Εθνική Ελλάδος: Ο «γαλανόλευκος» άξονας θα… τρέχει με 100, τα γκολ που «βρέθηκαν» Μπακασέτας, Μάνταλος (vids)

Εθνική Ελλάδος: Ο «γαλανόλευκος» άξονας θα… τρέχει με 100, τα γκολ που «βρέθηκαν» Μπακασέτας, Μάνταλος (vids)

HYFGD

bet365

Οι Πέτρος Μάνταλος και Τάσος Μπακασέτας που αναμένεται (και) απόψε να στελεχώσουν τα «8αρο-10άρια» της «γαλανόλευκης» γνωρίζονται καλύτερα από τον κάθε ένα, αφού θα παίξουν πλάι-πλάι για 100η φορά σε όλα τα επίπεδα. Στο κοινό τους... παρελθόν καταγράφονται αρκετά γκολ απόρροια του ταλέντου τους και της γνώσης που έχει ο ένας για το παιχνίδι του άλλου.

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (21/3) η «γαλανόλευκη», καθώς θα υποδεχθεί το Καζακστάν και θέλει να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζεται ώστε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Η Εθνική μας λοιπόν υπολείπεται… ενός ημιχρόνου του μεγάλου της στόχου, αφού αν όλα πάνε καλά και κερδίσει το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα αντιμετωπίσει μετά (26/3) τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο, στον τελικό του δικού της Final Four του Nations League.

Το μεγάλο plus για τον Γκουστάβο Πογιέτ είναι πως διαθέτει πολλές και εξαιρετικές λύσεις σε όλες τις γραμμές και θέσεις, οπότε ο καταρτισμός της ενδεκάδας μόνο ως εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Για τον άξονα όλα δείχνουν πως το «δίδυμο» των Τάσου Μπακασέτα και Πέτρου Μάνταλου δεν θα «σπάσει» πίσω από τον φορ και μπροστά από το «6άρι», ενώ κατά πάσα πιθανότητα στα άκρα θα έχουμε τους Γιώργο Μασούρα, Δημήτρη Πέλκα και στο «9» τον Φώτη Ιωαννίδη. Βέβαια καλό θα είναι να περιμένουμε τις τελικές επιλογές του Ουρουγουανού τεχνικού, όμως για να σταθούμε λίγο στα «8αρο-10άρια» μας. Ξέρουν μπάλα όσο λίγοι; Δεκτό. «Τρέχουν» καλή σεζόν; Επίσης καταφατική η απάντηση.

Σε μερικές ώρες λοιπόν και εφόσον συνυπάρξουν στο αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena» θα εμφανιστούν για 100η φορά πλάι-πλάι σε ένα επίσημο παιχνίδι επιπέδου ανδρών και οι δυο τους αποτελούν τον… ορισμό της πολύ καλής ομοιογένειας που υπάρχει στην Εθνική μας.

Ηταν Ιούνιος του 2016 στην μακρινή Μελβούρνη όταν και έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί με το «εθνόσημο» στο στήθος, καθώς η «γαλανόλευκη» μετέβη τότε στην Αυστραλία, με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της, για σειρά φιλικών κόντρα στα «καγκουρό». Σε εκείνο που αμφότεροι ξεκίνησαν βασικοί επικρατήσαμε 2-1 και από τότε άρχισε η κοινή τους πορεία, αφού έγιναν συμπαίκτες και σε συλλογικό επίπεδο, την ΑΕΚ.

Η «κιτρινόμαυρη» παράλληλη παρουσία τους διακόπηκε μετά από μία τριετία όπου ο «κάπτεν» της Ελλάδος συνέχισε στην Τουρκία, ενώ ενδιάμεσα πανηγύρισαν την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με την Ενωση. Από το 2019 όμως συνεχίζουν να παραμένουν ενεργά και κομβικά μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και απόψε αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο επερχόμενο ματς.

Από τα πόδια τους περνούν οι περισσότερες επιθέσεις, οργανώνουν, δημιουργούν και φυσικά απειλούν, καθώς και οι δύο είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε διάφορους ρόλους.

Το ότι μάλιστα ο ένας γνωρίζει εξαιρετικά το παιχνίδι του άλλου αποτυπώνεται (και) στο ότι ως τώρα έχουν «βρεθεί» σε οκτώ γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό που «μένει» περισσότερο με την ΑΕΚ, από πλευράς σημασίας, είναι μάλλον το 2-0 της Ουγγαρίας με αντίπαλο τη Βίντι, όπου ο Μάνταλος έστρωσε στον Μπακασέτα και εκείνος με μία «βολίδα» διπλασίασε τα τέρματα της Ενωσης στο 2-1 που επικράτησε εκείνη την ημέρα (Αύγουστος του 2018), στον πρώτο αγώνα του ζευγαριού για τα Play Off του Champions League.

Με το εθνόσημο αυτό που έρχεται πιο άμεσα στο νου είναι το τέρμα της 5ης Ιουνίου του 2022 στην Πρίστινα, όπου ο Μάνταλος «τσίμπησε» όμορφα για τον Μπακασέτα και εκείνος με «κεραυνό» διαμόρφωσε το 1-0 που κέρδισε τότε η Ελλάδα το Κόσοβο.

Πάντως τον τίτλο της πιο όμορφης συνεργασίας τους ίσως και να κερδίζει μία που έκαναν στη Ριζούπολη, όπου τον Οκτώβριο του 2018 η Ενωση νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο Μάνταλος τελείωσε τότε τότε μία φάση όπου οι δυο τους... έκρυψαν την μπάλα.

Το νούμερο οκτώ μάλιστα αφορά τα γκολ όπου έπαιξαν το «1-2», δηλαδή ο ένας έδωσε την τελική πάσα ώστε να σκοράρει ο άλλος και όχι ευρύτερες συνεργασίες τους, σε όλα τα επίπεδα. Αν καταπιαστούμε με αυτές θα χρειάζονταν κάποιος… τόμος ώστε να αποτυπωθούν. Σταθήκαμε λοιπόν στα άμεσα! Στα Direkt. Τα όπως λέμε... Πάρε-Βάλε. Πάντως αυτό που πράττουν συχνά και με επιτυχία είναι να «διαβάζει» ο ένας την κίνηση του έτερου στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Το ζητούμενο τώρα για εκείνους όπως και φυσικά την Εθνική μας. Να… γιορτάσουν με μία μεγάλη νίκη τις 100 κοινές τους συμμετοχές και φυσικά να… βαρεθεί ο ένας να βλέπει τον άλλον – με την καλή έννοια φυσικά – αφού θα ακολουθήσει ταξίδι στη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο και ύστερα στη Γερμανία.

Τα υπόλοιπα στις 21:45 στο γήπεδο.

Οι άμεσες συνεργασίας Μπακασέτα-Μάνταλου

Βίντι-ΑΕΚ 1-2, ασίστ Μάνταλος, σκόρερ Μπακασέτας
Λαμία-ΑΕΚ 2-2, ασίστ Μπακασέτας, σκόρερ Μάνταλος
Λαμία-ΑΕΚ 0-4, ασίστ Μπακασέτας, σκόρερ Μάνταλος
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ 0-2, ασίστ Μπακασέτας, σκόρερ Μάνταλος
Ελλάδα-Φινλανδία 2-1, ασίστ Μπακασέτας, σκόρερ Μάνταλος
Ελλάδα-Μολδαβία 2-0, ασίστ Μπακασέτας, σκόρερ Μάνταλος
Κόσοβο-Ελλάδα 0-1, ασίστ Μάνταλος, σκόρερ Μπακασέτας
Γιβραλτάρ-Ελλάδα 0-3, ασίστ Μάνταλος, σκόρερ Μπακασέτας

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα