι ερυθρόλευκοι πήραν την τρίτη θέση και δεν θα έχουν κανένα άγχος σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή τους παρουσία την νέα σεζόν. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, να αποφύγει την απόλυτη καταστροφή.

MVP ο καθοριστικός Μπράντον Τόμας

tomas1

Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν, όμως, ο άνθρωπος που με ένα γκολ και μία ασίστ υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη, που σήμανε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Καλύτερο γκολ, η «ζωγραφιά» του Παντένσε

podense1

Όσες φορές και να το δεις, δεν το χορταίνεις. Ο Ντάνιελ Ποντένσε με ένα αριστοτεχνικό σουτ έξω από την περιοχή «κρέμασε» τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1 για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Από τα γκολ που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Bonus μία εικόνα – μήνυμα για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου

podense2

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει μόλις μειώσει το σκορ σε 2-1, με ένα γκολ αριστούργημα, ένα γκολ… πίνακα ζωγραφικής. Μερίδα του κόσμου στις εξέδρες της Λεωφόρου τον χειροκρότησε, αναγνωρίζοντας την κλάση του. Εκείνος από την πλευρά του υποκλίθηκε και η στιγμή αυτή συνιστά ένα μήνυμα για να πάει το ποδόσφαιρό μας, ένα βήμα παραπέρα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.