ΠΑΟΚ: Ο Στέφαν Σβαμπ θέλει να γίνει ένας πετυχημένος αθλητικός διευθυντής

ΠΑΟΚ: Ο Στέφαν Σβαμπ θέλει να γίνει ένας πετυχημένος αθλητικός διευθυντής

bet365

Ο Αυστριακός μέσος του ΠΑΟΚ έχει καθίσει στα… θρανία προκειμένου να ολοκληρώσει τα μαθήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Αθλητισμό στο πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ο Στέφαν Σβαμπ φροντίζει για το μέλλον του και το επόμενο βήμα του, μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής καριέρας του. Έτσι, προχωράει και σύντομα θα ολοκληρώσει τα μαθήματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Αθλητισμό, με επιθυμία του να συνεχίσει στο χώρο του ποδοσφαίρου ακολουθώντας καριέρα ως αθλητικός διευθυντής.

Ο 30χρονος μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε στην ιστοσελίδα «laola1», για τις σκέψεις που κάνει για το μέλλον του, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή του στο χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο.

«Η μελέτη σου δίνει πολλές ευκαιρίες, αλλά ο στόχος μου είναι να κάνω κάτι διοικητικό ή οργανωτικό στο ποδόσφαιρο. Φυσικά, η δουλειά του αθλητικού διευθυντή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μια δουλειά που μου αρέσει. Αλλά μπορώ επίσης να φανταστώ ότι κάποια στιγμή μπορεί να δουλέψω και ως προπονητής.

Το να είσαι σε θέση να κάνεις τα πάντα online είναι πλέον το μεγάλο πλεονέκτημα του μαθήματος ως αθλητής που μπορείς να το κάνεις από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα έρθει στο μέλλον. Θέλω απλώς να είμαι ανοιχτός στο να είμαι σε θέση να πάω και προς τις δύο κατευθύνσεις και να μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή εάν δεν είναι πλέον διασκεδαστικό για μένα ή θέλω να κάνω κάτι άλλο.

Γι ‘αυτό δεν θέλω να επικεντρωθώ πλήρως σε ένα κομμάτι. Νομίζω ότι και οι δύο κατευθύνσεις, αυτή του προπονητή και του Αθλητικού Διευθυντή, είναι ιδανικές για μένα. Στην δουλειά ως προπονητής, ωστόσο, είμαι ακόμα στο μηδέν, έως ότου τελειώσω τις σπουδές μου. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Σβαμπ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της χώρας του και όπως λέει «θα ήταν ότι το καλύτερο να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Ραπίντ και να μην υποβιβαστεί η Αντμίρα», καθώς είναι δύο ομάδες από τις οποίες έχει περάσει πριν έρθει στην Ελλάδα.

Πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε δια ζώσης τα μαθήματα στη Βιέννη, αλλά η πανδημία του κορονοϊού και η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ τον υποχρέωσαν να συνεχίσει με online μαθήματα, μάλιστα έχει ολοκληρώσει τις 14 από τις 15 ενότητες και μετά από ένα διάλλειμα το καλοκαίρι ετοιμάζεται να δώσει το φθινόπωρο εξετάσεις για το πρώτο πτυχίο, ενώ όπως υπολογίζει σε 2,5 χρόνια θα έχει ολοκληρώσει και το μεταπτυχιακό του.

Διαβάστε επίσης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα