Τα μεγαλύτερα γκολ είναι αυτά της αγάπης και της προσφοράς!

Τα μεγαλύτερα γκολ είναι αυτά της αγάπης και της προσφοράς!

Δημήτρης Τομαράς
Τα μεγαλύτερα γκολ είναι αυτά της αγάπης και της προσφοράς!

bet365

Η 26η αγωνιστική της Super League απέδειξε την πραγματική ομορφιά του ποδοσφαίρου η οποία κρύβεται σε απλές αλλά τόσο σημαντικές κινήσεις παικτών. Από τον Κούτρη και τον μικρό Βασίλη μέχρι την ενέργεια του Μπουχαλάκη αλλά και τον Μόρα...
Είναι κάτι πέρα από... μίση και... πάθη, μακριά από παράπονα για διαιτησίες, από επεισόδια, κόντρες ή οτιδήποτε άλλο. Είναι εικόνες τόσο δυνατές που ξεπερνούν το ποδόσφαιρο και οτιδήποτε άλλο σχετικό με αυτό. Είναι ενέργειες που σε κάνουν να βλέπεις με ένα εντελώς διαφορετικό μάτι το ποδόσφαιρο και δη το ελληνικό.
Είναι οι στιγμές που οι ίδιοι οι επαγγελματίες παίκτες καταλαβαίνουν τον ρόλο τους μες στον κοινωνικό ιστό και το πως μπορεί να δώσουν ελπίδα με μία απλή ενέργειά τους. Το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη ο κόσμος έζησε δύο πολύ έντονες και ανθρώπινες στιγμές. Μετά το τέλος του αγώνα ο μπακ του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Κούτρης, πήρε αγκαλιά ένα παιδί που δίνει μάχη για την ζωή του και έκαναν τον γύρο του «Γ. Καραϊσκάκης», δίνοντας χαρά στον μικρό αγωνιστή της ζωής. Σε ένα στιγμιότυπο που ομορφαίνει τη ζωή όλων μας με τον μικρό Βασίλη να αποθεώνεται από τον κόσμο και να φωνάζει από μικροφώνου - που το έδωσαν - το όνομα του Ολυμπιακού!!!
Ο Κούτρης για όσους τον ξέρουν καλά δεν είναι μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή και ανθρώπου. Ξέρει καλά από εμπόδια και πάντα μιλάει και στέκεται στο πόσο τον βοήθησε η μητέρα του. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός ήθελε να δώσει αγάπη και ελπίδα στον μικρό Βασίλη σε μία ενέργεια, όπου συγκινήθηκαν και οι δύο και συγκίνησαν και τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο Ελληνοβραζιλιάνος άσος προτίμησε από το να έδινε απλά μία φανέλα ή μπλούζα στον μικρό Βασίλη (σ.σ. κάτι που φυσικά και έκανε) να τον βάλει στο κλίμα του γηπέδου και να παίξει μαζί του για να του δώσει πάσα να βάλει γκολ. Ο ίδιος ο Κούτρης μίλησε και για τον Βασίλη (σ.σ. με τον πιτσιρικά να έχει έρθει στην Αθήνα για ειδική θεραπεία που χρειάζεται), αποδεικνύοντας το γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτό το άθλημα που μπορεί να κάνει διαφορά στην κοινωνία. Μάλιστα αυτή η ενέργεια του Λεονάρντο Κούτρη δεν ήταν ούτε προγραμματισμένη ούτε τίποτα. Του δόθηκε η δυνατότητα να δώσει χαρά σε αυτό το παιδί και την άδραξε με μεγάλη του ικανοποίηση.
Άλλωστε όπως σχολιάστηκε σχετικά στην σελίδα Solidarity Athletes - Αλληλέγγυοι Αθλητές στο Facebook για την κίνηση του Κούτρη (σ.σ. μαζί με την φωτό με τον μικρό Βασίλη): «Αυτή είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση. Αυτό το χαμόγελο αξίζει τα πάντα, καμία νίκη, κανένας τίτλος και καμία ομάδα»!!!
Στο ίδιο παιχνίδι ήταν και άλλη μία ενέργεια που φυσιολογικά επισκιάστηκε από τον Κούτρη και τον μικρό Βασίλη. Εκτός των άλλων δεν έγινε στον αγωνιστικό χώρο και έτσι δεν την αντιλήφθηκαν πολλοί ή έστω αρκετοί. Μετά το τέλος του ο Ανδρέας Μπουχαλάκης - που ως γνωστόν σκόραρε στο 2-1 δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο - πήγε σε έναν φίλαθλο ΑμΕΑ και του έδωσε την φανέλα του με τον νεαρό να μην κρύβει την χαρά του. Ο Κρητικός χαφ μάλιστα πήγε και χαιρέτησε ένα ένα όλα τα παιδιά στην κερκίδα των ΑμΕΑ. Ενέργειες που δίνουν ξεχωριστό... χρώμα και αναδεικνύουν την κοινωνική σημασία του ποδοσφαίρου.
Το Σάββατο, υπήρξε το τρομερό μήνυμα του Βαγγέλη Μόρα. Ενός ποδοσφαιριστή με παραστάσεις και θητεία στο εξωτερικό και την Εθνική που προσπαθεί να βρει δύναμη και ψυχικά αποθέματα για την απώλεια του αδερφού του. Με αφορμή το γκολ που έβαλε 18 χρόνια μετά με τα χρώματα της ομάδας που λατρεύει (σ.σ. της ΑΕΛ στο 2-1 με Αστέρα που ήταν και κομβικό γκολ παραμονής για τον σύλλογό του) έφερε στο μυαλό του την 18η Ιουλίου, ημέρα που είχε χάσει τον αδερφό του αλλά και τις προσπάθειες που κάνει μέσω του ιδρύματος SaveMoras για τους δότες μυελού των οστών. Αυτές οι εικόνες και ενέργειες από μόνες τους είναι τόσο δυνατές και τόσο ξεχωριστές που θυμίζουν σε όλους μας την ουσιαστική δύναμη του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η... μαγεία του ποδοσφαίρου. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο οι Κούτρης, Μπουχαλάκης και Μόρας μας το θύμισαν αυτό με τον πιο δυνατό και έντονο τρόπο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα