Παναθηναϊκός: Η... κρυάδα, τα γκολ και η σταθερότητα του Ξενόπουλου

Παναθηναϊκός: Η... κρυάδα, τα γκολ και η σταθερότητα του Ξενόπουλου

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Η... κρυάδα, τα γκολ και η σταθερότητα του Ξενόπουλου

bet365

Ήθελε τον χρόνο του μέχρι να πατήσει πιο σταθερά και γερά στο χορτάρι της Τούμπας. Δέχθηκε, μεν δυο γκολ, όμως, ο 22χρονος Βασίλης Ξενόπουλος τις δικές του ευθύνες κάτω απ' τα δοκάρια τις ανέλαβε.

Ο νεαρός πορτιέρε, όπως ακριβώς και ο Σωκράτης Διούδης αλλά και ο Νικόλας Χριστογεώργος που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ, είχαν κάνει το καθιερωμένο ζέσταμα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον «δικέφαλο του βορρά». Μόλις ο βασικός πορτιέρε του «τριφυλλιού» αισθάνθηκε τις πολύ έντονες ενοχλήσεις στη μέση, σε ένα πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος εδώ και καιρό, ο Βασίλης Ξενόπουλος ενημερώθηκε πως παίρνει τη φανέλα του βασικού και ρίχνεται στην μάχη.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας παίρνει την... κρυάδα, βάζει την γκρίζα φανέλα του γκολκίπερ, φοράει και τα γάντια του και μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο φυσικά και με την ώθηση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, παίρνει τη θέση του στην εστία.

Η φάση που τον έβαλε στο κλίμα

Έχοντας ήδη δεχθεί το γκολ, στο οποίο η μπάλα περνάει πολύ πάνω από το κορμί του έχοντας μείνει στο δοκάρι του για να παρακολουθεί τη φάση που εξελισσόταν από αριστερά και ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά εκεί όπου η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν αντέδρασε, ήρθε η φάση που τον... τόνωσε.

Ο Ξενόπουλος είδε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου τον Αϊτόρ να σκοράρει στο 16' και δυο λεπτά αργότερα ο Πούγγουρας χάνει παντελώς τον Σφιντέρσκι, το σουτ του οποίου καταφέρνει να διώξει ο νεαρός τερματοφύλακας μένοντας στο κέντρο, τη στιγμή που ο φορ του ΠΑΟΚ είχε γύρω του τέσσερις «πράσινους». Λίγο μετά το ημίωρο καταφέρνει να μπλοκάρει σταθερά ένα γέμισμα από δεξιά και εκεί η γλώσσα του σώματός του ήταν τέτοια που έδειχνε πως πλέον... είχε ζεσταθεί.

Η προβολή του Σφιντέρσκι και η κεφαλιά του Βιεϊρίνια

Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό αν ο ΠΑΟΚ πριν την ανάπαυλα είχε βρει δεύτερο γκολ και είχε την άνεση και την αυτοπεποίθηση σε ολόκλήρο το δεύτερο 45λεπτο. Ο Βασίλης Ξενόπουλος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, στο 43', πέφτει έχοντας ελέγξει την φάση, για να διώξει την προβολή του Σφιντέρσκι από την μπαλιά που ούτε ο Χουάνκαρ σταμάτησε, ούτε ο Πούγγουρας πρόλαβε προ του επιθετικού του «δικεφάλου».

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να εφαρμόζει τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων στο πρώτο δοκάρι, όπως ακριβώς ανέφερε και ο νεαρός πορτιέρε του Παναθηναϊκού πως είχαν μελετήσει από τον αντίπαλό τους, ο Βιεϊρίνια παίρνει κεφαλιά στο 56' και ο Ξενόπουλος είναι εκεί που πρέπει. Και στο γκολ που δέχεται για το 2-1, ο Πούγγουρας συμμετέχει δίχως δράση, ο Σάντσες και λόγω ύψους δεν καταφέρνει να διώξει και ο Ίνγκασον με τη φόρα που είχε παίρνει την κεφαλιά...

Ρεαλιστικά, θετικό πρόσημο

Το ματς στο οποίο κλήθηκε να είναι έτοιμος για να παίξει και να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού, ο τρόπος που έγινε αυτό ελάχιστα λεπτά πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ λόγω των ενοχλήσεων του Διούδη και με δεδομένο πως δεν έχει παιχνίδια, ο Ξενόπουλος ανταποκρίθηκε στην περίσταση.

Η εμφάνισή του συνδυάστηκε με ήττα και μάλιστα εκείνος μάζεψε δυο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, ωστόσο, ρεαλιστικά η εικόνα του ήταν τέτοια που δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για αρνητική επίδοση ή έλλειψη εμπιστοσύνης για τον άνθρωπο που υπερασπίστηκε τα καρέ των «πράσινων»...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα