Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

bet365

H AΕΛ κράτησε για 80' μέσα στα Πηγάδια, όμως η Ξάνθη βρήκε με τον Κασάδο το γκολ της νίκης (1-0) και συνεχίζει να ελπίζει μέχρι τέλους για την έξοδο στην Ευρώπη.

Τα πάντα στην Ξάνθη φαίνονταν ιδανικά με την συμπλήρωση των 80 λεπτών της αναμέτρησης με την ΑΕΛ. Οι ακρίτες προηγήθηκαν με τον Κασάδο και ο Απόλλωνας επικρατούσε ως εκείνη την ώρα του Αστέρα στην Τρίπολη φέρνοντας ακόμα πιο κοντά την Ευρώπη για την ομάδα του Ράσταβατς. Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες όλα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όχι όσον αφορά το ματς με τους σκληροτράχηλους «βυσσινί», αλλά αναφορικά με της αναμέτρησης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο Αστέρας έκανε την ανατροπή, επικράτησε με 2-1 και πλέον για να μπορέσει η Ξάνθη να βρεθεί στην 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη θα πρέπει αρχικά να πάρει έναν παραπάνω βαθμό από τον Αστέρα παίζοντας εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Αρκάδες επίσης εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό.

Όσον αφορά την ΑΕΛ, η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου πάλεψε και με το παραπάνω, παρότι βαθμολογικά αδιάφορη. Και όχι μόνο πάλεψε αλλά ήταν αυτή που έχασε μοναδικές ευκαιρίες με τον Ζίβκοβιτς να νικάει σε τρία τετ α τετ τον Κριζμάν. Στο 62' ωστόσο μετά την αποβολή του Γκόλια με δύο μαζεμένες κίτρινες, γύρισε πίσω και δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν παρά την προσπάθεια.

Κακό πρώτο μέρος με μία σημαντική φάση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ανήκε στους γηπεδούχους όσον αφορά την κυκλοφορία, αλλά χωρίς να καταφέρουν να κάνουν ούτε μία σημαντική φάση. Αυτή την έκανε η ΑΕΛ με τον Κριζμάν στο 39' να βγαίνει απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να τον νικάει.

Ευκαιρίες η ΑΕΛ, γκολ η Ξάνθη

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική, καθώς και οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες με τον Κριζμάν να βλέπει ακόμα δύο φορές τον Ζίβκοβιτυς να τον κερδίζει.

Στο 62' ωστόσο κρίθηκαν όλα. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Γκόλιας δέχθηκε τραβηγμένη από τα μαλλιά κίτρινη κάρτα, ωστόσο διαμαρτυρήθηκε έντονα με συνέπεια να δεχθεί και δεύτερη. Με παίκτη περισσότερο η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και η λύτρωση ήρθε στο 80' με τον Κασάδο να εκμεταλλεύεται την τραγική έξοδο του Θεοδωρόπουλου διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

MVP: Μπορεί ο Κασάδο να πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά αν δεν ήταν ο Ζίβκοβιτς να νικήσει σε τρία τετ α τετ τον Κριζμάν, η Ξάνθη δεν γινόταν να κερδίσει σήμερα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ε σε αυτό θα βάλουμε τον Κασάδο, τον παίκτη που στο 80' έδωσε τη νίκη στην Ξάνθη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρχικά θα λέγαμε πως ήταν ο Κριζμάν για τις πολλές ευκαιρίες που έχασε, αλλά από την άλλη και ο Γκόλιας ήταν καθοριστικός. Ναι η πρώτη κίτρινη ήταν εντελώς τραβηγμένη, αλλά δεν υπήρχε λόγος για τέτοια διαμαρτυρία ειδικά από την στιγμή που το φάουλ ήταν στην σέντρα.

ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Θεοδωρόπουλος με την τραγική του έξοδο που στοίχισε και την ήττα στην ΑΕΛ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Όντως η κίτρινη στον Γκόλια ήταν τραβηγμένη για τον Τσαμούρη αλλά από την άλλη ήταν και υπερβολική η αντίδραση του παίκτη της ΑΕΛ. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε γίνει κάποιο φοβερό λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τα πάντα στα Πηγάδια κρίθηκαν στο 62'. Μέχρι τότε η ΑΕΛ όχι απλά κρατούσε καλά, αλλά έχανε και την μία κλασική ευκαιρία μετά την άλλη, η αποβολή του Γκόλια άλλαξε τα πάντα και το τραγικό λάθος του Θεοδωρόπουλου έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69’ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (46’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας (42’ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο (65’ Καρατάσιος).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα