Κώστας Φορτούνης: Τα... 34 φετινά γκολ του και το συμβόλαιο που ανακοινώνεται

Κώστας Φορτούνης: Τα... 34 φετινά γκολ του και το συμβόλαιο που ανακοινώνεται

Αντώνης Σαούλης
Κώστας Φορτούνης: Τα... 34 φετινά γκολ του και το συμβόλαιο που ανακοινώνεται

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης έχει μπει φέτος σε «beast mode», έπιασε Καραπιάλη και το καλοκαίρι το όνομά του θα παίξει δυνατά για μεταγραφή.

Εχει μπει σε... beast mode. Ο Κώστας Φορτούνης ίσως να διανύει την καλύτερή του σεζόν. Γράφουμε ίσως γιατί και την σεζόν 2015/16 ο «Φορτού» έκανε παπάδες με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Ο Ελληνας μέσος εκτός από το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό σε μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» έκλεισε την σεζόν με 21 γκολ και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος όμως δείχνει σίγουρα πιο ώριμος σε σχέση με εκείνη την χρονιά. Στα 26 του πλέον ο Κώστας Φορτούνης είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού και μπορεί στο τέλος της σεζόν να μην σηκώσει κάποιο τρόπαιο αλλά έχει ακόμα τρία ματς για να ξεπεράσει σε αριθμούς εκείνη τη χρονιά με τον Μάρκο Σίλβα.

Ο μέσος των «ερυθρολεύκων» έχει ήδη άμεση συμμετοχή σε 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, βάζοντας φυσικά και τα ματς με την Εθνική ομάδα.

Για την ακρίβεια μετράει:
10 γκολ και 8 ασίστ στην Super League (σε 25 ματς)
1 ασίστ στο Κύπελλο (σε 3 ματς)
5 γκολ και 6 ασίστ στο Europa League (σε 12 ματς)
3 γκολ και 1 ασίστ με την Εθνική ομάδα (σε 8 ματς)

Συνολικά λοιπόν ο Κώστας Φορτούνης έχει 18 γκολ και 16 ασίστ και με τη σεζόν ακόμα να μην έχει τελειώσει.

Του μένουν τρία 90λεπτα (με Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ) για να ξεπεράσει την επίδοση που είχε προ τριετίας.

Μαζί με τον Καραπιάλη
O Κώστας Φορτούνης τρεις αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα είναι τρίτος σκόρερ στην Super League με 10 (πίσω από Κουλούρη και Πόνσε) και πρώτος σε ασίστ με 8 (τον ακολουθεί ο Ποντένσε και ο Μπίσεσβαρ με 7).

Ολοκληρώνοντας την πέμπτη του σεζόν στον Ολυμπιακό έχει φτάσει τον Βασίλη Καραπιάλη στους all time scorer στην ιστορία του συλλόγου με 66! Είναι μαζί στην 14η θέση στην ιστορία του συλλόγου και θέλει ακόμα 4 γκολ για να ξεπεράσει τον Γιώτη Τσαλουχίδη και να πιάσει στην 12η θέση τον Μάικ Γαλάκο (στα 70).

Το νέο συμβόλαιο και οι μνηστήρες
Δεδομένα Φορτούνης και Ολυμπιακός θα (ξανά;) κάτσουν με το τέλος της σεζόν για να τελειώσουν το θέμα του (νέου) συμβολαίου του. Το ισχύον συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι του 2020, οπότε ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει τον αρχηγό του και τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή να μπει στο τελευταίο χρόνο της συμφωνίας.

Θα τα βρουν οι δύο πλευρές; Εάν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό και να απομένει απλά η τζίφρα του «Φορτού», θα συμβεί. Και ο Ολυμπιακός θέλει και ο Φορτούνης θέλει οπότε μάλλον είναι τυπικό το όποιο ζήτημα.

Ομως υπάρχουν και οι ομάδες που θέλουν τον 26χρονο μέσο. Οι Τούρκοι εδώ κι ένα χρόνο γράφουν για ασφυκτική πίεση προς τον Ολυμπιακό (κυρίως από την Φενέρμπαχτσε), στην Γερμανία δεν τον έχουν ξεχάσει και φυσικά με τη σεζόν που πραγματοποιεί θα προσελκύσει κι άλλες ομάδες.

Είτε μπει, είτε δεν μπει ρήτρα στο νέο συμβόλαιο, οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για να αφήσουν τον αρχηγό του συλλόγου να φύγει. Και έχοντας ως δεδομένο ότι και ο Φορτούνης δεν σκέφτεται να φύγει (για την ώρα τουλάχιστον) δεν θα υπάρχει και η πίεση στον σύλλογο από τον παίκτη (όπως έγινε για παράδειγμα στις πωλήσεις των Μήτρογλου, Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς όταν και τους προσφέρθηκαν μυθικά συμβόλαια από Φούλαμ, Κίνα και Κρίσταλ Πάλας αντίστοιχα).

Φυσικά δεν μπορούμε ν' αποκλείσουμε μια τέτοια πιθανότητα. Δηλαδή να υπάρξει σύλλογος που θα καλύπτει οικονομικά τον Ολυμπιακό και φυσικά θα εκτοξεύσει τις ετήσιες απολαβές του Φορτούνη (είναι λίγο πάνω από το εκατομμύριο τώρα). Για την ώρα δεν προκύπτει ομάδα που μπορεί να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Εάν υπάρξει; Μάλλον η πώληση θα είναι μονόδρομος.

Ομως για την ώρα αυτό που θα πάρει σειρά είναι το νέο συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη το οποίο θα είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα