Αργύρης Καμπετσής: Τώρα είναι η στιγμή του στον Παναθηναϊκό!

Αργύρης Καμπετσής: Τώρα είναι η στιγμή του στον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Αργύρης Καμπετσής: Τώρα είναι η στιγμή του στον Παναθηναϊκό!

bet365

Από την ναφθαλίνη, στην ενδεκάδα! Από κομπάρσος, πρωταγωνιστής, από την πόρτα της εξόδου προς νέο συμβόλαιο! Ο Αργύρης Καμπετσής σκοράρει και επιβεβαιώνει τις προσδοκίες που τον συνόδευαν από παιδί μικρό!

18 Μαρτίου 2017. Κορωπί, προπονητικό κέντρο Παναθηναϊκού. Αιώνιο ντέρμπι που κρίνει τον πρωταθλητή στην Σούπερ Λιγκ Κ20. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει 3-1 με δύο δικά του γκολ και θα σφραγίσει τον τίτλο και παράλληλα θα επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά το ταλέντο και την τεράστια προοπτική του. Έναν χρόνο αργότερα θα επιστρέψει στον... τόπο του εγκλήματος. Όχι με τα αγαπημένα του-τότε- ερυθρόλευκα αλλά για να φορέσει την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι και να κάνει πράξη αυτό για το οποίο πίστευε και ήταν έτοιμος. Να παίξει. Σε επαγγελματικό επίπεδο. Εξάλλου, στις ομάδες Νέων το είχε τερματίσει! Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη στην ηλικιακή του κατηγορία, χατ τρικ στο Youth Champions League με την φανέλα της Ντόρντμουντ.

27 Ιανουαρίου 2021. Για πρώτη φορά θα ξεκινήσει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, βασικός. Θα σκοράρει για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, θα συνδεθεί και πάλι με το αντίπαλο πλεκτό. Από την πόρτα της εξόδου στο τέλος του Αυγούστου, πρωταγωνιστής και έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό!

Η στιγμή του Αργυρή Καμπετσή, μπορεί να άργησε αλλά έφτασε. Τώρα έφτασε η ώρα να δικαιώσει τις προσδοκίες, που από παιδί μικρό, ήταν πάντοτε μεγάλες...

Ταλέντο που έλαμπε από μακριά

Από νηπιακή ηλικία φαινόταν. Το ταλέντο του έλαμπε από μακριά. Στον Άρη Πετρούπολης. Ο Τόνι Σαβέφκσι, τότε επικεφαλής των ακαδημιών της ΑΕΚ, θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Δεν θα μείνει πολύ στην Ένωση. Ως πιτσιρικάς ήθελε να παίξει στην ομάδα που έμαθε να υποστηρίζει από τους γονείς του. Για εννιά χρόνια θα φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού. Θα ξεχωρίσει με το... καλημέρα και όταν θα φτάσει σε εφηβική ηλικία θα θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Σε ένα τουρνουά στην Παλλήνη τα είχα πάει πολύ καλά. Τότε, με πλησίασε ο κύριος Σαβέφσκι», θυμάται σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr! «Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν ήθελα να πάω για προπονήσεις με την ΑΕΚ. Το δεύτερο, τι ομάδα είμαι. Να σου πω την αλήθεια, αν με ρωτούσες πριν λίγα χρόνια ποτέ δεν θα εκτιμούσα ότι θα μπορούσα να έχω τέτοια εξέλιξη», αναγνωρίζει. «Όταν αποφάσισα, όμως, να θυσιάσω το σχολείο για το ποδόσφαιρο, δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Δεν υπήρχε επιστροφή».

Από το να σταματήσει το ποδόσφαιρο... wonderkid στην Ντόρντμουντ!

Στον Ολυμπιακό θα κάνει... παπάδες. Θα πάρει τίτλους, θα φορτώσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και το 2017 θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη στην ηλικία του. H διαδρομή, όμως, δεν ήταν εύκολη. Έφτασε μια ανάσα από το να παρατήσει. Στα 15 του. Όταν δεν ήταν βασικός.

«Κάποια στιγμή όταν ήμουν 14-15 ετών δεν έπαιζα. Ένιωθα ότι δεν με υπολογίζουν και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω. Πριν πάρω την απόφαση για το αν θα συνεχίσω ή όχι μίλησα με τον κύριο Στορκ (σ.σ. τότε υπεύθυνος των ακαδημιών) και με καθησύχασε. Με διαβεβαίωσε ότι οι συμμετοχές θα έρθουν»!

Ως παίκτης της Κ20 του Ολυμπιακού θα οδηγήσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα και το καλοκαίρι του 2017 η ανανέωσή του θα γίνει σίριαλ. Ήθελε να παίξει στην πρώτη ομάδα. Αυτή η βιασύνη θα τον ακολουθεί και τα επόμενα χρόνια, μια βιασύνη στηριζόμενη στην πίστη που έχει στις ικανότητές του.

«Περίμενα τον Ολυμπιακό και το μοναδικό πράγμα που ζήτησα ήταν να λάβω μέρος στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και αν αποδείξω ότι το αξίζω να πάρω χρόνο συμμετοχής στο Κύπελλο. Δεν είχα πρόβλημα να συνεχίσω στην U20, αλλά η προετοιμασία ήταν πολύ σημαντική για εμένα. Ήξερα ότι μπορώ να κερδίσω μία θέση στην πρώτη ομάδα».

Θα αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό και θα κάνει το επόμενο βήμα, το μεγάλο. Μπορούσια Ντόρντμουντ. Ένας τεράστιος γερμανικός σύλλογος με έφεση στην ανάδειξη ταλέντων.

Πως εξηγούσε ο ίδιος την απόφασή του;

«Μου είπαν ότι έχουν διετές πλάνο για μένα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να μου εγγυηθεί χρόνο συμμετοχής. Πιστεύω ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει περισσότερο, ενώ και σαν όνομα η Ντόρτμουντ με τράβηξε περισσότερο»

Η ζωή στην Γερμανία

Στην Βεστφαλία η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη. Ευτυχώς για τον ίδιο είχε δίπλα του, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους γονείς του από ένα σημείο και έπειτα. «Ήρθα μόνος μου, έμενα σε ξενοδοχείο, δεν ήξερα τη γλώσσα...Όλα, όμως, πήγαν καλά, καθώς από την ομάδα μου συμπεριφέρθηκαν άψογα, όπως και οι παίκτες. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα προσαρμογής στο σύλλογο.Όταν η προετοιμασία ολοκληρώθηκε η αποδοχή ήταν καθολική. Οι συμπαίκτες του ήδη άκουγαν ελληνικά τραγούδια στα αποδυτήρια! «Όχι μόνο αυτό. Χόρευαν κιόλας! Η σκηνή δεν περιγράφεται».

Θα αγωνιστεί στην ομάδα Νέων του συλλόγου, με σημείο αναφοράς το χατ τρικ στο Youth League με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ! Κάτι του έλειπε, όμως. Αυτό που ανέφερε σε κάθε ευκαιρία. Ποδόσφαιρο μακριά από τον κόσμο των ακαδημιών. Δράση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στα δύσκολα, εκεί που η μπάλα καίει.

Λίγους μήνες πριν την νέα μεταγραφή, έλεγε δημόσια πως:

᾽᾽Θέλω να παίζω, όμως έχοντας δει πώς είναι στις μικρές κατηγορίες, θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις και ψηλότερα. Από τη στιγμή που ο Ζέρα για παράδειγμα δόθηκε δανεικός σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας, γιατί να μην τα καταφέρω και εγώ;᾽᾽

Οι πραγματικές ευκαιρίες

Το καλοκαίρι του 2018 εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός. Το Τριφύλλι έχει απαγόρευση μεταγραφών και μπορεί να αποκτήσει μόνο Έλληνες κάτω των 23 και έναν ξένο ή γηγενή πάνω από τα 23. Ο, τότε τεχνικός διευθυντής, του Τριφυλλιού, Νίκος Νταμπίζας θα τον πείσει να αφήσει την Βεστφαλία για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Σε πρώτη ανάγνωση η απόφαση δεν είχε λογική, όμως, ο Νταμπίζας και ο Παναθηναϊκός έδιναν στον Καμπετσή αυτό που ήθελε. Λεπτά συμμετοχής, αγώνες, στο αντρικό επίπεδο.

Ο 19χρονος, τότε, Αργύρης δεν το σκέφτηκε λεπτό. Ήθελε να παίξει.

Στην πρώτη του διετία στους πράσινους, θα πάρει ευκαιρίες αλλά όχι με συχνότητα. Θα παίζει κυρίως ως αλλαγή. Ρυθμό και αυτοπεποίθηση δεν θα μπορέσει να βρει.

Τα είχε ανάγκη, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Το καλοκαίρι του 2020 θα κάνει μία εξαιρετική προετοιμασία. Ο Ρόκα και ο Πογιάτος θα τον πετάξουν εκτός ομάδας επειδή ψαχνόταν να φύγει, ώστε να μπορέσει να παίξει. Να μην παραμείνει στάσιμος πίσω από Καρλίτος και Μακέντα. Οι Ισπανοί έφυγαν, ο Μπόλονι ήρθε και η καριέρα του Καμπετσή αρχίζει να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες. Για πρώτη φορά στην πράσινη παρουσία του έπαιξε σε τρία σερί ματς στο πρωτάθλημα στην κανονική του διάρκεια. Τρία γκολ ως ενδεκαδάτος και μία ασίστ ως αλλαγή. Ξανά στο προσκήνιο, πρόταση για νέο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και μια καινούρια σελίδα ανοίγει!

Η μαγική λέξη: Υπομονή

Ξέχωρα από τον τρόπο που τον διαχειρίστηκε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός, ο διεθνής φορ ίσως να αδίκησε και τον εαυτό του. Αυτή η βιασύνη, η ανυπομονησία, η... τρέλα να γίνει βασικός, να λάμψει, να πρωταγωνιστήσει να τον πήγαν πίσω, να μην τον άφησαν να έχει την σωστή νοοτροπία. Σε αυτές τις ηλικίες εκτός από το ταλέντο, μετρά η πνευματική ετοιμότητα και η διαχείριση των δύσκολων στιγμών.

Η πορεία από τον Ολυμπιακό στην Γερμανία και από εκεί στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύουν το πόσο πολύ ήθελε ο Καμπετσής να βρει τον χώρο και τον χρόνο να βγάλει στο χορτάρι αυτά που εκείνος πιστεύει ότι μπορεί.

Έστω και με καθυστέρηση, φαίνεται πως το ταλέντο του θα λάμψει στο Τριφύλλι. Αρκεί τώρα που ήρθε η στιγμή του, να βρει την μαγική λέξη: Υπομονή. Υπομονή και ισορροπία...

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα