Πρινς Μπόατενγκ: «Οι μαύροι ποδοσφαιριστές να κάνουν απεργία για την ανισότητα» (vid)

Πρινς Μπόατενγκ: «Οι μαύροι ποδοσφαιριστές να κάνουν απεργία για την ανισότητα» (vid)

Κώστας Τόπας
Πρινς Μπόατενγκ: «Οι μαύροι ποδοσφαιριστές να κάνουν απεργία για την ανισότητα» (vid)

bet365

Ο άσος της Μπεσίκτας, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ πρότεινε οι μαύροι ποδοσφαιριστές να προχωρήσουν σε απεργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανισότητα της κοινωνίας.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Πολλοί αθλητές έχουν δείξει την υποστήριξή τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού που εξακολουθεί να υπάρχει στον κόσμο, μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικά στις ΗΠΑ>.

Ο Πρινς Μπόατενγκ, πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και νυν της Μπεσίκτας, ο οποίος πρότεινε μια απεργία των μαύρων παικτών από το ποδόσφαιρο για να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την ανισότητα στην κοινωνία.

«Βγάλτε όλους τους μαύρους από το άθλημα. Κάντε το ίδιο με όλους τους μαύρους ηθοποιούς στις ταινίες. Θα ήταν βαρετό. Θέλω κάποια μέρα να μην πάει κανένας μαύροςπαίκτης στη δουλειά. Ισως αυτό να γίνει στα γενέθλια του Φλόιντ. Δεν θα ήταν έλλειψη σεβασμού για τον εργοδότη, θα ήταν ένας τρόπος να τιμήσουμε τους μαύρους», ανέφερε αρχικά ο Μπόατεγνκ σε δηλώσεις του στο «Sky Sports», όπου εξήγησε επίσης τη δική του εμπειρία με το ρατσισμό.

«Με έχουν αποκαλέσει μαϊμού, μου έριξαν μια μπανάνα, με φώναξαν αρ@@π@, μου έριξαν νερό για να καθαρίσω τη βρωμιά. Όταν ήμουν νέος, προσπάθησα να αγνοήσω τις ρατσιστικές πράξεις και να τις καταπιώ, αλλά τότε έκλαιγα στο σπίτι και δεν έλεγα τίποτα. Ενιωθα δειλός, αλλά εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι ήταν αρκετά όλα αυτά. Ένιωσα λυπημένος και θυμωμένος, ήθελα να διδάξω σε όλους ότι δεν θα τους επέτρεπα να το κάνουν ξανά σε μένα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα