H δικαίωση του ΠΑΟΚ και το σκεπτικό της ομόφωνης αθώωσης

Σταύρος Σουντουλίδης
H δικαίωση του ΠΑΟΚ και το σκεπτικό της ομόφωνης αθώωσης

bet365

Το σκεπτικό των 106 σελίδων της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και η επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση αθώωσης των «ασπρόμαυρων»

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ένας δικαστικός αγώνας, που κράτησε για περισσότερο από ένα χρόνο, οδήγησε στην σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και στη δικαίωση των θέσεων που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στο σκεπτικό των 106 σελίδων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι οι τρεις τακτικοί δικαστές δέχθηκαν την επιχειρηματολογία των «ασπρόμαυρων» και τα όσα υποστήριξαν στην προ δύο μηνών ακροαματική διαδικασία οι νομικοί του «Δικεφάλου», κ.κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης, Λάμπρος Μπίρδας, αλλά και όλοι όσοι εκπροσώπησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, οι δικαστές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην σχέση μεταξύ της ΠΑΕ Ξάνθης και της εταιρείας Vialand, που εμφανίζεται να είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Le Challet στα Πηγάδια.

Αποδείχθηκε ότι δεν προκύπτει καμία σχέση εξάρτησης και επιρροής μεταξύ των δύο εταιριών γι’ αυτό το λόγο οι τρεις τακτικοί δικαστές, με ομόφωνη απόφαση τους, δεν προχώρησαν σε περαιτέρω λεπτομέρειες για άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Ουσιαστικά, λοιπόν, η φερόμενη υπόθεση πολυιδιοκτησίας άρχισε και έκλεισε εκεί.

Όπως σημείωσε ο γνωστός νομικός, Νίκος Λαγαρίας, μιλώντας στο Metropolis 95.5, στο σκεπτικό της απόφασης υπάρχει μια παράγραφος στην οποία αποφαίνεται ότι «ο ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέος ως υπαίτιος για την παράβαση του άρθρου 69 παράγραφος 9 και σύμφωνα με τα αναφερόμενα της απόφαση της ΕΕΑ. Δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Το λέει πολύ καθαρά».

Επίσης, όπως συμπλήρωσε ο κ. Λαγαρίας, στο σκεπτικό σημειώνεται «ότι δεν ήταν δεσμευτική η απόφαση της ΕΕΑ και η Επιτροπή Εφέσεων συμπληρώνει ότι ήταν και αβάσιμη», γι’ αυτό όπως πρόσθεσε: «είναι μια πεντακάθαρη απαλλαγή του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχουν αμφιβολίες και αστερίσκοι. Μόνο καθαρές κουβέντες. Η ιστορία τελείωσε».

Διαβάστε επίσης:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα