Bόμβα: Εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!

Δημήτρης Τομαράς
Bόμβα: Εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!

bet365

«Μπαμ» στα θεμέλια της Σούπερ Λίγκας! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές

Στον «αέρα» είναι πλέον το πρωτάθλημα, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Πιο συγκεκριμένα με ψήφους 4-1 αποφάνθηκε πως υπάρχει παράβαση για το αδίκημα της πολυιδιοκτησίας και του μετοχολογίου αντίστοιχα και με ψήφους 3-2 εισηγήθηκε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα. Στο 4-1 της ψηφοφορίας επί των αδικημάτων μειοψήφησε ο Κώστας Μανταίος, μέλος της ΕΕΑ τονίζοντας ότι δεν είχε επαρκή ενημέρωση και στο 3-2 ένα από τα μέλη που δεν ψήφισαν υπέρ ήταν η Μαρούπα, με την επισήμανση ότι συμφωνεί ότι έχουν τελεστεί οι παραβάσεις αλλά διαφωνεί στο θέμα των ποινών και των υποβιβασμών, εάν δεν ελεγχθούν παρόμοιες ή έστω ανάλογες περιπτώσεις. Η συνεδρίαση που είχε και εντάσεις αλλά & διαφωνίες ξεκίνησε (την συζήτηση επί των δύο υποθέσεων, μία του μετοχολογίου της Ξάνθης και την άλλη για πολυϊδιοκτησία Ξάνθης - ΠΑΟΚ) στις 12 το μεσημέρι και τελείωσε γύρω στις 5.30 το απόγευμα. Το 4-1 να διευκρινιστεί ξανά πως είχε να κάνει με τις παραβάσεις και τα αδικήματα και το 3-2 επί των ποινών των δύο ομάδων.

Κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης ψήφισαν οι Τζουλάκης (πρόεδρος), Φαραντούρης & Αρκούδης στο 3-2. Υπέρ ψήφισαν οι Δερδεμέζης και Μαρούπα.

Πλέον η συνέχεια θα δοθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Superleague που θα κληθεί να πάρει την πρωτοβάθμια απόφαση (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει δεκτό το πόρισμα της ΕΕΑ που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα), ενώ σε δεύτερο στάδιο οι ομάδες μπορούν να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μετά εφόσον το επιθυμούν οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να προσφύγουν στο CAS. Μέχρις ότου υπάρξει απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της Λίγκας τα ματς θα εξακολουθήσουν να ορίζονται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα