Ο «καυτός» Ντιγκινί, ο στάσιμος Ιντέγε και ο γνωστός Φετφατζίδης

Ο «καυτός» Ντιγκινί, ο στάσιμος Ιντέγε και ο γνωστός Φετφατζίδης

Ο «καυτός» Ντιγκινί, ο στάσιμος Ιντέγε και ο γνωστός Φετφατζίδης

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τις επιδόσεις των παικτών της επιθετικής γραμμής του περσινού Άρη αλλά και τα πεπραγμένα του φετινού Κριστιάν Λόπεθ στην Καρταχένα.

Είναι μια… συζήτηση που έγινε αρκετές φορές στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και δεδομένης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο Άρης στη μετουσίωση του παιχνιδιού του. Παραμένει εξάλλου μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων, αλλά και λιγότερο αποτελεσματικές. Ο πρόσφατος εντός έδρας αγώνας με τον ΟΦΗ στοιχειοθέτησε το τελευταίο δείγμα καθώς οι «κίτρινοι» είχαν δέκα τελικές προσπάθειες εντός της περιοχής αλλά περιορίστηκαν στο ένα γκολ. Αυτό το πρόβλημα εξελίσσεται σε διαχρονικό για τον Άρη καθώς το αντιμετώπισε και στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Το gazzetta.gr… έριξε μια ματιά στις επιδόσεις των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής που αποχώρησαν το καλοκαίρι όπου μερικοί εξ’ αυτών διατήρησαν την «ερωτική» σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα και άλλοι μεγάλωσαν τη σχετική απόσταση. Έχει βέβαια σημασία το επίπεδο αλλά και η φιλοσοφία του Πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζονται.

Στην πρώτη κατηγορία σίγουρα κυριαρχεί η περίπτωση του Νικολάς Ντιγκινί καθώς πραγματοποιεί την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού. Σε 31 αγώνες, ο Γάλλος επιθετικός μετρά 17 γκολ και τέσσερις ασίστ, γι’ αυτό το όνομά του μνημονεύεται ακόμη στα social media των φίλων του Άρη και είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος στην Κύπρο.

Η ομάδα της Λεμεσού είχε αποκτήσει και τον Ντάνιελ Λάρσον αλλά η πορεία του Σουηδού ήταν απογοητευτική. Ο Λάρσον αγωνίστηκε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, σκόραρε μια φορά, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα «θέλω» της ομάδας και αποτελεί παρελθόν. Πλέον βρίσκεται στην πατρίδα του καθώς ανήκει στο δυναμικό της «Ακρόπολις» δίχως όμως να έχει κάνει συμμετοχή.

Πέρυσι, ο Μπράουν Ιντέγε δέχθηκε έντονη κριτική για το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητάς του με τη φανέλα του Άρη βάσει και του εύρους των ευκαιριών που του παρουσιάστηκαν. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται μαρτυρικά για τον Νιγηριανό επιθετικό ο οποίος έπειτα από 20 αγώνες περιορίζεται στο μόλις ένα γκολ, αυτό που είχε πετύχει στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 απέναντι στην Γκαζιαντέπ. Η αλήθεια είναι ότι ο Ιντέγε στάθηκε άτυχος καθώς διαχειρίστηκε πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. θλάση) η οποία τον κράτησε εκτός δράσης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα και μόλις το ξεπέρασε προσβλήθηκε από COVID 19. Εδώ και μήνες, έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα της Γκέζτεπε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στους τελευταίους 12 αγώνες της τουρκικής ομάδας χρησιμοποιήθηκε για μόλις 131 αγωνιστικά λεπτά!

Ο Γιάννης Φετφατζίδης διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Αλ Κορ (σ. σ. Κατάρ) και ήδη έχει σημειώσει πέντε γκολ αν και το χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργία για τους συμπαίκτες του. Το αρνητικό για τον έμπειρο επιθετικό είναι ότι δεν τον βοηθάει το επίπεδο της ομάδας στην οποία αγωνίζεται καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα είχε περισσότερα τέρματα αλλά και τελικές πάσες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μάρτιν Τόνσο υπέγραψε στην στη Χιλή και πιο συγκεκριμένα στην Ντεπόρτες Λα Σερένα και περιμένει την έναρξη του Πρωταθλήματος. Ο Νίκο Μαρτίνες είναι από τα βασικά στελέχη του Βόλου, αυτό μαρτυρούν και οι 25 αγώνες που μέτρησε στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας. Ο Αργεντίνος δεν βρήκε γκολ, έχει όμως δύο ασίστ.

Κλείνοντας, υπάρχει και η περίπτωση του Κριστιάν Λόπεθ ο οποίος (το περασμένο καλοκαίρι) αποκτήθηκε για να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιθετική γραμμή του Άρη αλλά περιορίστηκε στο ένα γκολ σε μία τελική προσπάθεια. Ο Ισπανός επιθετικός παραχωρήθηκε στην Καρταχένα (υπό τη μορφή δανεισμού) και μέχρι στιγμής δεν έχει «γράψει» συμμετοχή στο βασικό σχήμα της ισπανικής ομάδας η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Μετρά έξι συμμετοχές, 144 αγωνιστικά λεπτά και μηδέν τέρματα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα