Ολυμπιακός - Βόλος 5-0

Ευνόητο είναι να αντιληφθεί κάποιος πως ο βαθμός δυσκολίας ενός αγώνα κόντρα στον Βόλο και αυτού απέναντι στην Τότεναμ διαφέρει αισθητά. Έτσι, όταν μια τέτοια δοκιμασία για το πρωτάθλημα προηγείται μιας αληθινής δοκιμασίας στο υψηλότερο επίπεδο, οι απαιτήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες: νίκη με καλή εμφάνιση, πολλά γκολ, ροτέισον, χωρίς τραυματισμούς κι απρόοπτα. Το 5-0 απέναντι στους Θεσσαλούς βάζει «τικ» σε όλα τα κουτάκια του Πέντρο Μαρτίνς, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 3Χ3 στη Super League 1 και να πιάνει «κορυφή» στη βαθμολογία με εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων (7-0).
Ο Πέντρο Μαρτίνς δεν άλλαξε σχήμα, κάτι που ούτως ή άλλως δεν κάνει, αλλά πρόσωπα, δίνοντας «ανάσες» στους διεθνείς Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Μασούρα ενόψει Τότεναμ, με τους Κούτρη, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς να παίρνουν τις θέσεις τους.
Η ενδεκάδα της ομάδας μας για το ματς κόντρα στο Βόλο ΝΠΣ! / The line-up for today's match against Volos FC! #Οlympiacos #Slgr #OLYVOL #LineUp pic.twitter.com/4zl1xkXT9Y
— Olympiacos FC (@olympiacosfc) September 14, 2019
Απ’ την πλευρά του ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-1-4-1 και τους Γκαραβέλη, Λύρατζη, Διαμαντή, Δημόπουλο και Φεράρι στην άμυνα, τον Τσοκάνη μπροστά τους και τους Ζοάο, Μπαλογιάννη, Μουνίθ και Μυστακίδη πίσω από τον προωθημένο Γέντρισεκ.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΗΡΕΜΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες, που βρήκαν ό,τι έψαχναν για μια βραδιά χωρίς… δράματα πριν το σπουδαίο παιχνίδι με τα «σπιρούνια». Μόλις στο 12’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ που παραχώρησε ο Γκαραβέλης σε εντυπωσιακό σουτ του ίδιου και ο Γκιλιέρμε σκόραρε για ακόμα μια φορά με κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο.
Η κατοχή της μπάλας (71%) συνέπιπτε απόλυτα με τον έλεγχο του ρυθμού από πλευράς «ερυθρόλευκων», παρότι ο Βόλος φάνηκε επικίνδυνος στο γρήγορο τρανζίσιον, κυρίως από αριστερά με τον Φεράρι. Σημαντικότερη ήταν η φάση του 25’, όταν ο Ραντζέλοβιτς έκανε λανθασμένη πάσα πίσω στον Ελαμπντελαουί, ωστόσο ο Αργεντινός μπακ έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε για τον Γέντρισεκ, με τον Μεριά να διώχνει έγκαιρα και σωτήρια για τον Ολυμπιακό.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα εξαντλήθηκαν και οι καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, με ένα σουτ του Γκιλιέρμε πάνω από το δοκάρι και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του μέτριου Ραντζέλοβιτς από δεξιά. Συνολικά ο ρυθμός δεν ήταν καλός και το θέαμα μέτριο για τους θεατές.
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Η αναζήτηση του δεύτερο γκολ, που θα απλοποιούσε τα πάντα για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση στην επανάληψη. Ούτε ο Καμαρά, ούτε, σε μικρότερο βαθμό, ο Γκιλιέρμε, μπορούσαν να προωθήσουν εύστοχα και γρήγορα το παιχνίδι στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ ο Ραντζέλοβιτς σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο 64’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Ελ Αραμπί και τον Ποντένσε στα αριστερά του, αλλά έκανε κάκιστο γύρισμα μέσα από την περιοχή.
Το… αγχολυτικό πρόσέφερε για ακόμα μια φορά ο Ελ Αραμπί, που δεν συγχώρεσε την αδράνεια των αμυντικών του Βόλου στον 72’. Ο Κούτρης γύρισε όμορφα από αριστερά, ο Βαλμπουενά με τακουνάκι πάσαρε στον Μαροκινό κι εκείνος με κοντινό πλασέ πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του στη Super League 1, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.
«ΖΕΣΤΟΙ» ΓΚΕΡΕΡΟ, ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΝΤΑΡΑ»
Έκτοτε ο Πορτογάλος τεχνικός μπορούσε να δοκιμάσει ό,τι περνούσε απ’ το κεφάλι του ως σκέψη ενόψει Τότεναμ, ενώ ο καταβεβλημένος Βόλος ουσιαστικά «παραδόθηκε», δίχως να αποφύγει τελικά τη βαριά ήττα. Ο Γκερέρο πέρασε στο παιχνίδι στο 74’ και λίγο αργότερα (79’) ευτύχησε να σκοράρει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με ωραία κίνηση και σουτ μέσα απ’ την περιοχή, μετά την πάσα του Ποντένσε.
Λίγο αργότερα (84’) ήρθε ο Βαλμπουενά με εύστοχο πέναλτι, αφού ο Πορτογάλος εξτρέμ ανατράπηκε από τον Λύρατζη, στη φάση της αποβολής του Έλληνα αμυντικού. Το γκολ του Γάλλου, δεύτερο στη Super League 1 και μάλιστα συνεχόμενο με τον ίδιο τρόπο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Σουντανί, που μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει μετά την πάσα του εξαιρετικού Κούτρη για το τελικό 5-0, που ξεσήκωσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού στις κερκίδες και άνοιξε την… όρεξη ενόψει Τότεναμ.
MVP: Ποντένσε και Βαλμπουενά μοιράζονται τον «τίτλο», έχοντας μια και δυο ασίστ αντίστοιχα, ένα κερδισμένο πέναλτι και συνολικά συνεχή κίνηση και δημιουργία. Οι δυο τους ήταν για ακόμη μια φορά καταλυτικοί για την απόδοση της ομάδας τους, που παρήγαγε 15 τελικές και κυριάρχησε στο γήπεδο.
Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί για ακόμα μια φορά φώναξε «παρών» στο… ραντεβού με το γκολ, απλοποιώντας την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους» με το 2-0. Δίχως να απειλήσει πολλές φορές, όταν χρειάστηκε ο Μαροκινός φορ έκανε τη δουλειά του.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μαξ πέρασε στο παιχνίδι για να «φρεσκάρει» τον άξονα του Βόλου, όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του.
Η «γκέλα»: Στο 64’ ο Ραντζέλοβιτς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι, όμως λύγισε από την πολλή σκέψη και τελικά τα έκανε όλα λάθος. Δεν χρεώθηκε την πιο εύκολη ασίστ που θα μπορούσε και άφησε τον Μαρτίνς με παράπονα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη φάση, αλλά συνολικά για την απόδοσή του στο παιχνίδι.
Το «στραγάλι»: Παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις για τον Φωτιάδη, σωστή η υπόδειξή του για πέναλτι εις βάρος του Λύρατζη στον Ποντένσε.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Επαγγελματική νίκη που στο τέλος πήρε έκταση και «χρώμα» πέτυχε ο Ολυμπιακός, που πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Ξεκουράζοντας βασικούς, δίνοντας χρόνο σε παίκτες που τώρα μπαίνουν στο ροτέισον, όπως ο Μπενζιά και σκοράροντας αρκετά, οι Πειραιώτες έζησαν ένα ιδανικό βράδυ πριν από μια μεγάλη «μάχη».
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Γκιλιέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο)
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιάτ), Γέντρισεκ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ενδεκάδα Ολυμπιακού: Η υποψηφιότητα των Κοστίνια και Ορτα για βασικοί στο ιστορικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ
- Σενγκέλια: «Πολύ δύσκολο το παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» (vid)
- Ολυμπιακός: Μόνο ηλεκτρονικά την Κυριακή η διάθεση της επετειακής φανέλας μετά την εξάντλησή της στο Redstore
millionaire
Καμία αναφορά στις 2 κίτρινες χωρίς αποβολή???
6lvlHacker
Την πρώτη υποτιθέμενη κίτρινη που λες την είχε δεχτεί ο Μουνίθ για διαμαρτυρία για να την πάρει ο Ομαρ, απλά η NOVA την είχε κατοχυρώσει λάθος.
Stargazer7
Ευκολο 5-0 χωρις να φορτσαρει καθολου η ομαδα.. Ενα καλο 12λεπτο και το 1-0 εγινε 5-0. Καθολου ασχημα. Καλο και οτι δεν υπηρξε τραυματισμος, αν και τα δρεπανακια του Βολου το προσπαθησαν, ειδικα με Βαλμπουενα, αλλα δε πειραζει. Την Τεταρτη ειναι το μεγαλο παιχνιδι, εκει πρεπει να ειμαστε καλοι, χτες απλα επαγγελματιες.. Μπραβο στον Μαρτινς γιατι διατηρει την ψυχολογια κομμενων απ την Ευρωπη παικτων, σε υψηλα επιπεδα. Ειδικα ο Κουτρης μετα το εμφανες ξενερωμα των πρωτων λεπτων, για μενα ηταν απ τους καλυτερους.. Αραμπι και Γκερερο αψογοι, Σουντανι ανεβαινει, ο Γκιγιερμε ειναι αγαπη, Μερια αδυναμια, Σισε καλος αλλα επιπολαιος. Αυτα, καλη Κυριακη και παμε για δυνατο ξεκινημα την Τεταρτη!!
fedec7
Οι ασίστ γκολ του Βαλμπουενα από κορνερ (καμία σχέση με τις καμινάδες του Φορτουνη) μέχρι τώρα καμουφλάρουν πολλά από τα προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι που έχουμε...τα 5 γκολ χθες αδικούν κάπως τον Βόλο που είναι καλή ομάδα ... Ο Ποντενσε δεν είναι παίκτης των 7 εκατομ... Δεν ξερει να πασάρει σωστά δεν ξέρει να σουτάρει... Ο Ελ Αραμπι είναι πολύ αργος... Και αυτός ο Ομάρ σέρνεται εδώ και καιρό... πολλες λάθος τοποθετήσεις του στην άμυνα πάλι και επιθετικά άφαντος σε αντίθεση με τον αδικημένο Κουτρη.
Tuxedomoon
Ωραία βρήκαμε νέο διακύβευμα πλέον εδώ στην Θεσσαλονίκη. Ο Ομάρ πήρε δυο κάρτες και δεν αποβλήθηκε. Ένσταση και κατακύρωση του αγώνα στον Βόλο η αλλιώς ΠΑΟΚ Β. Έχουν τόσο ζαλιστεί από την εικόνα του θρύλου που ανακαλύπτουν νέες συνομωσίες εδώ πάνω ως μας έχουν συνηθίσει χρονια τώρα χωρίς έστω λίγο να το ψάξουν ποιος πήρε κάρτα. Η διασκέδαση μας πλέον ανέβηκε επίπεδο.
leva357
απλά τα πράματα έχουν αντοχή θα πάρουμε αποτέλεσμα η Τότεναμ δεν είναι Μπαρτσελόνα από τεχνική.. δεν έχουν αντοχή θα μας φέρει το ένα και το άλλο..
iosifpet66
Η ... λευκη αυτη εμφανιση μ αρεσει περισσοτερο απ ολες ... γιατι και το στυλ ... μετραει ... παμε θρυλε ... παντου ...
sakis 777
Απίστευτο πόσες χαμένες ευκαιρίες. Πρέπει να το δουλέψουνε επείγον. Θα έρθουν Ομάδες που αυτές η χαμένες ευκαιρίες θα κρίνουν την πορεία.
thelegendd7
Πόσα ήθελες να βάλουμε ρε φίλε 10;
Rick Grimes
Ο Βόλος πήρε αυτό που του άξιζε.