Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0

Φώτης Καρακούσης
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0

bet365

Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο πρώτο φιλικό της σεζόν, καθώς ο Θεοδωράκης απέκρουσε το πέναλτι (και το σουτ- ριμπάουντ!) του Σφιντέρσκι στο 90'. Από δύο καλές ευκαιρίες οι δυο ομάδες, ντεμπούτο γισ Σβαμπ και Σόλομον και επιστροφή του άτυχου Βέρνμπλουμ στον αγωνιστικό χώρο μετά από 20 μήνες!

Όταν πριν τρεις βδομάδες έδινες τα τελευταία σου παιχνίδια για το περσινό πρωτάθλημα, είναι λογικό να μην έχεις προλάβει να βρεις ρυθμό στο ξεκίνημα της επόμενης προετοιμασίας. Αυτό ακριβώς είδαμε και στο Πανθεσσαλικό και στο ματς του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες και των δύο ομάδων, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, στο δεύτερο λίγο οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβηκαν, έχασαν πέναλτι στις καθυστερήσεις, με το 0-0 να παραμένει ως το τέλος.

Μένει η επιστροφή του Βέρνμπλουμ

Όπως είναι λογικό τα φιλικά, πόσο μάλλον το πρώτο, είναι μόνο για τους προπονητές που θέλουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Αφήνοντας το αγωνιστικό κομμάτι, το σημαντικό στην αναμέτρηση αυτή ήταν η επιστροφή του Βέρνμπλουμ μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Ο Σουηδός αμυντικός μέσος έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε να έχει αφήσει πίσω του το θέμα με τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ξεκίνησαν οι Σόλομον και Σβαμπ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν έχοντας από μία μεταγραφή στην ενδεκάδα τους. Για τον Ατρόμητο έπαιξε ο Σόλομον και για τον ΠΑΟΚ ο Σβαμπ. Συγκεκριμένα οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν με 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μανδάς, οι Στρούγγης, Ρισβάνης και Γούτας κεντρικοί αμυντικοί, Γκάλο δεξί φουλ μπακ, Κιβρακίδης αριστερό φουλ μπακ, Σόλομον και Μπουσούλατζιτς στο κέντρο και Ραμπέλο και Γιακουμάκης λίγο πίσω από τον Μανούσο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και στο σύστημα 3-4-3, την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Μιχάι. Οι Λημνιός και Γιαννούλης ήταν δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες με τους Ελ Καντουρί και Σβαμπ στο κέντρο. Τέλος την επιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Τζόλης, Ζαμπά και Άκπομ.

Μόλις μία φάση στο πρώτο και αυτή δοκάρι

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο το παιχνίδι συνολικά ήταν κακό και ειδικά το πρώτο ημίχρονο πολύ κακό. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσα να βρουν ρυθμό, δεν έκαναν καμία φάση και φάνηκε σαν να είχαν το μυαλό στις διακοπές που φέτος δεν έκαναν κιόλας. Για την ακρίβεια είχαμε μόνο μία ευκαιρία και αυτή από τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα στο 15' ο Ραμπέλο έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Αυτό είχαμε στο πρώτο μέρος, τίποτα άλλο...

Με νέα ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και έχασες ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολλές αλλαγές. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με νέα ενδεκάδα και συγκεκριμένα έπαιξαν οι: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Διαμαντής, Μάτος, Τσαούσης, Βέρνμπλουμ, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Κούτσιας και Σφιντέρσκι., ενώ για τον Ατρόμητο μπήκαν οι Θεοδώρακης αντί του Μανδά, Βέλλιος αντί Μανούσου, Τριμάτης, αντί Ραμπέλο, Κωτσόπουλος, αντί Γιακουμάκη.

Μετά το αρχικό ξεκίνημα που δεν είχε ρυθμό, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και μετά το 70' πίεσε για το γκολ τον Ατρόμητο χωρίς να τα καταφέρει, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες όπως την κεφαλιά του Μάτος που αστόχησε σε άδειο τέρμα από τα πλάγια.

Διπλή απόκρουση στο πέναλτι για Θεοδωράκη

Και έτσι φτάσαμε στο 90' που είχαμε και την πιο σημαντική φάση στο ματς. Ο Μπίσεβαρ έκανε το σουτ, ο Γούτας έδιωξε με το χέρι και ο διαιτητής σωστά έδωσε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σφιντέρσκι με τον Θεοδωράκη να τον σταματά. Ο Πολωνός πήρε το ριμπάουντ αλλά το δεύτερο πλασέ του ήταν τραγικό, καθώς έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ατρομήτου με το 0-0 να παραμένει.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς (46' Θεοδωράκης), Γούτας, Στρούγγης, Ρισβάνης (Ζάννης 90'), Κιβρακίδης (66' Αθανασίου), Γκάλο (66' Νταβιώτης), Μπουσούλατζιτς (46' Ούμπιδες), Γιακουμάκης (46' Κωτσόπουλος), Σόλομον (46' Νάτσος), Ραμπέλο (Τριμάτης), Μανούσος (46' Βέλλιος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Λημνιός, Τζόλης, Ζαμπά, Άκπομ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Διαμαντής, Τσαούσης (Μπαλογιάννης 70'), Βέρνμπλουμ, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Κούτσιας, Σφιντέρσκι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα